- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
azt ugye tudod, hogy amit leirtal, mar csak elmeletben letezik?
kicsit nezz korul, bujj ki a rozsaszin kodbol, es rajossz hogy mi folyik az orszagban
csak egy eset a sok kozul, de talan emlekszel meg arra az allatra, aki az ertelmi fogyatekos lanyat (!!) ejtette teherbehopsz, most nezem rossz sorrendben voltak a hsz-ek... mindegy, ki mar nem torlom
amugy a birosaggal kapcsolatban: igen, valoban ez kell. nemreg volt egy balhe, ahol a jomadarak fejenkent 5 honap bortonbuntetest kaptak felfuggesztve - az egyiket egy hettel kesobb mar megint vittek be a rendorok, gratulalok az ilyen baromnak
-
hommeros
őstag
Szomorúak ezek a történetek. Már abból kifolyólag, hogy egy ilyen országban, ahol demokrácia van, az embernek különböző támadási szituációkra kell felkészülnie bizonyos emberektől, mert nagy az esélye, hogy bekövetkezik. Persze, nem lehet beszélni adott csoport bűnözéséről, mert nincs róla statisztika. Strucc politika.
A saját statisztikám akkor: közel 30 év alatt kétszer volt problémám Magyarokkal, és tucatnál többször Magyar romákkal. (bár ezek csak Magyar cigányok, a roma becsületes dolgozót takar)
Két egyforma eset nincs, így védekezés se rá. Hol ez hol az jön be. Lehet ő a legjobb utcai harcos is, ha 3-4 törzsi tag veszi körül. Lehet az 12-14 éves támadó is, de neki a májunk, vagy a comb artériánk van kézmagasságban.... Nincs lebecsülendő ellenfél, csak ellenfél van. Kortól függetlenül.
-
Huma
addikt
Nekem is már volt dolgom velük.
A lényeg hogy határozott legyél. Ha észreveszik hogy elbizonytalanodsz akkor véged. Ha 2-nél többen vannak akkor meg alapból véged.
Ja és nem szabad nekik adni SEMMIT. Attól csak vérszemet kapnak és elkezdenek mást is követelni. Előjön a kisujjam effektus.
Bors ill paprika spray ajánlott. Könnyen kezelhető legális cucc. És legfőképp, hatásos.Valamint ha összeütközésbe keveredsz valakivel és lecsapod akkor ha tudod hogy a rendőrség eltalálna hozzád, te hívd ki őket és jelentsd fel az illetőt hogy megtámadott. A bíróság legtöbbször a feljelentőnek ad igazat. Ha megvárod hogy ő jelentsen fel téged akkor véged. Minimum felfüggesztettet fogsz kapni az tuti.
Lehet hogy ez egyeseknek hihetetlenül hangzik, de ez a magyar bíróság. Nem az ártatlannak van igaza hanem a feljelentőnek. (Mielőtt valaki belekötne. Tudom hogy túloztam, de az általam hallott történetek igazolják az elméletem helyességét valamilyen szinten. Azaz nem mindig a feljelentőnek van igaza, de aminek 50%:50% százaléknak kéne lennie az inkább 70%:30% a feljelentő javára.)
-
mephi666
nagyúr
válasz
hejesírásó #234 üzenetére
jobban belegondolva volt szitu itt is... haverommal leültünk itt a vasútállomás mellett a parkban bagózni, mert nyár volt... dögmeleg és volt még vagy 20perc a buszig... aztán odajött 3-4 ilyen 15körüli barnabőrű hülyegyerek... haverom akkor 19 volt, én meg 1-2évvel idősebb... leültek és elkezdtek először cigit kunyerálni... mondtuk, hogy az nincs... "akkor rágyújtanak a sajátjukból" ehhez gyújtót kértek... azt azért odaadtam, mert ilyen kimerülés határán lévő kb 20ft-os gyújtó volt... azt azért megpróbálták lenyúlni, de szóltam nekik, hogy azért nem kellene...
vissza is adták... meg kérdezgették, hogy milyen idősek vagyunk... mondtuk... ők meg elkezdtek arcoskodni, hogy 17-18-19évesek... jól kiröhögtük őket, hogy: "persze"
az egyikük elkezdett a pillangókésével produkciózni, hogy lássuk: "milyen kemény" (én speciel vártam, mikor vágja le a saját ujjait, olyan esetlenül próbálkozott vele) el akarták nekünk adni öccázé', de "megköszöntük, mert nincs rá szükségünk"
ezeken komolyan elszórakoztunk, aztán otthagytuk őket a fenébe... (amikor ott voltak, azért körbenéztünk, nem-e van erősítés, de senki nem volt, aki velük lehetett volna... és kitárgyaltuk, hogy simán összecsomagoltuk volna 3ukat...)
másik esetben másik ismerősöm járt hasonlóképp a másik szomszéd városban: buszra várva leült a sulija melletti parkban cigizni és odament hozzá egy 15körüli gyerek pillangókéssel, hogy adja oda a pénztárcáját meg telefonját... ő mondta, hogy "oké", benyúlt a táskájába és előhúzta a vadásztőrét (gyakran jártak vadászni, meg az alkata miatt sem volt soha puhány a gyerek...)
a fenyegető gyerek 1pillanat alatt eltűnt...
-
hejesírásó
senior tag
válasz
mephi666 #232 üzenetére
Fehérvár, vasúti aluljáró, én biciklin:
-Szia, ne haraguggyá nem tod megmondani a zidőt?
-Nem, de kb fél négy lehet.
-Óóóó eszem a májad, de pontosan dem tudod megmondani, nem néznéd meg az órádat?
-Nem nincs órám, de mondom kb fél négy lehet.
-Hát ez nem jó, jó lenne tudnom ám a pontos időt, "gondolkodik" telefonon se tudod megnézni? Na azon van is óra!
-Nem, sajnálom nincs telefonom.
-Akkor ott dögölj meg a Q.. a....-ba! és otthagyottAzóta, ha látom h egy rosszarc annak ellenére h jól lát, mégsem megy félre az utamból, begyorsítok és egyenest középen célzom meg a biciklivel, és felkészülők az esésre. Azóta félre tudnak menni az útból, mert a nyamvadt életét félti az ilyen féreg.
de komolyan, mi a francért állltam meg neki....én hülye.
-
Dany007
veterán
válasz
hejesírásó #231 üzenetére
Hát ez kemény volt
Szép kis útmutató.
A gond ilyen esetekben sokszor az, hogy kevés az idő. Kevés gondolkodni, hogy mit kéne tenni, mi a helyes, miből lehet mégnagyobb bajod, és mikortól olyan a szitu, hogy már nem számítanak a későbbi események. -
mephi666
nagyúr
válasz
hejesírásó #231 üzenetére
majdnem 2év után fel lesz támasztva a topik?
én valahogy megúsztam az ilyeneket mindig... igaz, hetente kb. 2szer borotválkozok és nem a legmenőbb ruhákban járok, hanem egyszerűen öltözök és a kényelmet preferálom... ránézésre szerintem nem is néznék ki belőlem, hogy sok pénzzel/menő kütyükkel szaladgálok... (igaz, nem is
) jah, mellesleg pesten sem nagyon járok... amikor még gyakran ott jártam, akkor még masszívan bagóztam és általában jöttek is a hajléktalanok lejmolni pl. villamosra/hév-re várva... néha adtam is nekik, de ők nem felejtették el soha megköszönni... olyan is volt, hogy alig pár szál volt csak nálam és pénzem sem volt, jött kérni... mondtam a helyzetet és odébb állt... aztán 1-2slukk múlva jött a villamos... akkor odaadtam neki a majdnem teljes szálat, mert nem akartam kipöckölni a parazsat belőle és zsebre tenni a cigit, hogy büdösödjön...
...na, ő is nagyon megköszönte és nem győzött hálálkodni... a hasonló beállítottságú romák/nemromák szerencsére mindig elkerültek...
-
hejesírásó
senior tag
ja és ha egy rosszarc odajön hozzád, időt kérdezni, cigit kérni és barátai:
-nincs rajtad óra, sjanálod de nem tudod a pontos időt
-telefonon se tudod megnézni az időt mert nincs nálad
-nem dohányzol, se tüzed, se cigid
-pénz nincs nálad, mond meg nem tartok magamnál ,direkt az ILYEN lehúzós xarházik miatt mint TE!
-ha nagyon látod h nem szabadulsz tőle, tereld a dolgokat olyan helyre ahol van térmegfigyelő kamera.
-ha tudod hergeld fel még a metróban\plázában, lehetőleg olyan helyen ahol van biztonsági őr karnyújtásnyira. ha sikerül, ott fog megtámadni, ahol le is szerelik helyből. ha nem sikerül, akkor követni fog mint egy pióca, és akor fog megszivatni amikor senki se fog tudni megvédeni.
-a gázpisztolyodat viszont mutasd meg neki, kb 20 centiről.bors spray 1500 HuF vadászboltban, stb
ha újpest végállomásig metróznék rendszeresen esténként, lenne nálam, pedig 185 magas 90 kg, relatíve izmos, anno igazolt rugby játékos vagyok.
Készülj háborúra ha békében akarsz élni! A lehető legjobban legyél felkészülve az ilyen esetekre.
pl.: ha egy rosszarc jön veled szemben, és nem tetszik az aurája már messziről, vedd ki a kezed a sebedből, h azonnal tudj ütni, félig szorítsd ökölbe a kezed h azzal se menjen idő.Ha jól tudom (ha nem kijavjtanak majd) lehet nálad olyan eszköz ami nem engedélyköteles és önvédelemre alkalmas: bors spray, kiskés, stb.
Tudd, hogy hol vannak azok a fontos pontok amiket megszúrva hamar elvérzik a támadód, ez nyílván abban is segít hogy saját lehetőségeidet is fel tudd mérni, ha téged szúrnak meg.
ha teheted olyan környékekre ahol az ilyesmi mindennapos, bizonyos demográfiai okok miatt oda ne is költözz!
-
hejesírásó
senior tag
ezért kell lehúzós szövegeknél rögtön az elején herén térdelni az ilyen kis köcsögöket.
sajnálom h nem volt ott senki aki segíteni hajlandó lett volna
-
BobChemistry
őstag
van egy nagyon jó barátom: Spyderco Native 3
én ezt javaslom védelemre, meg határozott fellépést
A harcművészetek meg a hasonlók nem érnek semmit sem ha többen másznak vkire, hiába kezdek el "ájkídózni" 3 támadóval szemben
fene tudja, ha az egyiknek eltöröd a karját, utána a mási kettő lehet elgondolkodik, hogy megéri e a kockázatot a dolog, nem? -
peterszky
őstag
Amióta egy FTC-s sálban közlekedem, azt veszem észre, hogy az ilyen alakok inkább kikerülnek, minthogy megszólítsanak
Pedig nincsen elrettentő kinézetem.
-
CSorBA
őstag
Ezt láttátok skacok? Nem vagyok túl előitéletes, de ez azért... áhhh [link]
Miért csak 14évtol lehet buntetni?
-
RandomGosu
senior tag
Csak annyit hogy ez ellen csak a küzdő sportok segítenek, velem is megtörtént már csak 6vagy7 emberke volt... szerencsére egy pár felnőt azért elkergette öket.
-
Collector19
tag
Ebben a témában tényleg eléggé nehéz tanácsot adni, mert a "támadó" egyéntől függ, hogy melyik jön be, melyik lesz hatékony. Nekem eddig bevált az a módszer, hogy nem veszem figyelembe azokat akik próbbálnak kérni tőlem cigit/tüzet/"egy kávéra valót"/vagy csak "beszélgetni" akarnak.
Mintha ott sem lenne, és nem is hallanám hogy mit beszél. Persze az ilyen megoldás csak a metrón illetve az olyan helyeken hatásos ahol kényszerből össze vagy zárva emberekkel pl. tömegközlekedés, PU vagy ilyenek. Az már más ha elédállnak 2-en 3-an és kérik hogy "mid van?"
Ilyenkor szerintem is az egyik legfontosabb, hogy határozottak legyünk - ne durvák - és közben lesni kell a lehetőségeidet. Az is tény, hogy a rendőr vagy hasonló biztonsági szerv nem mindig megfelelő megoldás, bár elrettentő hatása az van. Szerintem a provokáció semmiképpen nem oldja meg a problémát, pont az ellenkezőjét lehet vele elérni. Minenképp forgalmas helyre kell kerülni, és az emberek társaságát keresni. A harcművészetek meg a hasonlók nem érnek semmit sem ha többen másznak vkire, hiába kezdek el "ájkídózni" 3 támadóval szemben, csak kiröhögnek és még a gatyát is leveszik rólam még ha nem akarták akkor is, bár az erősebb testfelépítés már az elején elgondolkodtatja őket hogy elédálljanak vagy sem.
Azt pedig én is állítom, hogy nem lehet általánosságban beszélni arról hogy a kissebség támad-e meg gyakrabban vagy nem. Aki ilyesmivel szórakozik, vagy megél belőle az egy szar alak, még ha ausztrál bennszülött vagy bármilyen nemzetiségű akkor is.Egy kis off is a végére. A minap metrón utaztam, és egy magyar ember (feltehetőleg könyveket árult) a vele szembenülő romáknak akart eladni egy Mein Kampf című könyvet, valamint plusz ezresért a mai aktiv gárdistákról szóló könyvet is. Meglátta a horogkeresztes borítót egy eddig szunyokáló magyar ember, és egy kézmozdulattal kifejezést tett arra, hogy Hitler mekkora egy xar ember volt. Erre a a könyvárus emberke és a roma család éltetni kezdte Hitlert, mint a "szabadságharcost" és a "népe felszabadítóját" a mostani emberek állítólagos "példaképét". Gondoltam mennyire tudatlanok az emberek és milyen vita alakulna ki a kocsiban ha mondjuk egy skinhead és egy zsidó ember is beszállna a kocsiba, de le kellett szállnom, mikor megakadt a szemem az ép beszállni akaró fiatal acélbetétes cipőjén, ami fehér fűzővel volt bekötve...
Na bocsi az offért csak elgondolkodtam a dolgon.. -
juliabrilke
veterán
-
juliabrilke
veterán
Ha elütik, akkor lett volna valami. Mondjuk nem rajtuk múlt a dolog szerintem..
Ha meg elkezdi pöcögtetni a fejüket, akkor azért kiváncsi lettem volna a reakciójukra. Gondolom akkor megütötték volna (mondjuk mint tapasztalhatjuk abból nem lehetett volna semmi következmény)ha nekem húzna be valaki az utcán, miután baszogatom Akkor mondhatnád TE is hogy megtámadott, pedig te nem csináltál semmit. Hidd el, hogy sok ember a bosszú miatt ezt teszi.
Max. valami zaklatás címszó alatt jelenthett volna fel, aminek tudjuk gyakorlatban mennyi értelme van.. -
doc
nagyúr
válasz
juliabrilke #219 üzenetére
lényegében igazad van, valóban megütötte
de szerinted mit lehet csinálni ilyen helyzetben? én tutira nem lennék képes birkatürelemmel visszamosolyogni arra aki már ki tudja mióta cseszeget folyamatosan
megütötte, aztán továbbment, szerintem a helyzethez képest normálisan kezelte le a srác a dolgot (nem ütötte a földön fekvőt, stb)
erre válaszul autóval kergetik (nem vagyok jogász, de szerintem ez már erősen a gyilkossági kísérlet, vagy legalábbis súlyos testi sértés kísérlete felé tart)
itt is az aránytalanság az amire érdemes figyelni (nameg arra, hogy a végén nyomorult srácon jelentik fel egy jobbegyenes (vagy más "rokon értelmű" tett) miatt)
ha nekem húzna be valaki az utcán, miután baszogatom, nyilván nem az lenne az első lépésem hogy na most akkor kinyírjuk, feljelentjük, várfokára feltűzzük, hanem behúzott farokkal eloldalgok és onnantól békén hagyom -
doc
nagyúr
idézet egy másik oldalról, egy tanárembertől:
2, Arra, amit nem értettél csak elmondanék egy, múlt heti történetet. Rendőrségi jegyzőkönyv is van az esetről, szóval(sajnos) nem kamu, pláne mivel az történések jelentős része az orrom előtt történt.
A sztori a következő: néhány C-s cukkolt már jó ideje egy magyar kölköt. Poénból, mert egyik sem olyan vérszomjas miegymás, de nem is az eszükből fognak megélni. A magyar kölök sem agysebész lesz, de tűrte a dolgot, mert azért tudjuk hogy aki barna, azt nem ütjük le. Na de amikor hazafelé már sétált, mellément a C, és elkezdte kocogtatni a homlokát, hogy van otthon valaki? stb. Nah itt eldurrant a srác agya. Egyet ütött, C elterült, rángatózott a földön, srác tovább, mi mást csinálhatna, belerúgni már csak nem kéne. Ez ennyiben maradt. Másnap már megjelent az iskolában a C galeri, felnőttek is, természetesen lincselni indultak. Nah ez elmaradt, egy kisebb bunyó azért lett a dologból, no meg autós üldözés, a magyar srácot próbálták elütni stb.
Eddig ugye mondhatnánk, 1-1.
És pénteken reggel megyek a tanári felé, és érzem valami nem stimmel, mert majd elhánytam magam... az ok is mindjárt láthatóvá vált: tippre legalább 6 cigány ácsorog az igazgatói előtt, hozták a kisebbségi képviselőt is, no meg kihívták a rendőröket is. Megtörténtek a kihallgatások, ahol természetesen a cigány csak MAXIMUM csúnyán nézett a másik srácra, aki erre azonnal ütött. A magyar kölköt autóval üldözöm és megpróbálom el is ütni ha sikerül dolog a jegyzőkönyvbe úgy került be, hogy ők csak azért mentek utána, hogy megkérdezzék miért bántotta az ismerősüket.
A rendőrök feljelentést tettek a MAGYAR SRÁC ELLEN.
szerintetek ilyenkor mit lehet tenni? hagyja szerencsétlen srác hogy megállás nélkül baszogassák? aztán majd egyszer tényleg bekattan, és kiírt egy egész utcát... -
Eastman
addikt
Nincs jó megoldás.
Ami nekem (167 cm / 72 kg) idáig bejött:
- Higgadtság (lehetőség szerint)
- Kulturált, egyenes beszéd
- Kedvesség (ha képes rá az ember egy kritikus helyzetben).Ha félsz, lenéznek! Ha "felemeled" őket a Te szintedre, nem értik, de tisztelnek.
Aki beléd köt, az a félelmedre épít. Ha nem azzal szembesül amit várt, ő fog elbizonytalanodni, Te vagy nyerőben. Mindenki tud 3-4 olyan szót egymás után mondani amit egy aluliskolázott nem ért. (A tippeket pls most mindenki mellőzze!) Ha a végére beszúrod még, hogy:
"Figyeljbarátomhóvégevanésmostjöttbekétcsekknemtudoksegíteni!" és otthagyod, általában hülyén néznek utánad.Ezek a receptek max. 2 "támadónál" jönnek be! Ha hárman elvernek a buszon, arra nincs tippem.
Amit egy 14 éves srácnak tanácsolni tudok:
1. Ne hordjon magánál 50-100 k értékű műszaki cikket !!!
2. Ne szégyelje magát, hanem menjen oda akár egy vadidegen kétméteres kulturált emberhez, maradjon a közelében és nyugodtan mondja el, hogy fél, mert belékötöttek. ...persze anélkül, hogy visszatekintgetne és a "támadókra" mutogatna!
3. Köszönjön ismerősként hangosan és határozottan egy hasonló nagydarabra, vagy egy nagyobb társaságra és menjen velük tovább otthagyva a "támadókat". Nem baj, ha hülyének néznek, késöbb, ha eltávolodtatok, még ráérsz magyarázkodni!
4. Egyedülálló nőtől soha ne kérj segítséget! Őt is bajba sodorhatod!
5. Ha egyik sem jön be, futás minél világosabb / forgalmasabb helyre! ...és ne nézz vissza!
6. Gyúrás, önvédelmi sportok.Egy hasonló korú lánynak nem tudok mit tanácsolni. Én fix, hogy Pesten az utcára nem engedném ki!
Az önvédelmi eszközökről annyit, hogy ha nem jönnek be egy adott szituban, csak felhergelik a támadót! De ha már használod, utána futás. Csak arra jók, hogy időt nyerj velük!
Végezetül Apám mondata:
"Akinek kalapács van a kezében mindent szögnek lát!"Peace! Eastman
-
Brutforsz
senior tag
Előítélet másként: „Vásárlás előtt mérlegelem, hogy az azonos paraméterekkel bíró más termékekéhez képest alacsonyabb árért megéri-e Inno3D terméket vásárolnom, amikor sokan úgy vélik, gyakran meghibásodnak. Ha úgy döntök, igen, és tényleg bedöglik, nem kezdek el anyázni, hiszen bevállaltam az átlagosnál magasabbnak feltételezhető kockázatot.”
Előítélet megint másként: „Nem teszek a félmillás konfigomba Codegen tápot, mert csak.”
-
finest
addikt
válasz
Mz/ts250@300 #184 üzenetére
Más: Előítéletesnek nevezitek egymást, de ki nem gondolkodik legalábbis részben előítéletek, klisék mentén? Ha valaki még kicsit sem elfogult a romákkal, ebben a kérdésben én is azt mondom, tapasztalatlan. Felesleges fényeznia helyzetet.
-
Mz/ts250@300
tag
Nem értesz, én megtörtént sokasodó esetekről beszélek, én nem itélem el az olyan embert akit nem ismerek,de éjjel hazafelé egy részeg ordibáló ,dühöngö csoport láttán nem az emberszeretettem bulyik elő belölem.
Na ekkor elmondom én,hogy szoktam kezelni a hasonló ügyekett.
-Önvédelmi fegyver a zsebe(ez lehett bármi)
-A kutyás dolog is tetszik ,ha egy jól betanitott kutyád van vidd okvetlen magaddal.
-Nem szabad megilyedni mert akkor mégjobban rád szálnak,határozotnak kell lenni.
-A járokelök nagy része szarik rád nem törödik veled ,örülnek,hogy nem ök az áldozatok
-Ha kevesen vannak és oda fajul a dolog akor ütni kell öket mielött ök tennék
-De ha nekiálsz verekedni akkor nincs visszaut ,meg ne hátrálj mert végedd.
-Ha sokan vannak késsel jönnek(vagy mással),nagyon agresszivak akkor marad a futás(bár én még nem futottam de igy még mindig jobb mint egy késsel a hátadban)Sajnos azt kell,hogy mondjam,hogy sok olyan hely van ahol éjjel vagy hajnalban nem érdemes egyedül sétálni ,de ha mégis akkor szolid öltözködés,ékszerek ,ora,le .
-
fuzik
aktív tag
válasz
Mz/ts250@300 #203 üzenetére
Te a csoport relatív kicsi szelete alapján általánosítasz..... sajnos ez van, amikor "buta" emberek alkotnak véleményt, mondanak egetrengető igazságokat.
DE a topik még mindíg nem erről szól!!!!!
-
Mz/ts250@300
tag
"tájékozatlanok vagytok, előítéletekkel terhesek"
Inkább tapasztaltnak nevezném magam mint tájékozatlannakÉn elég sok hagyományokat nem örző roma nöt láttam már.
"rokoni kapcsolatos dolog nem minden ágban szokás, ahol mégis, ott az unokatestvér a legközelebbi rokon, aki egyáltalán szóba jöhet"
Meg sokszor a 11éves kislányok!
Amugy meg szerinted mit irjak ,róluk ezekett hallom ,látom,tapasztalom.
Leirtam én azt is,hogy van egy roma 28éves haverom dolgozik,értelmes,segitőkész gyerek a kis pénzétt a lakása felujitására költi ,van egy gyereke (azért csak egy mert az anyagiak végett egyett tudnak válalni. ezt ö mondta)
Majd ha ezt vagy hasonlót látok ,hallok ,tapasztalok mindenhol akkor majd olyanokat irok. -
dragonfx
veterán
szia!
Első körben azt ajánlom járj küzdősportra és ha kell fizikálisna építs le ilyne fazonokat.
Ez teljesne egyértelmű le akartak huzni a bátyjainak telefonált valszeg.Lehet túl fajgyülőlőn állók hozzá mikor tőlem megkérdezte volna azt mondtam volna, >>"öszintén?..nem ülj le oda szembe"
Emgfogod ráüvöltesz azt kész, nehogymár ilyneért rendőrség fordulj mert kinevetnek, védd meg magad ennyi.Ez nem az ország ahol ilyennek van jövője....ha nem megy megfogod a gigáját.vagy a kezét és lerángatód a metróról és megmondod nem avgy hajlandó tovább halgatni,és a tünjön a jóé***s sz*******t a*****a haza, aki ilyennek nevelte..milyne szurkálás?..én azt nem várnám meg míg bármit elővegyen.....Jó az életrkorodat tekintve megértelek, azidőtáj én is lehet rendőrhöz mentme volna.Én a jövőt próbáltmaelőtted vázolni
.mit tegyél....nem azért hogy elmenjen a kedved de én már következő lépcsőbe is voltam, de semmit enm vettek el tőlem...amugy a megoldást mindnki tudja már leírtam go to india/szibéria vagy shotgunmod activated
-
fuzik
aktív tag
válasz
Mz/ts250@300 #197 üzenetére
Azt ugye tudod / tudjátok, hogy a hagyományokat egy kicsit is őrző roma nő a "havi probléma" elmaradása előtt még csak dohányozni sem dohányozhat....... A rokoni kapcsolatos dolog nem minden ágban szokás, ahol mégis, ott az unokatestvér a legközelebbi rokon, aki egyáltalán szóba jöhet....
De inkább nem is mondok semmit már....... tájékozatlanok vagytok, előítéletekkel terhesek, stb... stb... stb...
-
yash
senior tag
válasz
Mz/ts250@300 #197 üzenetére
Figyi, menj be a nyóc kerbe, aztán megtudod
Nem értetlenkedni kell, hanem tapasztalni, és akkor nem lesznek iylen hülye kérdéseid.
-
Mz/ts250@300
tag
Valaki arra adjon választ,hogy miért mindigg a kisebség.
Miért van az ,hogy az itt a forum beszámolok alapján is szinte csak roma támadásról,kötekedesről,kéregetésről stb halanni?
Ugyanezt hallom a való életbe életbe is ,miért?
Mindeki fasiszta?
Nem mert ilyen a nagy töbségük,sajnos .
Lejebb már kérdeztem mi lenne ha az országban ez a kisebségg lenne a töbség?
Te azt álitod "egy roma születésekor már gyengébb adotságokal rendelkezik"valaki ezt kérdezte.
Nem tölem de válaszolok ,abszolut nem de .
Egy rokoni kapcsolatban,illetve alkohol vagy más drog hatása alatt megfogant gyerek az már az lehett,illetve a terhes anya nem megfelelő odafigyelése,zülő életmodja stb,stb ez bizony
egy szelemileg viszamaradott gyereket eredményezhet ember faj -tól fügetlenül.
+Ezek a nemes szülök nevelik majd szerencsétlen gyereket is . -
Peet210
őstag
Egy hasonló eset velem is megesett még régen (kb 8 éve).
Pecázni voltam haverokkal biciklivel mentünk és a végén az összepakolásnál kicsit tovább tököltem így én indultam el a legkésőbb. Persze ezidő alatt a mellettem lévő beállóhoz egy lada állt le amiből 5 cigány szállt ki (nem pecázni jöttek hanem piálni). Mondanom se kell jobbnak láttam minél előbb elspurizni. Cucc a hátra bringára fel na igen csakhogy pont mellettük kell elmennem, na mindegy gyerünk. Elindulok, közelebb érve látom elindul felém 2 és a tekintetek is rámszegeződtek.Jaja jár a lábba tekre de a homokban kicsit nehezen megy, ÉS mikor odaértem az egyik hirtelen megpróbált felborítani. Meginkok de nem esek el, a másik is megpróbál utánnam kapni de nem sikerül mert tkerek mint az őrült, a többi is megmozdult de ekkor már távolabb jártam. Még mrgpróbáltak utánamjönni de én csk mentem, aztán kiabáltak, hogy állj meg meg hasonlók (ekkor én is visszafordultam és visszaszoltam nekeik, de azért tekertem serényen). Ha akkor elesek tuti megpüfölnek és elvették volna a cuccaimat, egy 13 éves gyerektől nem lett volna nehéz. Namondom ez meleg volt.(persze ez nem az első és nem is az utolsó eset volt)Vigyázni kell mert soha nem tudhatjuk mikor szurnak át minket egy karddal az egyik tömegközlekedési eszközön.
És hogy mit lehet ilyenkor csinálni, menekülni (márha erőfölényben van/vannak). Ha nem akkor elküldeni a picsába és továbbállni. -
ABnormal
őstag
Race,adj egy hét ban-t. úgy gondolom,ezzel mindent elmondtam...
-
ijjájom
tag
Sajnos nehéz eset az ilyen, mert ilyenkor a körülötted lévők vakok és süketek. Nem szeretne senki beleavatkozni más dolgába.
Egy idegenvezető ismerősömtől ellopták a telóját, roma kis csávók pénzt kunyeráltak Tőle, neki megesett a szíve rajtuk, a padra tette a táskáját, amig a pénztárcájából kotorászta az aprót, mire észbe kapott már eltüntek a telefonnal. Szerencsére megtalálták, nem árulták el milyen módszerrel, de meglett. Van tanulsága a történetnek, csak az a baj,hogy sokszor az ember olyan bizalmatlanná válhat, mert ugye a csalók általában jólszituáltak, legyen az roma vagy magyar, és sok ember bedől nekik pár jó szó hallatán.
Az ilyen ragadáncsoktól meg tartózkodni kell, igaz ez szerintem csak felderítő volt, ha nem kéred a nő segítségét, valószínű,hogy lett volna kíséreted, ő csak nyomozgatott...
Hát csak vigyázz.... -
yash
senior tag
Megmondom nektek őszintén, a "nem veszem észre" a világ legbarmabb megoldása ilyen helyzetekben! Az, hogy lehajtott fejjel mész, hogy játszod a senkit, nem fog eljuttatni odáig, hogy lenyúlja a mobilod vagy akármit. A legjobb védekezés a támadás, vagy valami hasonló mondás létezik azt hiszem. Nos, én jártam ninjutsura 1 évet, és meg kell mondjam, az önvédelmi tudás hihetetlen önbizalmat tud kölcösnözni az embernek. HA tudod, hogy ha odajön egy ilyen kisköcsög, és érzi rajtad, hogy te nem az a fajta senki vagy, akitől bevételezik a következő mobiltelefont, akkor elhúz a francba. Ha félsz, és megérzik rajtad, veszett ügy, akkor jobb ha odaadod a cuccod. Ez úgy működik, hogy ha erős vagy, tartsál magadnál értékeket, hiszen nincs amit elvegyenek. De ha van, akkor elég erősnek kell lenned a cuccaid megtartásához... senkit nem fog érdekelni, hogy hány hónapig gyűjtöttél rá, vagy hogy a "tied". Megmondom őszintén, én már belegondoltam ebbe, és ha éhenhalás szélére jutnék, én is lopnék... leginkább kaját
Bár a rablás azért durva, ez tény. Vidéken is van pár csöves, múltkor odajött hozzám egyik séta közben, meg akart szólitani, de az egyik logout-os cikkben valaki irta, hogy a haverja amint megszolitották, elfutott... na mondom, mikor jött felém, már éreztem, eljátszom ezt a poént... és marhára bejött
akart szólni, és mint akit golyóból lőttek ki sprinteltem 50 métert, aztán visszaálltam normál tempóra... még hallottam, ahogy a csávó mondja, hogy "köszi!", de nem érdekelt. jót röhögtem magamon, és elkönyveltem, hogy ez bizony beválik
ha éhes vagy, neked sincs kedved sprintelni, pláne nem ilyen váratlan reakcióra. nekem nagyon bejött
a lényeg, hogy ne simán kocogj, hanem sprintelj mint a szél. vegyél futóórákat vagy mittudomén... ennél a cigányosnál is beválna az tuti. ott b*sszátok el, hogy tettetitek a vak-süketet. nem, ez nem megoldás! vagy harcolsz, vagy menekülsz, nyilván lehetőség szerint. aki ott marad ülve, az szerintem idióta. nem megy következő metró, vagy mi? én 2 perc után felállnék, szótlanul felmennék a feljárón, körülnéznék, megkérdezném tőle, a háta mögött, hogy "azok ott a te barátaid?" (nem lenne ott senki), aztán mig elfordul, adrenalin pumpás turbó sprint az előre kiszemelt utszakaszon
ha vki nem bizik a nyulcipöjében, az fusson be jólszituált helyre, ahol van biztonsági őr, pl bank, rendőrség vagy ilyesmi
ja, igen, és itt mutatnák rá, hogy nőknél nem célszerű magassarkúban járkálni az utcán
egyrészt egészségtelen, másrészt nehéz benne sprintelni. ajánlom a nike cortez cipőit ;) meg az esti futást!
-
péter007
senior tag
hello mindenkinek
csak most olvastam végig a cikket és ahozzá tartozó hsz-eket.
Én nem vagyok pesti, de veszprémben töltöm a hét nagyrészét (kolesz)********
másodszor az én taktikám a szorult helyzetekben, főleg ha emberek vannak körülöttem:
1. kérdés: Van valami probléma?
2. ez már nem kérdés: Húzz a büdös k***a anyádba! (kiabálva)Lehet hogy furán hangzik de ez nekem bejött. Először nagyot néz az is aki ráér arra hogy kötekedjen, utána meg a többi ember is aki körülötted van feltéve ha vannak.
Az ilyenektől nem kell megilyedni, az elején kell megmutatni hogy nem vagy beszari mert ha látja rajtad a rohadék hogy félsz akkor megesz reggelire.Ha sok ember van körülötted az a legjobb de ha nincs senki akkor sem szabad megijedni mert látja rajtad.
Most mindenki azt gondolja hogy persze könnyű mondani, pedig még mindig ez a legegyszerűbb módja hogy lerázz valakit, innen már csak a nehezebb felé vezet az út.
Persze az sem jó ha túlzásba visszük mert egy idő után kialakul az embereben egyfajta üldözési mánia. Ha meglátok egy nem túl bizalomgerjesztő embert az utcán, kapásból a zsebemen van mindkét kezem. (értékekre vigyázni!)
Szerencsére még nem tapasztalhattam meg h. mi van pesten, és nem is akarom, de az tuti hogy sokkal durvábban mennek az ilyen dolgok!
Addig meg konditerem és önvédelmi tanfolyamok, mást nem tehet mgyar ember, sajnos ez van!
Remélem tudtam segíteni ezzel valakinek, ha nem az sem gond, legalább itt elmondhattam a véleményemet!
[ Módosította: Racecam ]
-
commanDOS
senior tag
Igen ez sajnos igaz, nem a témához kötődik, de sz.tem semmi rosszat nem mondok vele, ha ezt leírom.
Ennek a divatszarságnak max annyi értelme van, hogy skinhead-nek néznek és talán nem kötnek beléd, mert szarnak, de azis lehet, hogy felhergeled őket, nem lehet tudni, de általában az inkább kikerülnek. Ha valaki valamit divatból csinál, az már jó nem lehet, csak azért vesz fel bakancsot meg bomber dzsekit, mert azthiszi ettől hű de kemény lesz, a másik odlal meg az, aki úgymond igazi nacionalista érzelmű, nem érdekli, hogy hgy öltözködik viszont, ha egy cigány vagy más nációból való fenyeget egy magyart a közelében, akkor bármikor közbelép és megagyalja az illetőt. Aki mindezt ideológiából csinálja és az ok nélküli kötekedésen kívül mer lépni és ha kell ütni is, azzal semmi bajom, szerintem kell ilyen is, mert már ígyis nagyon el szemtelenedtek itt egyesek. Falvakban az emberek még mindig nem félnek összerakni a cigányokat, ha tömegesen csinálják a balhét, ott megoldják, mert a zsaruk már ottis töketlen díszpintyek. Régen azért ez nem így volt. Hozzátenném, hogy nem vallok rasszista nézeteket, elnézést, hogy reálisan látom a körülöttem lévő kemény viágot. -
válasz
CsodaPOK #175 üzenetére
Ez a törvény tényleg furcsa. Nézzem ölbe tett kézzel, hogy a betörő elviszi mindenem?
Azt kéne bevezetni, ami az USA-ban van. Ott akár le is lőheted, ha valaki kéretlenűl bemegy a lakásodba. Persze lehet, hogy ez így túlzásnak tűnik, de lefogadom, hogy drasztikusan lecsökkennének a betörések számai.
-
Ferdzsoo
addikt
AZ én elvem a prevenció.
Bár 14 évesen még picit fiatal vagy hozzá, de mindenképpen jó hatással van mind a testi felépítésedre mind a lelki beállítottságodra a kondizás, és vagy kis boxzsákütögetés rúgdosás stb.
Nem azért mert akár használnod kellene vagy annyit fejlődsz tőle hogy mike tyszont kiütnéd, de teljesen máshogy állsz az ilyen helyzeteknek neki. És ami a lényeg ők is látják (de szerintem érzik inkább, mint a kutyák) hogy nincs értelme szóba elegyedni veled. Hozzád sem kezdenek.
Persze a részegekkel megint más a hejzet, de azokat leverni is könnyebb.
Szerintem tanulj valami küzdősportot, vagy 16 éves korod után járj el kondizni, önbizalmat ad.
És ezen van a hangsúly nem magán a tetlegességen, szerintem ritkán fajul ilyen dolog tetlegességig.
Nagyon sokat jelent az ilyen helyzetekben az önbizalom.Én is nyúlbéla voltam de ez 3-4 év kondizás, meg az ütögetés mind fizikailag mind szellemileg megváltoztatott. A te általad említett helyzet el sem kezdődik ha egy 180cm-er és 80-85Kg izmolt testalkatú lettél volna. Régebben hozám is mindíg próbálkoztak bár sosem ilyen keményen én a legelső HSZ-üknél rendesen elutasítottam őket és odébbáltam.
De most már nem is nagyon jönnek.
Prevenció. -
Mz/ts250@300
tag
Volt egy külföldi haverom, itt lakott magyarországon ,jól megtermett magas pasass,a cigok állandoan kifigyelték ,mivel mindig volt rajta arany,leszabták rola és elfutottak .
A rendörséghez hiába fordult leszarták .
Hihetettlenek tartotta az eseményekett,egyszerüen nem hitte el ,hogy mi folyik itt a közbiztonság nulla .
Mignem megunta kézbe vette az ügyett felszijazott az övére egy tört tokkal ami arany,meg drágakövekkel volt kidiszitve és ismét elindult.
A csalit bekapták részegnek tettete magát körbe is álták embereink, leszabni nem tudták rola
körbe álták akkor ö élő kapta a tört.
A töbitt találjátok ki.A házátt eladta! az országból kitiltották
-
sghc_toma
senior tag
válasz
kicsitomi88 #181 üzenetére
ezt magyarázd meg kérlek annak a zsidó/cigány/néger/koreai/stb.. emberkének, aki nyugodtan szeretne reggel munkába/suliba menni, de folyton paráznia kell.. persze erre lehet azt mondani, hogy te sem tudsz nyugodtan munkába/suliba menni, mert paráznod kell, hogy kirabol teszem azt egy cigánybanda.. de az nem megoldás, hogy irtsuk ki az összes zsidó/cigány/néger/koreai/stb.. emberkét.. komolyan gondoljátok, hogy a náci hülyegyerekek hasznosak a társadalomnak?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
kicsitomi88 #181 üzenetére
Pontosan így gondolom.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Zoli bácsi #179 üzenetére
... akkor derül ki, hogy a kocsiban utazik jópár khm... borotváltfejű, bakancsos, jólmegtermett illető, akik nem úgy néznek ki, hogy megijednek saját árnyékuktól..........
persze.. így is ki..szott sokan vannak, még hitessük is el velük, hogy hasznosak, és mindenkinek jó, hogy vannak?
-
Zoli bácsi
őstag
Mikor koleszos voltam (1984-87') akkor még nem volt telefon, meg mp3 lejátszó. Akkoriban győrben az állomás körül meg szoktak állítani gyanús külsejű alakok, aprópénzt kunyerálva.Ha adott az ember pár forintot, megköszönték, ha nem, akkor sem volt balhé. Néha járok pesten is, sok gyanús külsejű alakot látok. Senki nem köt belém, szerintem ebben közrejátszik, hogy közben lettem 194 cm, és 120 kg. Egyébként a véleményem, amint az írásban is elhangzott: Az a legnagyobb baj, hogy az emberbe belekötnek az utcán, senki nem segít. Ezt tudják a khm... hogy mondjam szépen szóval a familiárisan hyperpigmentáltak is, és kihasználják. Sőt azt is tudja a kiscsávó, hogyha kiskorú, meg sem büntetik. Egy megoldást tudok: Jobban figyelni egymásra, és átvenni az ő szokásaikat. Önbíráskodás.... no nem arra gondolok amit ők csináltak egy éve.... csak maradandó emlékeket őrizzen az ilyen alak. Rendőrség tehetetlen. Azt szerettem volna a történet végén hallani, mikor a fórumtárs fölszáll a metróra a követőjével, és az ajtók bezáródnak, akkor derül ki, hogy a kocsiban utazik jópár khm... borotváltfejű, bakancsos, jólmegtermett illető, akik nem úgy néznek ki, hogy megijednek saját árnyékuktól..........
-
EQMontoya
veterán
válasz
kicsitomi88 #176 üzenetére
ez nem szemet szemért, hanem magántulajdonvédelem.
-
CsodaPOK
senior tag
Kicsit off: szóba került ez a betörő feljelenthet és nyer szituáció.
Ez az amit nem tudok elfogadni. Ha valaki betör a magántulajdonomra, akkor had legyen már annyi jogom h lecsapjam. Egyszerűen nem tudom ki lehetett az a marha (már bocsánat, de nem tudok rá más szót), aki kitalálta ezt a törvényt..... -
Pyton
aktív tag
Aluljárón való biztonságos átlekéshez nagyon jó, még, ha egyszerűen futsz, mintha sietnél a metróhoz, akármihez. Tuti nem szólítanak le.
Sötét utcában nemtudom mennyire használható, lehet, hogy ott pont a futás a vörös posztó -
tween
őstag
A határozott fellépéstől megilletődnek...ennyi....
-
Zewa
senior tag
Ehhh..
Nah jó ugy érzem csöndbe maradok ha meg akarom tartani a nickemet. Inkább egy gyors story:
Kb 1 volt amikor jöttem haza edzésről este és 2 kölök(veleme gy idősek egyik fehár másik cigo) jön elő ott szólitgatnak, kérdezik van nállad pénz? -Mondom nincs. -NE HAZUDJ! erre elkedtek löködni..Nem tudom honnanjött a dolog+a bátorság de egy parasztlengőt beküldtem az egyiknek==> megfeküdt. A Másik megiedt és elfutot. Be vallnom én is eléggé bevoltam tojva és én meg futottam a máősik irányba... Volt nállam bökő de nem voltam elég tapasztalt, tökös hozzá. Az ein helyzetekre nem árt a tapasztalat bár az a legjobb ha enek meg serzésére és alkalmazására soha életetedben nem kerül sor (persze ien csak a mesében van)
Ismerősőmnak van pisztolya ami mindig ott van az oldalán (legálisan), nem sűrűn kötekednek vele... Hiába van meg sok emberben a gondolat hogy ugy sem fogja használni meg gyáva meg ienek. azért félti midenki azt az 1 db életét.ui.: Ha gáz van akkor remek szolgálatot tehet egy gáz spay. Persze 10 emberrel szembe nem ér semmit max jjobban összegyűrnek..
-
Habib[HUN]
senior tag
Hát igen sajnos ez néha előfrodul. Ilyenkor nincs mit tenni, vagy levegőnek kell nézni, esetleg nagyon csúnyán kell nézni rá. Szerencsére nagyon gonosz és elutasító tudok lenni az ilyen emberekkel. Tömegközlekedésen mindíg zenét hallgatok, tehát igen egyszerű adni a z értetlent. Telefont és semmilyen értéktárgyat nem szabad elővenni megmutatni, mert úgy kikapják a kezedből, hogy csak lesel.
-
fuzik
aktív tag
válasz
commanDOS #167 üzenetére
Valójában kétféle megközelítése létezik a problémának. Nálunk az a variáció él, ahol az állam kívánja szavatolni a védelmedet. Persze csak papíron, mert amíg az állam vagy szervezetei egy egyszerű - közérdek - felkiálltással elveheti a tulajdonodat, addíg nem lesz megoldás.
A probléma természetesen megoldható, de nem gyűlölködéssel, meg duzzogással, hanem tanulással, akaraterővel és tisztességgel. Én hiszek benne, hogy katarzis nélkül is létezik átmenet egy jobban szervezett - tisztességes - nyílt társadalom irányába a jelenlegiből. A változáshoz hiteles emberek kellenek - olyanok, akik tudják, hogy MIT akarnak megváltoztatni, és meg tudják mondani, hogy MIRE akarják megváltoztatni. És nem utolsó sorban képesek is a változtatások végrehajtására végrehajtatására. Ez pedig két emberöltő - minimum.
Ezért is javasoltam önvizsgálatot tegnap - nem nagy dolog - amikor lefekszel aludni, rászánsz pár percet az önértékelésre - majd a körülötted lévő világ értékelésére.
Nah ez nagyon off lett!
-
commanDOS
senior tag
Hát nézd...én úgylátom, hogy a jelen állás szerint egy deka esély nicns rá, hogy itt javulna a tendencia ilyen téren, sőt inkább romlani fog. Nem egészen így gondolom de a békesség érdekében úgy fogalmazok, hogy a bűnözési hajlam minden emberben ott van, nem említek semmilyen rasszot. Meg nemis tartozik szorosan a mondanivalómhoz.
Tehát ez egy annyira mélyen gyökereddző dolog, amit nem lehet egyik napról a másikra felszámolni, csak egy rendőrállamban sikerülne. Megkéne tenni a lépéseket a hosszú távú megoldás érdekében, de addig is életben kéne maradni, és meg kell tudnunk védenünk a tulajdonunkat. Erre szeritnem lehet megoldás a fegyver használata ha annyira súlyos az eset, hogy más megoldás nincs. Niylván egy jó fizikumú emberke, fogja aztán lezúzza az illető búráját, majd tárcsázza a rendőrséget és bejelenti az esetet. Más lehet nem lenne ilyen szerencsés, csak fegyverrel van esélye... Most lehet, h ellentmondásba keveredek magammal, de végiggondolva ezt az egészet...ez itt magyarországon nem működne.
Itt semihez sincs meg az alapvető használati kultúra meg IQ.
Egyszerűen idióták a törvények, nevetséges az egész, a rendőröknek nincsen tekintélyük..
szánalmas. Angliában a járőrök nem hordanak fegyvert, mégis akkor tisztelet övezi őket, hogy a jelenlétükben senki nem mer még csak csúnyán sem nézni a másikra. Nemhogy még visszapofázzon, meg a rendőr kerüljön szarba, mert intézkedett.
Itt meg..velejéig romlott az egész. -
fuzik
aktív tag
válasz
mazda626 #140 üzenetére
Hihi..... Már megint én
! Egymás után találom a gyöngyszemeket!!!!
"Én úgy vettem észre, hogy egyre jobban romlik a helyzet ezen a téren sajnos, ezért szeretnék majd fegyverviselési engedélyt szerezni."
Ebben az országban neked, hacsak nem tudod minden kételyt kizáróan bizonyítani, hogy veszélyeztetve vagy, a büdös életben nem lesz fegyverviselési engedélyed..... De nem is ajánlom!!! Minek??? Lövésed sincsen, hogy mekkora nyűg egy stukker a háznál.... ez nem egy légpisztoly, vagy légpuska, amit eldugsz a gyerek elől.......
Szerk: csak ízelítőnek - tárolás módja szabályozva - évenkénti pszichológiai vizsgálat, felülvizsgálat - kötelelző lőgyakorlatok - stb......
-
fuzik
aktív tag
válasz
juliabrilke #150 üzenetére
Jópofi..... hasonlókat tanultam én is annó - csak akkor még nem volt külön neve - legalábbis én nem tudtam. Ha jól emlékszem "szóbeli figyelmeztetésben" részesültem az egyik technika alkalmazásáért, mert véletlenül eltört a karja a vicceskedvű gyereknek, aki elém ugrott egy pisztoly formájú öngyújtót szegezve a fejemnek. Szerencsére még kiskorú voltam
...
Naszóval.... nyilván unjátok, hogy mindenbe belekötök, de ugye az ördögnek is kell ügyvéd... ...ez a demokrácia....
Szóval készség szinten elsajátítva ezeket az önvédelmi technikákat sok esetben meg tudod védeni magadat az biztos. De csak akkor szabad agressziót alkalmazni, mint válaszlépés, ha már semmiféle más lehetőség nincsen. (Különösen az technika tetszett, ahol a fegyvert markolja meg a megtámadott.... egy automata fegyver esetén - ha a támadó elsüti azt - és erre van esély, hiszen lefelé nyomod a fegyvert - a védekező találatra, de minimum égési sérülésekre, esetleg leszakadt ujjakra, feltépett tenyérre számíthat.) Ezeket a technikákat olyan helyzetekre fejlesztették ki, ahol a túlélést kellett biztosítani - nem pedig arra, hogy egy valószínűleg szintén sokkos állapotban lévő bűnelkövetőt lefegyverezz.....
-
fuzik
aktív tag
Ha a szexkészletben van bilincsed, akkor igen
!
Gyorskötöző is bőven megteszi, vagy kötél - vagy bármi más.....
De hidd el nekem, akkor jársz a legjobban, ha elijeszted - ne akard látni az arcát - ne akard hallani a hangját. Lehet, hogy a gyereked, a feleséged, a szüleid nem szupermenek - amíg a másik fél nem emberkedik, addíg az a legtisztább, ha csendben távozhat......
-
fuzik
aktív tag
válasz
commanDOS #155 üzenetére
Az alkalmazott védekezési módszer nem haladhatja meg a támadás erejét, azaz nem lőheted fejbe azt aki késsel esik neked. Ha megteszed, elítélnek szándékos emberölésért. Ugyan ez igaz, ha az idomított kutyákat fegyvernek használod. Könnyű testi sértéstől kezdve bármit rádverhetnek. A rendőr ismerősödnek rendesen nagy volt a szája.... Ha védekezésképtelenné teszel valakit, majd bántalmazod, akkor súlyosabb bűncselekményt követsz el, mint a betörés. Másrészt ha otthon vagy, és rajta kapod a ficekót, akkor az eset rablási kísérletté minősül (remélem jól emlékszem) persze ha megakadályozod - ha nem, akkor rablás, így maximum visszatartást, és azonnali rendőrhívást javasolnék.
Az USA -ban sem pumpálhatod azért ok nélkül tele az illetőt. Egyébként ott a prioritási sorban lényegesen előrébb van a magántulajdon védelme, mint nálunk. Ezt át lehet hidalni egy alkotmány módosítással (meg ami utána még kell). Szóval ha nektek az kell, hogy minden idióta stukkerrel sétáljon a lakásában, akkor ezért már lehet lobbizni. De ha a betörő potenciálisan arra számít, hogy fegyverrel fogadhatják, akkor ő is sokkal agresszívebb lesz. Szóval nem hiszem hogy igazán ezt akarnátok.... Ja és ugye arról már ne is beszéljünk, hogy jelentősen megnőne a "gonosz" kezekbe kerülő lőfegyverek száma...
-
Brutforsz
senior tag
válasz
commanDOS #155 üzenetére
"És mivel a saját portádon csináltad, nem vehetnek elő érte, nem tud elfutni se, bizonyíthatod, hogy igen, ő tört be, stb...
Ezt ráadásul rendőr mondta, mint tuti tipp ilyen esetekre"Lehet, hogy tuti tipp, de igenis elő fognak venni érte, sőt, hiába nem közterületen történt a cselekmény, ha pl. az utcáról látni lehetett, akkor a testi sértés mellett még garázdasággal is meg fognak vádolni. Mondjuk én nem használtam szőnyeget, ez igaz.
-
juliabrilke
veterán
válasz
commanDOS #155 üzenetére
"kevésbé látszik a nyoma" Háááát, nem is tudom....
Tehát jelen állás szerinte 70kg-os nagy kutya mindig veled. (optimális mennyiség 2db) vagy K1 bajnokokkal mész bulizni, esetleg egy pokróccal jársz mindenhova, ha megvered, akkor ne tudon menekülni és ne legyen nagy nyoma.
A "lepkés" megoldást még nem is mondtam.
u.i.: ezt tényleg egy rendőr mondta?
-
commanDOS
senior tag
Betöréses lopásnál, vagy hasonló esetnél az a legtutibb, ha az illetőt a telekhatárodon belül úgy megvered, hogy ne tudjon felállni, Ha van rá lehetőség elkapni, betekerni egy pokrócba és úgy szétgépelni (kevésbé látszik a nyoma). És mivel a saját portádon csináltad, nem vehetnek elő érte, nem tud elfutni se, bizonyíthatod, hogy igen, ő tört be, stb...
Ezt ráadásul rendőr mondta, mint tuti tipp ilyen esetekre
Egyes hazánkban élő népcsoportok ellen is kiváló módszer.
Kár, h nem úgy meghy, mint az USA-ban, ha betör valaki a házadba kidekorálhatod az illetőt ólommal -
Def26
félisten
válasz
Mz/ts250@300 #153 üzenetére
Neten...
-
Calibos
addikt
válasz
juliabrilke #150 üzenetére
Azért vicces hogy a videókon a majdnem 20cm-el kisebb ember támadja meg a nagyobbat
-
3psilon
aktív tag
válasz
blueMerle #99 üzenetére
Ez tetszik, jó sztori!
Többiek: meggyőztetek. Nemsokára elkezdek krav-magázni.
Eredetileg azt akartam egyetemen fölvenni tesinek, de azt hittem nincs, és most pingpongozom. De most mondta 1 gyerek, hogy van, csak utána kellett járni... komolyan, remélem megéri. Van aki jár? Valami tapasztalat? -
Loader
tag
válasz
juliabrilke #143 üzenetére
Ki beszélt itt használatról? Eszembe sem jutott kibeszélni, hogy mivel hova bökjek! Peace!
-
R.P.
aktív tag
Hali! Ez a hozzászólás már bent volt a 'Kisebbséges' topicban is, de ide is illik, és azóta félek a Moszkván szóval (haverommal Stankee-vel voltam)
Szép napot!
nem is kisebbség csak közel áll hozzájuk ez a történet amit most megosztok veletek
Moszkva tér, este 6, mai nap (09.20)
egy jó barátommal várunk a táskámban egy videókártyával, mert hogy ott volt a találkozó, beszélgetünk a tér közepe felé már vagy 15 perce, mert korán értünk oda és ekkora oda lép hozzánk majd megszólít egy cigánynak mondható középkorú, szakadt férfi, részeg, bár ezt nem hangsúlyoznám(..) azért csak annak mondható, mert nem volt időm megfigyelni elöntötte az agyamat a sok gondolat, hogy mi tevő legyek most és cigit akart kérni vagy 38(!) magyar forintot, egyikünk se dohányzik így nem tudtunk segíteni a szerencsétlenen, de ő csak hajtogatta, hogy már nagyon ideges, hogy nem jut neki cigi, ilyenkor már húzódtam, nehogy eltudjon kapni ekkor mögénk lépett egy tőle független, véleményem szerint beszívott srác, jó nagy darab, bőr kabátban, előzőleg feltűnt hogy próbál nőket leszólítani így már előttünk mögöttünk két barom, intek hogy induljunk el a metró felé, a bőrkabátos srác elkezdett jönni hajtogatta hogy adjunk neki pénzt,mentünk, fenyegetőbben mondta hogy mobilokat most azonnal és a haverom felé rúgott, túl haladunk a metró lejárton meglátok egy szimpatikus srácot és mondom neki hogy segítsen, kicsit tétovázott majd segített nekünk, aztán mikor elment a bőrkabátos alak, kiderült hogy a megmentőnkkel volt találkozónk. Isteni gondviselés, szerencse döntse el mindenki hogy ez mi volt, de ha nincs ott az a srác lehet hogy már nem lenne mobilunk, és az a szemét meg begyűjt 2 telefont összesen 80k értékben...
-
juliabrilke
veterán
Nem! Tőlem akár az összes fegyverből tarthatsz magadnál egyet. Csak ne itt a topikban tárgyaljuk meg a használatát!
Bármit be lehet szerezni, ezt te is jól tudod. Olyat és annyit veszel magahoz, amennyit akarsz. (természetesen úgy, hogy az ne legyen törvénysértő) A használatukhoz meg rendeteg doksi is van (még nekem is szerintem, ha nagyon utánanézek).
-
Loader
tag
válasz
juliabrilke #131 üzenetére
Nem teljesen értem az összefüggét. Bezárják ezt a topicot azért, mert megoldást javaslok/javasolunk arra a problémára, amiért létrejött? Ez baromság! Márpedig a fegyverviselésnek csak egy (értelmes) alternatíváját látom az pedig a kutya. De én nem (és szerintem mások sem) vagyok hajlandó panelban kutyát tartani. Akkor most d*g*ljek meg, ha jönnek a bűnözők? Lehet, hogy számodra ez nem komoly probléma, de másoknak ez mindennapi gond!
-
mazda626
addikt
Szia!
Ennél szarabb helyzet nincs is. Igazán ajánlani sem tud semmit ilyenkor az ember.
Saját példám, hogy egy párszor meggyűlt már a bajom velük, hiába próbáltam volna a tudatos infokat használni, nem tudtam. Mindig ösztönösen csináltam valamit. Ami nem épp a legjobb mindig.
Talán ha sokszor tapasztalsz hasonlóakat akkor egy gázfegyver, de azt meg nem tudom mikortól hordható.
Mikor baráti körrel vagyunk valahol, és kötekedő emberkéknek kinéző alakok tűnnek fel, akkor megpróbálunk minél hamarabb eltűnni, ha meg van még az asztalon sörösüveg, akkor azt is visszük magunkkal, sohasem lehet tudni...Én úgy vettem észre, hogy egyre jobban romlik a helyzet ezen a téren sajnos, ezért szeretnék majd fegyverviselési engedélyt szerezni.
-
Vamp
senior tag
Egyszerű:
Gyogyósnak kell tettetni magadat. A földre vetős módszer is oké, ellenben a gyogyós pl. ellenőröknél szintén működik.
Esetleg változz vérfarkassá, vagy pillangóvá és repülj el. Az a baj, hogy van amelyiknél lesz lepkeháló, és akkor lőttek az ördögi tervnek.
-
Def26
félisten
Ugy tudod elkerülni, hogy már az elején agresszívan adod elő magad. Pl.: Mikor megkérdezte, hogy melléd ülhet e, megkérdeztem volna, hogy b*zi vagy e? Aztán egy "Tünj a francba" szólással elhajtottam volna...
Velem miért nem tud ilyen történni..:? Az biztos, hogy kiadnám magamból az elfojtott dühömet...
-
Emosz
tag
válasz
philoxenia #106 üzenetére
Elkezdhetnék mesélni az elképzelésemről,gondolataimról kedves philoxenia de úgylátom, hogy teljesen felesleges, itt mindenki csak a támadási felületet keresi a másikon és amint akad esetleg egy ici-pici pont máris olt,savaz etc
ps:mellesleg örülök, hogy érdemben hozzá tudtál szólni a topichoz
-
doc
nagyúr
válasz
juliabrilke #131 üzenetére
a fegyverrel kapcsolatban meg elég sajátságos a helyzet
ha mindenki fegyverrel rohangál, előbb-utóbb tutira balhé lesz, amit fegyver nélkül max. pár pofonnal el lehetne intézni. ezért én sem támogatom az "általános fegyverviselést"
sajnos nem értünk el olyan kulturális szintre mint a sokak által fikázott, mégis normális fegyverviselési kultúrával megáldott Texas pl.
de ha meg az ember ne adj'isten ott hagyja a fogát egy csetepatéban, csak mert nem volt amivel megvédje magát, akkor ez nem túl vigasztaló
szóval nem tudom mi lenne a jó, vagy egyáltalán létezhet-e optimális megoldás -
doc
nagyúr
átnéztem ismét a szabályzatot, nem találtam benne olyat, ami a saját tapasztalatok megírását tiltaná
ilyet találtam:
"ha a hozzászólás faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért"
de az, hogy engem meglop a szomszédom, vagy hogy gyerekkoromban megvertek mások, nehogy már ŐKET sértse!!!
nem általánosságban beszéltem az adott csoportról, hanem konkrét, megtörtént esetet meséltem el, megemlítve egy kivételt is - ha jól számolom ez 1:1csak úgy halkan megkérdezem, ha a "cigány" szót mondjuk "iráni"-val, vagy "nepáli"-val helyettesítettem volna, ki szólna ellenem egy rossz szót is?
-
juliabrilke
veterán
A roma topik is pont ilyen dolgok miatt lett szüneteltetve és utána bezárva, mert a kedves olvasó nem tudott olyan fegyvert mondani, aminek az alkalmazását ne tudta volna már.
Ha ezt is bezárják, akkor meg főleg nem fog tanácsot kapni az író. (esetleg a többi hasonló írást se lehet majd közölni) -
juliabrilke
veterán
Szerintem nem a moderátornak nem illik a világképébe, hanem ezt az oldalt mások is olvassák. Ha valami gond van az oldal tartalmával, akkor az üzemeltetőket veszik elő először.
Meg a "házirendben" is benne van, hogy ilyet nem kellene csinálni. Ha nem lenne mod., akkor itt már régen elmérgesedett volna még jobban a helyzet.[/saját meglátás vége.]
-
törölt tag
Még suliba jártam mikor ez történt velem.
A buszállomáson várakoztam a fél nyolcas buszra,ősz volt.Az állomáson talán 4-en lehettek rajtam kívül,bejött egy rosszul kinéző figura.Körülnézett elindult felém,leült mellém.Köszönt.Te figyu van egy pisztolyom meg akarod nézni?Már nyúlt is a belső zsebébe.
Kösz nem.
Utána megkérdezte hogy tudnák e neki adni egy szál cigit,mondtam neki hogy nem dohányzom.Akkor hogy adjak neki egy kis pénzt. Belenyúltam a zsebembe csak apró volt benne,mutatom neki hogy ez van.Jó lesz ez is azt mondta.Odaadtam neki.Felált,nyújtotta a kezét,kezet fogtunk.Még mondta hogy ha valami gondom volna valakivel csak szóljak neki megoldja és elment.
(Volt nálam pénztárca is a kabátomban,de mindig tartok egy kis pénzt a nadrágzsebeimben is)Többet nem láttam,de nem is bánom.
Be voltam tojva rendesen,nem mertem ugrálni. -
Loader
tag
válasz
juliabrilke #122 üzenetére
Azt hiszem pont erre is találták ki! Tudom, hogy nem veszélytelen, de ha öten körbeállnak az még veszélyesebb!
-
doc
nagyúr
válasz
juliabrilke #116 üzenetére
csak ahhoz be kell tanítani...
az meg szerintem elkeserítő, hogy ha az ember leírja a SAJÁT TAPASZTALATAIT akkor azért bant kap, csak mert egy moderátornak nem illik bele a világképébe -
Loader
tag
válasz
juliabrilke #119 üzenetére
Nem kötözködni akarok, de ha jól emlékszem az egyik kérdés az volt, hogy "Mivel lehet védekezni?". Én csak erre próbálok válasz keresni!
-
juliabrilke
veterán
"Képes akár 50.000 – 600.000 Volt feszültséget létrehozni,
, amely megbéníthatja a központi idegrendszert, blokkolja a mozgatóizmokat, ezáltal a célszemély cselekvésképtelenné válik. Szakszerű alkalmazás esetén – a behatási időtartamot betartva – az egészségre veszélytelen, maradandó károsodást nem okoz."Ezért veszélyes!
-
juliabrilke
veterán
-
True
aktív tag
Mért van az, hogy a kutyák nagytöbbsége is megőrűl, ha az adott személyek 1 tagja megáll elötte/kapuban/akárhol...? Nagyon sok ismerösömnek alapból ezt csinálja, és erre nem igen hinném hogy tanítani kell/lehet őket... De vajon mit éreznek rajtuk, állati ösztönnel? Jót biztos nem...
(A Póstást nem sorolom ide, mert az más miatt szerepel náluk, sok szagot hordoz a levelekkel együtt...)Mód: Loader: A sokkoló biztos illegális, mert a pachemakereseket meg is ölheti...
Viszont van egy cimbim, aki rendszeresen használja, többnyire okkal, de az másik sztory.. -
Loader
tag
Egy 1,20-1,30m hosszú bot viselése illegális vagy csak a pengékre van korlátozás? Most azon gondolkodom mit vihetne magával az ember legálisan. Eddig volt:
-Paprika spré
-12cm-nél rövidebb kés
-kutya
-utcai harcos
-bütykös biciglikesztyű
-(mod) gyilkos nézésnem volt:
-elektromos sokkolóÚgy tudom a boxer sem legális.
-
doc
nagyúr
ha jön a csürhe, megpróbálhatod megvédeni magad. ha nem sikerül, még jobban megrugdosnak mintha semmit nem csináltál volna. ha sikerül, akár csak egy gázpisztollyal vagy egyéb, maradandó sérülést nem okozó eszközzel, két variáció van. ha fehérek támadtak meg, jó eséllyel igazat adnak neked. viszont ha cigány, akkor nyugodtan elvághatod a saját torkodat, ugyanis ebben az országban
A CIGÁNYNAK MINDIG IGAZA VAN!!!!
ha egy ujjal is hozzájuk nyúlsz, az már rasszizmus, és még téged b@sznak meg azért mert megvédted a saját életedet
ezért most tutira bant kapok, de akkor is kiírom magamból.
baromi dühítő hogy akiket még sosem támadott meg cigánybanda, verik a nyálukat, rasszizmusról pampognak, azt akit már megtámadtak leszólják, még ő kérjen bocsánatot azért mert a sok köcsög nekiugrott
aztán ha a drága jogvédő urakat/hölgyeket egyszer csak megkéselik egy 5000 forintos telefonért, kíváncsi vagyok mi lesz a véleményük
nekem is volt személyes afférom, az utcánkban lakó cigány rendszeresen jár hozzám gyümölcsöt lopni. most felszereltem egy kamerát, azóta ül a seggén. de vajon mit teszek ha megint jön? feljelentsem? a szemembe röhög. megverem? én kerülök börtönbe. kutyát veszek? megmérgezia fentiekhez még megjegyezném hogy NEM MINDEN cigánnyal van bajom - a párom legjobb barátnője is cigány, mégis bírom, gyakran segítünk nekik, pl bevásárolunk nekik a hipermarketben, mivel nincs autójuk. mindig becsülettel kifizették azt is ha többe került a cucc mint amennyit adtak, a csajszi gyakran hoz át pogácsát ha süt, stb. ilyen is van!! de sajnos ez kb. 1000-ből egy
-
Racecam
nagyúr
válasz
juliabrilke #110 üzenetére
Vagy egy darab 140 kilós utcai harcos.
-
juliabrilke
veterán
Megoldás emberek : Mindenki járjon este 70 kilós kutyákkal (esetleg kettővel), dugjál el mindent a legmélyebb zsebedbe és telefont csak vezetéskest használj. (arról nem is beszélve, hogy ne dohányozzál, mert akkor tüzet se kérhetnek.
-
Makaveli
senior tag
Igazából kicsit lemaradtam, mert nem voltam gépközelben, most suliból írok... Szal végigolvastam mit ajánlotok, örülök, hogy ennyien segítettetek.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tegnap mentem a Nyugati pályaudvar metrómegállójában és megkérdezi tőlem egy velem egyidős...
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- PlayStation 5
- Hyundai, Kia topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Vicces képek
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest