- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- kreténtehén: Gazdit keresünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
#40553216 #438 üzenetére
"itt az Opera külön verzióira (alfa1,2,3,béta, rc, stb) gondolsz? hogy ezeket külön rakni?"
Nem, azok Windows-on is külön helyre települnek. A snapshotokra gondolok, amit ezekre frissítek rá. Kijön egy alfa, utána x mennyiségű snapshot, utána béta, utána megint snapshotok, utána béta2, vagy RC és így tovább a véglegesig.
"mi nem érthető ezen?"
Az, hogy tegyék bele egy külön checkbox-szal ha kell, de így aki mindig friss szoftvereket akar használni, az ugyanúgy a netről vadászhatja össze. Mellesleg az OOo 3 open source, mégsem volt benne akkor még a repóban, amikor már a sourceforge-ról ezerrel lehetett tölteni.
"minek is? mit tud, amit a compizzal nem lehet megoldani mér régebb óta?"
A Windows 7 tálcájáról beszélünk, ugye? Programikonok vannak rajta csak+valósidejű előnézeti képek+Aero Peek+csoportosított tálca értesítőikonok+egymásba csoportosítja az egy programhoz tartozó megnyitott ablakokat+középsőklikkre új ablakot nyit, illetve egy másodlagos változatot az adott programból+jobbklikkes programspecifikus kontext menü (előzmények, különböző futtatási lehetőségek, böngészőnél minden tab külön előnézeti képpel, korábban bezárt tabok, ilyesmi).
Nagyon hasznos tud lenni.
Start menühöz és Vezérlőpulthoz foghatót is csak KDE-nél láttam, Gnome-ból valahogy kimaradt. Kaptunk helyette pár menüpontot, de még az asztalon parancsikon létrehozását is Terminalból kell elvégezni (legalábbis akkor még abbül kellett, amikor már kint volt a Vista).
A Compiz nem jött be. Az átlátszóság tetszik, de a többi már túlzás, egyébként meg kicsit bugos volt itt-ott, KDE alatt meg minden "pistikét" leszóltak a nagyok minden fórumon, hogy felesleges is kipróbálnia, mert Gnome-ra van optimalizálva.
"és ez a taskbar lesz home basicben és a starterben is?"
A taskbar elvileg igen, csak Aero nem, bár ezt pontosan nem tudom, a lényeg, hogy egy kis registry trükkel simán megoldható ezekben a verziókban is. Egyébként nem véletlenül mondogattam mindig, hogy az Ultimate/Enterprise az Windows, a többi az csak butított.
"az ugyan olyan, mint a többi m$ terméké), hanem a driverkompatibilitása. de ez kit érdekel?"
Igen, de egy driverkompatibilitásnál kiírja, mellesleg nem mindegy, hogy nyomtató, ami nélkül elvagy, aztán elgondolkozol, hogy vettél volna olyat, aminek a gyártója ír drivert az új rendszerekre is, nem lusta. de ettől még nem aggódom, hogy be fog-e bootolni a rendszer, a Linux meg gondol egyet és GRUB error. Ilyenkor mondanom sem kell, hogy a Windows sem érhető el egy dualbootos konfigon, mert a GRUB felülírja a Windows bootmanagerét.
"és akkor az USB 3.0 gyakorlatilag tegnaptól a Linux kernelben?"
Én konkrétan a hajamra kenhetem. Blu Ray lemezt pedig letölthetek egy USB 2.0-s alaplappal felszerelt gépemre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Torrent meghívó kunyeráló
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kompakt vízhűtés
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro, fekete, 256GB
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC + Intel Core i9-9900K + G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest