- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
A bios helyes, 4 magos felismeréséhez másik frissítés kellene?
Ez egy önellentmondás. Mivel ha a bios helyes lenne, 4 magosnak látná. Mint írtam fentebb, a lap manuálja szerint 1066 FSB-t támogat a lap hivatalosan, tehát lehet abban valami, hogy az 1333 eléréséhez tuningolni kell, ilyenkor persze a ramra is figyelni kell, a lényeget speed leírta, de egy tuning nem fér bele egy hozzászólásba, esetleg a lap topikja?Azt is meg tudom erősíteni, hogy teljesen hülyeséget mutat hőmérsékletre xeonoknál még a coretemp is, ami pedig tulajdonképpen semmi másra nem jó csak a cpu-k hőmérsékletének mutatására. Tehát a kapott hőfok magasabb lesz mint a valós, másrészt egy láthatóan rossz bios által szolgáltatott hőfok adattal pláne nem kéne foglalkozni.
Én a xeonosítást magamnak csináltam meg, ráadásul nem is az itteni leírás alapján, mert az gigabyte-nál nem működött. Xeonosítás után kiolvastam megvan-e a megfelelő mikrokód az elkészült bios fájlban, és megvolt. Javaslom te is kérdezd le, miután megtudtad minek kéne benne lenni, mert ott valami nem lesz tiszta szerintem. Vagy kutatsz a neten újabb verziót, vagy megcsinálod magadnak lépésenként ellenőrizve, itt szerintem mindenki segít majd ha elakadsz valahol. A jelenlegi működő proci kódja is maradjon meg... ha helyhiány miatt törölni kellene
A lap pontos típusára és revíziójára nagyon kell ügyelni! Ha a bios nagyon el van rontva, vagy nem megfelelő, akkor nem fog indulni a lap egyáltalán és újra kell íratnod valakivel jópénzért + utaztatás.
-
Speed®
titán
Másik felhasználó ;p
Viccet félretéve, ott nem stimmel a BIOS valószínűleg, ill. ha mégis, NB/MCH feszt adj neki, mert a QC/1333MHz nem lesz stabil alapon.
Forrasztott procit meg ne akarj delidelni..megfelelő progival, ami ismeri az eltérő TjMax értékét, már jobb hőmérsékletet fogsz látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest