Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nostrum
tag
Na hogy az írásra is reagáljak:
Érdekes látásmód, és hozzáállás, az biztos. Jó amit sugall. (az élet értékelésének szükségessége)
De megmondom őszintén, nem érzem magam rossznak csak azért, mert milliókat mészároltam le a virtuális valóságban. Ráadásul, én mindíg viszek moralitást a játékokba. Máramelyikbe lehet. Nem egy szerepjátékot kezdtem el úgy, hogy én most köcsög leszek (evil alignment) aztán mégsem tudtam az lenni.
Ezt tovább gondolva úgy érzem, a valóságban is el tudnám venni olyan életét, aki másokét nem értékeli és elveszi. De nem tudom még nem próbáltam. Csak így gondolom.
Hogy a halálon gondolkozz, ahhoz pont túl rövid az élet. Az nem baj ha úgy élsz, hogy közben felfogtad: bármikor, bárhogyan vége lehet, például én már nem fejezem be ezt a mondatot, mert agyönüt egy műholddarab...
De akkor sem kell ezen gondolkozni... a halálunk nem életünk része, mások halála sajnos az.
Egy emberként nézve a történelem, vagy napjaink igazságtalan tömeges halálait nem sok mindent tehetsz.
Akkor jöttem rá hogy milyen szánalmas vagyok, amikor valamelyik fimben elhangzott, hogy minden egyes másodpercben éhenhal egy afrikai kisgyerek... most ... és most ... és most ... és most ... és elszomorodtam. 5 percre. Utána éltem tovább az életem ugyanúgy.
És rájöttem hogy az egész kurva szánalmas. Nem tudom hányezer ember beült valamelyik moziba, és könnyes szemmel jött ki, és a kb. másfél óra alatt 5400 elhullt néger kisgyereket siratták. Majd folytatták az életüket.
És akkor azt mondtam, hogy STOP. Hiába szeretem a kutyákat, nem fogok egyfolytában idegeskedni amiatt, hogy Kínában megeszik őket, vagy hogy kísérleteznek rajtuk. Nem áll hatalmamban változtatni. De amit megtehettem az életben (pl. amikor találtam egyet az utcán és tudtam kinek vinni, akkor elvittem) azt megtettem.
Ez volt amit még megtehettem. Azt mondhatják, hogy ez kevés. De ha minden ember csak annyi jót tenne a környezetében, amire lehetősége van, amennyire futja tőle, amit hatalma enged, akkor egész más világban élnénk. Akkor neked sem kéne a halálon agyalnod...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Router gondok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor
- IPAD 7 2019 Wifi+Cellular 128GB , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- Ps5 slim digital bontatlan 2 év MM gari!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest