Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nostrum

tag

Na hogy az írásra is reagáljak:

Érdekes látásmód, és hozzáállás, az biztos. Jó amit sugall. (az élet értékelésének szükségessége)

De megmondom őszintén, nem érzem magam rossznak csak azért, mert milliókat mészároltam le a virtuális valóságban. Ráadásul, én mindíg viszek moralitást a játékokba. Máramelyikbe lehet. Nem egy szerepjátékot kezdtem el úgy, hogy én most köcsög leszek (evil alignment) aztán mégsem tudtam az lenni.

Ezt tovább gondolva úgy érzem, a valóságban is el tudnám venni olyan életét, aki másokét nem értékeli és elveszi. De nem tudom még nem próbáltam. Csak így gondolom.

Hogy a halálon gondolkozz, ahhoz pont túl rövid az élet. Az nem baj ha úgy élsz, hogy közben felfogtad: bármikor, bárhogyan vége lehet, például én már nem fejezem be ezt a mondatot, mert agyönüt egy műholddarab...

De akkor sem kell ezen gondolkozni... a halálunk nem életünk része, mások halála sajnos az.

Egy emberként nézve a történelem, vagy napjaink igazságtalan tömeges halálait nem sok mindent tehetsz.

Akkor jöttem rá hogy milyen szánalmas vagyok, amikor valamelyik fimben elhangzott, hogy minden egyes másodpercben éhenhal egy afrikai kisgyerek... most ... és most ... és most ... és most ... és elszomorodtam. 5 percre. Utána éltem tovább az életem ugyanúgy.

És rájöttem hogy az egész kurva szánalmas. Nem tudom hányezer ember beült valamelyik moziba, és könnyes szemmel jött ki, és a kb. másfél óra alatt 5400 elhullt néger kisgyereket siratták. Majd folytatták az életüket.

És akkor azt mondtam, hogy STOP. Hiába szeretem a kutyákat, nem fogok egyfolytában idegeskedni amiatt, hogy Kínában megeszik őket, vagy hogy kísérleteznek rajtuk. Nem áll hatalmamban változtatni. De amit megtehettem az életben (pl. amikor találtam egyet az utcán és tudtam kinek vinni, akkor elvittem) azt megtettem.

Ez volt amit még megtehettem. Azt mondhatják, hogy ez kevés. De ha minden ember csak annyi jót tenne a környezetében, amire lehetősége van, amennyire futja tőle, amit hatalma enged, akkor egész más világban élnénk. Akkor neked sem kéne a halálon agyalnod...

• nostrum

tag

válasz twollah #1 üzenetére

Úristen... neked ez jutott eszedbe az írásról??? :Y

Na én is voltam, lövész ráadásul, jó adagot ellőttünk a 7.62-esből, de képzeld, halvány lila fingom sincs mit csinál velem. Mert hálistennek nem belém lőtték.

De azért sejtem: megöl...

Új hozzászólás Aktív témák