Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz #40553216 #438 üzenetére

"itt az Opera külön verzióira (alfa1,2,3,béta, rc, stb) gondolsz? hogy ezeket külön rakni?"

Nem, azok Windows-on is külön helyre települnek. A snapshotokra gondolok, amit ezekre frissítek rá. Kijön egy alfa, utána x mennyiségű snapshot, utána béta, utána megint snapshotok, utána béta2, vagy RC és így tovább a véglegesig.

"mi nem érthető ezen?"

Az, hogy tegyék bele egy külön checkbox-szal ha kell, de így aki mindig friss szoftvereket akar használni, az ugyanúgy a netről vadászhatja össze. Mellesleg az OOo 3 open source, mégsem volt benne akkor még a repóban, amikor már a sourceforge-ról ezerrel lehetett tölteni.

"minek is? mit tud, amit a compizzal nem lehet megoldani mér régebb óta?"

A Windows 7 tálcájáról beszélünk, ugye? Programikonok vannak rajta csak+valósidejű előnézeti képek+Aero Peek+csoportosított tálca értesítőikonok+egymásba csoportosítja az egy programhoz tartozó megnyitott ablakokat+középsőklikkre új ablakot nyit, illetve egy másodlagos változatot az adott programból+jobbklikkes programspecifikus kontext menü (előzmények, különböző futtatási lehetőségek, böngészőnél minden tab külön előnézeti képpel, korábban bezárt tabok, ilyesmi).

Nagyon hasznos tud lenni.

Start menühöz és Vezérlőpulthoz foghatót is csak KDE-nél láttam, Gnome-ból valahogy kimaradt. Kaptunk helyette pár menüpontot, de még az asztalon parancsikon létrehozását is Terminalból kell elvégezni (legalábbis akkor még abbül kellett, amikor már kint volt a Vista).

A Compiz nem jött be. Az átlátszóság tetszik, de a többi már túlzás, egyébként meg kicsit bugos volt itt-ott, KDE alatt meg minden "pistikét" leszóltak a nagyok minden fórumon, hogy felesleges is kipróbálnia, mert Gnome-ra van optimalizálva.

"és ez a taskbar lesz home basicben és a starterben is?"

A taskbar elvileg igen, csak Aero nem, bár ezt pontosan nem tudom, a lényeg, hogy egy kis registry trükkel simán megoldható ezekben a verziókban is. Egyébként nem véletlenül mondogattam mindig, hogy az Ultimate/Enterprise az Windows, a többi az csak butított.

"az ugyan olyan, mint a többi m$ terméké), hanem a driverkompatibilitása. de ez kit érdekel?"

Igen, de egy driverkompatibilitásnál kiírja, mellesleg nem mindegy, hogy nyomtató, ami nélkül elvagy, aztán elgondolkozol, hogy vettél volna olyat, aminek a gyártója ír drivert az új rendszerekre is, nem lusta. de ettől még nem aggódom, hogy be fog-e bootolni a rendszer, a Linux meg gondol egyet és GRUB error. Ilyenkor mondanom sem kell, hogy a Windows sem érhető el egy dualbootos konfigon, mert a GRUB felülírja a Windows bootmanagerét.

"és akkor az USB 3.0 gyakorlatilag tegnaptól a Linux kernelben?"

Én konkrétan a hajamra kenhetem. Blu Ray lemezt pedig letölthetek egy USB 2.0-s alaplappal felszerelt gépemre is.

Új hozzászólás Aktív témák