Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Szerintem ezt a közösség minősítgetést hanyagoljuk.
(#597) raver:
Ezt a kérdőívet szoktam javasolni a választáshoz.
(#598) tomtyi:
és
-
Vladi
nagyúr
A kattintással csak azt igazolod, hogy ember vagy, a jelszóval meg azt, hogy te virkir vagy. Ezt máshogy nem tudja a gép azonosítani.
Például itt a ph-n is kell user:pass.
Ezek a unix szerű rendszerek kézzel lábbal a biztonságodat védik. Ha ez neked nem igényed, akkor igazuk van a többieknek.
-
raver
aktív tag
Ez a topik meg minősíti az itt hozzászólók (az én apukám erőssebb) hajlamait.
De most komolyan... Kit érdekel, hogy Vér István milyen OP rendszert használ? Ha neki a Windows a megfelelőbb használja azt.Én egész életemben Windowsos voltam. Linuxot azt hiszem egyszer messziről láttam. De most komolyan ki fogom próbálni. És ha tetszik, akkor fogom használni. Mert miért ne....
De nem hiszem, hogy a legfőbb gond az, hogy a Linux miért nem terjed el. Szerintem annyira már bőven el van terjedve, hogy aki akarja kipróbálhatja, használhatja. Meg úgy egyáltalán. Kinek gond hogy nem terjedt el olyan mértékben mint a Win? Linuxosoknak örülni kéne, mert nem hígul fel a "közösség".
Visszatérve a lényegre! Linux Guruk! Mondjátok meg, hogy egy teljesen kezdő Linux usernek melyik Linux a legmegfelelőbb?
[OFF]Ettől függetlenül szerintem Win mindíg lesz a gépemen. Mert szeretem, tudom használni, ismerem... Én NEKEM megfelelő.
-
Penge_4
veterán
"De áruld el mennyivel biztonságosabb ha állandóan jelszavakat kell beírogatni mintha csak kapsz egy figyelmeztetést amit elég egy klattyal engedélyezni?"
Ez különben jó kérdés. Főleg azért, mert ilyen esetekben kerülnek elő olyan jelszavak, mint "pistike", "1234", mert a usernek tele van a töke, hogy 5 percenként írogathatja be és a biztonságos jelszó szépen lassan eltűnik, mert senkinek sincs kedve minden alkalommal vagy 20 karakternyi kis és nagybetűt beírni.
-
-
törölt tag
"Átlagjúzer majd pont forráskódot fog szerkeszteni.">látom, átment az irónia.
NOTE: Hibernation is not supported when installing Ubuntu via Wubi. gondolom, az energiakezelés többi részével is hasonló.
-
törölt tag
és most nézem csak, hogy mire válaszoltál ezzel a hsz-szel.
a te kérdésed az én hsz-em melyik részéhez csatlakozik?
"Arról nem is beszélve, hogy az energiatakarékossági funkcióknál a minimum a 6 perc">letöltöd a forráskódot, megkeresed az adott sort, és annyi időre írod át, amennyi neked tetszik. nyilván vannak standard időegységek, tehát olyanokat nem lehet, hogy "egy szempillantás", vagy hogy "majd ha fagy", vagy "izibe". és mellékesen azt nem írtad, hogy ez a 6 perc neked sok, vagy kevés. bár, hogy őszinte legyek, nem is érdekel. -
törölt tag
bambanő már megadta a szükséges tanácsot. töröld a bármilyen Linuxot tartalmazó partíciódat. és egy kérés e mellett: ha érdemben a topik nyitótémájához nem tudsz hozzászólni, akkor inkább ne is szólj hozzá. ezzel szálltál be. a nyitótémához semmit nem szóltál.
különben meg nálad meg éppen mi az a program, aminek mindenáron root jogokkal kell futnia, anélkül nem élet az életed?(#576) virkir
esetleg azt is gondold át, hogy a window$ok általad annyira favorizált egy (természetesen admin) júzeres jelszó nélküli használati módja milyen mértéknem járult hozzá az internetes biztonság mai szintjéhez.
az m$ biztonsági alapkoncepciója meg már a 80-as évek elején is pocsék volt, ugyan az, mint utána 25 évig. -
bambano
titán
Mert ez nem windows, hogy minden hülyeségben partner legyen, utána meg jön a baj, amikor ki kell lapátolni az összekutyult sz.rt.
Nem kell tőlem iránymutatást elfogadni, mindenki számára világos, hogy be vagy oltva linux ellen. Az nem világos pár embernek, hogy akkor minek erőlteted.
-
bambano
titán
felrakod a gnome kulcstartóra a root jelszót, a kulcstartónak meg vagy nem adsz, vagy valami nagyon rövidet adsz és hagyod, hogy megjegyezze. Ettől kezdve nem lesz gondod.
hogy nekem erről mi a véleményem, azt most ne firtassuk, de ez megoldja a problémádat. bár a partíció törlése gyorsabb...
debiannak kettő darab jelszó kell, lehet egyforma. azt nem teszteltem még, hogy lehet-e üres string a jelszó, de ha akarod, megnézem.
-
bambano
titán
Én totál profin oldottam meg a windows kérdést: sose használtam... 1992 körül már DecWindowson dolgoztam, utána meg X-en, windows meg csak utána kezdett terjedni...
Figyi, én elkezdhetem neked magyarázni, hogy egy tisztességes, multiuser multitaszk oprendszert tettél fel, tehát az usernév, jelszó páros nélküli működést hiányolni az alapjaiban tagadja meg a unixot. Vagy rosszabb perceimben azt is írhatnám, hogy ez ordas baromság. De nem ezt írtam, hanem ráállítottalak a helyes útra: kerüld el a linuxot, nem neked való.
-
törölt tag
ne haragudj, de hol voltál az elmúlt 3 évben? most pont azokat az érveket soroltad fel, amit az egyszeri júzer az UAC ellen is felsorakoztat. az m$ megtette az első tényleges lépést a szoftverei biztonságos használata irányába, és abba az irányba, hogy az általa 25 év alatt beadagolt hülyeségekről leszoktassa a júzereit, erre te most ezekkel az érvekkel jössz.
jó! na mindegy! a kényelmes használat nem manapság nem utolsó szempont, hanem az m$-nél mindig is az volt a jelszó (a valóság persze nem feltétlenül), hogy a kényelmes használat az elsődleges szempont. ezért tartunk ott, ahol. mert kényelmesebb adminként használni a window$t, mert a trehány programozók tömegei is úgy írták meg a szarjaikat, hogy csak adminmódban fut, stb.
amúgy miért is kényelmetlen? mert a kernelt az összes modullal külön-külön soronként akarod telepíteni? vagy miért?
-
bambano
titán
figyi, számtalanszor el lett mondva, a linux nem vindows. ne akard windowsként használni. ne akard, hogy úgy viselkedjen, mint a windows.
ha azt akarod, hogy az oprendszered úgy viselkedjen, mint egy windows, akkor használj windowst. Ja, töröld le az ubuntudat, mindenkinek sokkal jobb lesz így.
Egy aláírásban láttam: a linux tanulásban az a legnehezebb, amíg elfelejted a windowst.
-
Vladi
nagyúr
"Áruld el mi szükség van mindenáron user:pass megadására pl a telepítésnél azon kívül, hogy utána a bejelentkezést rögtön ki keljen kapcsolni és halálra idegesítsen amint valamit root joggal akarok futtatni akkor pötyögjem be az user:pass-t."
Hátőő vagy 3* elolvastam, de nem értem a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Diablo 3
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- i3 8100 és i5-9400 processzorok
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3591
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest