Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:00

LOGOUT.hu

600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14396) tt_to


tt_to
tag

Sziasztok,
"Megörököltem" egy ilyen routert, gondoltam kipróbálom a határokat hogy mit tud egy ilyen 2014-es konstrukció 10 év távlatából...
Egy régi stock fw volt rajta, amit érdekes módon nem frissített a legújabb gyári fw-re amikor netre került, nem is jelezte hogy van frissebb, így tehát rátettem a legújabb gyári fw-t, ami a ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.382.52288. Ez a legutolsó gyári fw. Ezután nézelődtem, és mivel nekem az előző routeremnél Merlin fw volt rajta, ezért szétnéztem, hátha erre is találok valamit, és találtam is egy linket, ahonnan a 386.3_2 fw-t fel is dobtam a routerre, most is ezt használom.
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel sokan itt a fórumon írtátok hogy igazából egy DD-WRT vagy Tomato fw-rel lehetne teljes mértékben kihasználni az adott router tudását, így utánanéztem ennek, és a FreshTomato fw-t gondoltam hogy kipróbálom, és ebben kérnék egy kis támogatást.
Azt nem is gondoltam hogy ennyire frissítik még ennek az "öreg" routernek a lelkét, mert pl. ezt ma találtam az egyik oldalon, és ez alapján ezt tényleg a tegnapi napon adták ki?! :U

Találtam még egyéb "verziókban" is custom fw-t a routerhez, ezért szeretném kérdezni tőletek hogy melyik az amelyik ajánlott?

És pl. mi a különbség a fenti képen a 2 fw között? Az egyik VPN, a másik AIO. Melyiket kell feltennem és miért?
Valamint találtam egy ilyet is:
freshtomato-RT-N18U-ARM-2023.2-AIO-64K-NOSMP
ez egy régebbi fw, és itt a nevében nincsen benne ami az előzőnek benne van, hogy "K26ARM"... ez meg csak "ARM"... mi a különbség és melyik fajta az ajánlott?

Ha erre válaszol valaki akkor ezután már csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan tegyem fel ezt a mostani Merlin FW-s routeremre? Töröljem az NVRam-ot és utána kell valami segédprogram amivel felmegy a Tomato fw? Az is jó ha egy linket dobna erről valaki.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.