Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Penge_4 #448 üzenetére

az Ubuntu nem rolling disztro, egy programnak valamelyik verziója benne van kibocsátásakor, az marad benne, a következő ben lesz az újabb. De Linuxon még ez is megoldható, ha akarod: a rolling disztrók ilyenek.

a start menü szerűség hiánya nekem kifejezetten üdítő tulajdonsága az Ubuntunak (és még jópár disztronak, persze)

minek aero szerű bicegős megjelenítéssel bajlódni, mikor a sokat szidott pörgő kocka (vagy ha akarom, akkor sok-sok oldalú hasáb) mindegyik oldala egy virtuális asztal, egy billentyűkombinációval válthatok közöttük, ha olyanom van, 3D.be rakom, és akkor azt is 3Dben látom, hány alkalmazás van nyitva egy asztalon, ha átlátszó, akkor azt is, hogy a test túloldalán mi van nyitva.
    különben meg sikerült már a window$ba rakni azt, hogy nem fókuszált ablakban görgetem a tartalmat?

• Benőke

őstag

"de ettől még nem aggódom, hogy be fog-e bootolni a rendszer, a Linux meg gondol egyet és GRUB error. Ilyenkor mondanom sem kell, hogy a Windows sem érhető el egy dualbootos konfigon, mert a GRUB felülírja a Windows bootmanagerét."
    Nem láttam még GRUB errort (wineset sem), de ha van akkor újra lehet rakni hasonló képpen mint egy Wines bootmanagert aztán ennyi.

• Sanyix

őstag

"Mellesleg az OOo 3 open source, mégsem volt benne akkor még a repóban, amikor már a sourceforge-ról ezerrel lehetett tölteni."

A az ubuntu repoi nem rögtön frissülnek, nem nézi 1000 ember 24/7 hogy mi újdonság van és rakja be. A fejlesztő repoja frissül. Ha nincs neki, lehet binárisban tölteni a frisset, esetleg ha a fejlesztő csomagot, azt ha az sincs mehet a source.

"Start menühöz és Vezérlőpulthoz foghatót is csak KDE-nél láttam, Gnome-ból valahogy kimaradt. Kaptunk helyette pár menüpontot, de még az asztalon parancsikon létrehozását is Terminalból kell elvégezni (legalábbis akkor még abbül kellett, amikor már kint volt a Vista)."

Fura én már a 6-os ubihoz kapott verzióban is találtam ilyet, és már akkor se terminálból kellett parancsikont létrehozni, pedig az nem mostanában volt.

"de ettől még nem aggódom, hogy be fog-e bootolni a rendszer, a Linux meg gondol egyet és GRUB error. Ilyenkor mondanom sem kell, hogy a Windows sem érhető el egy dualbootos konfigon, mert a GRUB felülírja a Windows bootmanagerét."

Fura én winnél érzem ezt. Mármint minden bootnál az aggódást hogy most mivel lep meg, mert évente jópárszor meglep, már a vista sp2 is megtette.

törölt tag

"Start menühöz és Vezérlőpulthoz foghatót is csak KDE-nél láttam, Gnome-ból valahogy kimaradt. Kaptunk helyette pár menüpontot, de még egy asztal háttérképcserét is Terminalból kell elvégezni (legalábbis akkor még abbül kellett, amikor már kint volt a Vista).">inkább ne sorold tovább, hagyd a fenébe. :D
    1. miért kéne a windwo$ra hasonlítania?
    2. asztalon jobbklikk>asztal hátterének megváltoztatása (elég régóta, csak nem tudtad)

"a Linux meg gondol egyet és GRUB error.">hát itt valami nagy kavart csináltál, vagy szar a hw-d.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés