Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
Heroes 4 ultimatet kipróbáltátok már?
-
Simba86
senior tag
válasz gaben1117 #253 üzenetére
csak az elsőt sikerült, a másodiknál rögtön az első küldetés is bitang nehéz!
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
gaben1117
senior tag
Felraktam a korábban ajánlott Horn of The Abyss kiegészítőt. Nagyon szuper amúgy, jól ki van dolgozva az új vár is.
Viszont a kampányok nekem nagyon nehéznek tűnnek... Van itt aki végigvitte őket?
-
madle
őstag
Köszi mindenkinek, erre a varázstárgyra gondoltam első körben, nagyon régen merültem bele ennyire, nem emlékszem már mindenre!
-
Egon
nagyúr
Nem skill, hanem a fentebb említett varázstárgy tud ilyet.
Alternatív (nyilván nem 100%-os) verzió: mass slow, majd folyamatosan kivárásra játszani, így a saját egységek kétszer jönnek egymás után (adott kör végén, és a következő kör elején). Szerencsés esetben nem szökik el korábban a gép, és a kétszer támadó egységek lenullázzák az ellenfelet."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
madle
őstag
Azt melyik skillel lehet elérni, hogy ne tudjon meglógni előlünk az ellenfél? Nagon idegesítő, mikor elkapom egy jó hősét és elmenkül az utolsó emberénél...
-
szupermacs
veterán
,,H6
- Itt egyedül a 3 alap nyersi és skill rendszer felépítése/megoldása nem tetszett. Valaki csinálhatna egy modot, ami wheel-be rendezi a skilleket és random adja őket (így szinte mindig ugyanazokat választottam ugyanolyan sorrendben)."Legalább nem anyázva lépsz ki a Witch Hut ajtaján, amikor a boszorkány megáldja egy Scolar képességgel a barbárod. És nem kell kalkulátort böngészni, hogy mit válassz, szintlépésnél, hogy értelmes képességeket kapj.
Abban viszont igazad van, hogy unalmassá válik mindig tudni azt, hogy milyen irányba fogsz fejlődni és nincs külön kihívás izgulni, hogy mi lesz a következő szinten.
Hát na! Próbál az 5. rész után magára találni a játék és mindig majmolni a 3-at, ahelyett, hogy továbblépne. -
wounton
csendes tag
Csak gyorsan leírom saját tapasztalataim, pontosabban hogy mi nem tetszett nekem az eddigi részekkel kapcsolatban (kampányt sosem játszottam):
H3:
- Nagy pályákon a macska-egér kergetőzés (és hogy a gép állandóan azzal csalt, hogy véletlenül pont a fel nem fedett területek/foltok szélének utolsó pixelénél áll meg mindig).
- Kevés másodlagos skill.
H4:
- Mikor kijött, egész sokat játszottunk vele, de minap elindítottam és pár percnél tovább nem bírtam (konkrétan csata közben kellett kilépnem, olyan szörnyű volt az izometrikus nézet és a hatalmas csatatér; pedig a tápolható hős nagyon bejövős volt annó)
H5:
- Nagyobb pályákon nagyon sokáig lép az AI (még a legújabb gépeken is) és ez szvsz megöli a játékmenetet. Hatalmas térkép 8 játékossal? Kizárt. Hacsak nem akarsz akár percekig várni két kör között...
- Az Academy faj szvsz nagyon tápos a kívánság szerint összeszerelhető és egyenként a lényekre pokolható artifaktokkal. (kizárólag nagy térképeken szeretek játszani).
H6
- Itt egyedül a 3 alap nyersi és skill rendszer felépítése/megoldása nem tetszett. Valaki csinálhatna egy modot, ami wheel-be rendezi a skilleket és random adja őket (így szinte mindig ugyanazokat választottam ugyanolyan sorrendben).
H7 (jelenlegi 1.6 verzió alapján)
- Az AI hihetetlenül ostoba (viszont rohadt gyorsan lép, gondolom van összefüggés).
- A térképszerkesztő (és random generátor) nagyon fasza lenne, ha nem kellene egy szerverpark alá. 8GB RAM-ot csak a szerkesztő elindítása úgy felzabál mint a pinty. Egy 200x200-as random tereppel rendelkező térkép legenerálása (nálam) majd' 40 percig tartott.
- Az előző probléma miatt nagyon kevés még az elérhető (és igazán jól kidolgozott) térkép.Röviden ennyi
A 3 volt az első amivel játszottam, először csak nagybátyám játékát figyeltem ő meg magyarázott ("na és most hogy nyertünk, örül a ló").
De a 7. rész ami nagyon tetszik, a játékmenet és a játékmechanika a 3. részt idézi csak - értelemszerűen már - sokkal szebb grafikával. Ha az AI-t megcsinálják és elkezdenek ömleni az új mapok hozzá, nem kérdés hogy ha választanom kell a kettő közül, akkor a 7-et választom.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Kiscickány #239 üzenetére
VirtualBox ingyenes és van Mac-re is.
Nekem CentOS 7 (Red Hat Linux közösségi, ingyenes forkja) alatt VirtualBox -> virtuális Windows XP-ben feltelepítve tökéletesen fut a HoMM III.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
madle
őstag
Igen, a parallels jó választás, csak drága, viszont az alma hivatalos magyar oldalán meg tudod venni a student verziót féláron.
-
DjFlanker
aktív tag
Ez megérhet egy próbát:
www.parallels.com/landingpage/pd/general/Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
Kiscickány
csendes tag
In chicken we trust...
Pedig a csirkét egyszer eltemették mert vége lett szegénynek, de egy holdfényes éjszakán mégis (sípolva) lerúgta magáról a földet..."Nem a PH-ból élek, nem vagyok 0-24h gép előtt. "
-
Kiscickány
csendes tag
Vannak Virtual-Pc, illetve Windows emulátorok tömkelegével. Melyik működik hibátlanul nem tudom, mindig volt legalább egy Win-es gépem nem kellett emulátor stb...
Ha valaki tud esetleg harapott almás vagy bármelyik
oprendszerre működő Win-emulátort, egyszerűen használható Virtual-Pc progit, hozzászólásban megírhatná.
Előre is köszönöm!Azt hiszem a HOMM6-ban a legkedvesebb emlékem az volt amikor (hőstől függetlenül) összegyűjtöttem a törpe páncélzat összes darabját. Az erre járó bónuszok atyaúristen....
"Nem a PH-ból élek, nem vagyok 0-24h gép előtt. "
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
izee
őstag
Igen, Heroes III Complete felment és lefightoltam a mesterséges intelligenciával.
Térképen 15 vár, néha 8-10 hős. Nem élveztem menedzselni. Akkor lehetett lazítani, ha megvolt legalább a várak kb. fele. Nagyon sokat mentettem, alkalmanként max 3 napot visszamentem.
A fenti eredmény második nekifutásra született, elsőre 4-5 vár helyzete tárult fel. (4 map restart után úgy indultam, hogy artifactom +5 a lvl2 népességre és a várban meg volt építve a lvl2 lény toborzó.)
Vár fixen a Dungeon, választott hősöm fixen Jaegar. Nyersanyag és arany: 0.
Nehézség: Impossible (200% - királynő) Emlékszem korábban 130% - bástya bőven elég volt. De a CIV 3 deity szinten megedzett.
Map XL méretű 7 ellenfél és random (szigetek, útonállók). Szövetség kizárva.
A kezdeti nehézségek ellenére szerintem jó map, az ellenfél nem tudta felfedezni a kezdőváramat. (Ez nagyban függ a dimension door-tól, amivel esetemben nem volt szerencséje a gépnek.) Nem találtam meg a grált, pedig 3x3 mezőt kiástam. Elvileg egyszerűen elérhető helyen van.
Letöltés: Toldacuccot TinyUpload
Nem tudom, mennyire vagyok ezzel jó, de nincs kedvem tovább minimalizálni a napokat. Örülnék ha más megtenné helyettem. Kaphat játék vége előtti mentést.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem inkább majd egyszer betalálja a Win98-as Voodoo Box-om. :>
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ZoPád
tag
válasz Synthwave #230 üzenetére
a lemezt berakhatod a meghajtóba, csak ne onnan indítsd
A GOGos gond nélkül fut 7en és 10en, az eredeti verzióhoz ajánlom a fentebb linkelt HD patchet. Nekem azzal + a WoG "kiegészítővel" megy, bár sok scriptet tartalmazó mapokot előfordul azért kifagyás. Ajánlott gyakran menteni.
Because this is the "Oh no, you didn't say that!" generation, where a shocking comment has more weight than the truth..
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sőt, ha valaki elárulná, hogy lehet normális működésre bírni windows 10 alatt, az már tényleg Kánaán lenne.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Persze. Egy Win7-en működő 3 nem volna rossz.
Volt ott még Master of Magic, Magic & Mayhem és Lords of Magic is. Az über Age of Wonders-eken kívül.
A Disciples-ek nem jöttek át.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
penge111
addikt
Heroes III mapok, aki nem ismerné az oldalt. Már kölyökkoromba is innen tuningoltuk a térképeket. Vannak brutális méretűek, fantasztikusan megépített pályák, több mint ezer van!!! Persze szinte minden Heroes részhez vannak itt térképek!
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
törölt tag
utánérzésnek:
Royal Bounty HD[ Szerkesztve ]
-
Simba86
senior tag
válasz szupermacs #201 üzenetére
neked is elmondom: a Horn of the abyss olyan minőségi érzést sugároz, hogy nem mondod meg róla, hogy fanmade...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
törölt tag
válasz szupermacs #201 üzenetére
Eddig nem rossz, van kiprobalahato demoja, volt ido amikor elbizonytalanodtam..a Gipsy resznel, de ugy nez ki jo iranyba haladnak.
Ez egy 3. reszre huzott 2. resz, a WoG lehetosegeivel..nekem pl. mar eleg lenne, de dolgoznak uj lenyeken, hosokon..stb. eddig nem rossz szvsz -
AssAssynn
őstag
Ha már higany... mi üstnek hívjuk.
morgyi (#156) Ez egy orosz modban van benne. Van egy yt csatornája a srácnak, ahol ehhez hasonló rengeteg vár-mod van még fenn. Talán ez is a WoG-hoz kapcsolódik, de nem biztos.
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Dare2Live
félisten
"Meg mi van, ha más a map és nem csak alul felül tudnak átjönni, az nem derült ki, hogy az mindig ugyan az e vagy random generált. "
Fix a map vagy nekem 2* is uazt generálta. Annyira tetszett 2*is végignyomtam. Force field is fix.
"A másik meg ugyan ezen a pályán volt, amikor az elején alig van egységünk és nyitogatjuk a Pandora's boxokat és jönnek ki belőle a tündér sárkányok egy csomóan. Így helyből nem tudnék más taktikot mint implosion + resurrect és ha bejön neki a magic mirror akkor reload."
vagy egy egységnyi titan force field és ledobálja őket.
"kellett egy komoly utánaolvasás"
Amikor én végigtoltam még internetem se volt
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Falcon C.
aktív tag
Sajnos a HoMM 3 Complete verzióhoz nem készült magyarítás, csak külön-külön, lemezenként, azzal meg nem megyek semmire sem. Ha valakinek van megoldása, örömmel fogadom!
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
flexxx2
őstag
A heroes 5 nekem is nagyon tetszett, főleg az orkos kiegben jöttek be (pl rage) jó dolgok. A 3al egyenértékű nálam.
Az Age of Wonders III se sikerült rosszul, inkább ez mint a homm 6.ik rész (7est még nem próbáltam). Illetve Kings Bounty, habár kicsit sok a csata benne, és nem is olyan nehezek a közepe után.
-
A Succession Wars a II. rész alcíme volt, ha jól emlékszem, ott is két testvér történetét lehetett végigkövetni (mindkét oldalról).
Amit linkelt az a Heroes III.-hoz készült Heroes II. mod.Ennyi kedvcsinálás után én is belekezdtem a III.-ba... az Age of Wonders III.-ba...
Jó látni, hogy nem csak nálunk volt sajátos neve a fabányának, köcsögnek...
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-NRGyP-
tag
válasz szupermacs #207 üzenetére
Szia!
Mi lötyinek hívtuk a higanyt
Egyébként tök jó az írás, felidézett bennem pár régi emléket![ Szerkesztve ]
-
Ha már egyéb játékokról is beszélünk, a Warlords sorozat megvan (nem a Battlecry!)? Hasonló a HoMM-ra sok mindenben.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
SLYM
veterán
mi olajnak a higanyt
-
-
szupermacs
veterán
válasz Mister_X #199 üzenetére
Én is így voltam ezzel. A másik nagy vágyam egy olyan vár volt, ahol az arany és gyémánt gólemek vannak, illetve visszatérnek a félszerzetek és nomádok. Talán jobb is, hogy nem lett belőle semmi a Conflux után.
(#198) b-type: Senkit nem akarok megsérteni, de az ilyen csúnyán kivitelezett modok csak viccet csinálnak a HOMM3-ból. Eddig nem láttam olyat, ami képi világban passzolt volna az eredeti játékhoz. Az összes egy házi barkács. De ez tényleg csak az én személyes véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Napelem
- Filmvilág
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)