Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• C^^

őstag

"Teljesen mindegy mit csinálok, mit teszek és hogyan az életben, előbb-utóbb nekem is ugyan az lesz a végem. Szörnyű volt ebbe belegondolni.
    Az ember nap mint nap küzd. Küzd a megélhetésért, a tovább jutásért, a jobb életért, de hiába, a végén úgyis meghal."

És sajnos erre vezethető vissza az emberek hanyagsága, tahósága, nemtörődése.
    A saját (fiatal)korosztályomon látom, hogy ez vezérli őket... Minek tanulni, hiszen úgysem érsz el semmit, vagy ha el is érsz, úgyis meghalsz... Minek tisztességesnek lenni, hiszen egyedül nem teheted jobbá a világot... Minek foglalkozni a környezetünkkel, hiszen úgyis meghalunk, aki pedig "utánunk jön" (vagy nem), az meg már kit érdekel, ő is meghal egyszer... és sorolhatnám.

És átvitt értelemben gyakorlatilag a menedéket keresik az emberek a halálban, a felmentést minden alól: Hiszen mit ér az élet, ha úgyis belehalunk... (A legtöbb ember szerint.)

Pedig ha mindenki csak megbecsülné az életet, illetve megtenné a "tőle telhetőt", ahogy valaki említette előttem, akkor máris 0 energiabefektetéssel jobbá lehetne tenni a világot. Talán...
    Ez egy egyszerűbb példára visszavezetve: Ha mindenki csak a saját szemetét a megfelelő helyre dobná, máris nem lenne mindenhol ótvar.

Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák