Hirdetés
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrotosToth #13 üzenetére
-
válasz
ergoGnomik #12 üzenetére
Az intézményesített szabadrablással sajna nem lehet mit kezdeni.
hcl: köszi a tippet!
-
ergoGnomik
tag
A kapcsolási rajz, a hozzá tartozó NYÁK-terv (gerber fájlok), illetve a kód hex (égethető) formátumban, magánszemélyek számára magáncélra ingyenes.
Szerintem senkit nem fog meglepni, amikor egy szép napon az ibin vagy valami más hasonló helyen ez szembeköszön kereskedelmi mennyiségben úgy, hogy az alkotók semmilyen kompenzációt nem kapnak a munkájukért.
-
Arduino:
Részben rendkívűl hasonló, részben viszont teljesen más a két platform. Ahogy én látom, ez inkább egy "almát a körtéhez" összehasonlítás. A PIC inkább egy HW-es megközelítés, az Arduino meg sokkal inkább a kész könyvtáraival hódít. A moduljainak mindenképp van 2 nagy előnye: nem kell hozzá égető, ill sokkal nagyobb tárhely áll a rendelkezésre. Ami miatt mégis PIC-ezünk, hogy ha már saját PCB készül, akkor az legyen hatékony. Jómultkorában egyszer használtunk, egy az akkor legapróbbnak számító Arduino modult egy dupla-ekkora kijelző meghajtására, mivel egy 8-16kWord-ös PIC-be nem fért volna bele minden, de amilyen kényelmes volt a programozás ezen része, olyan esetlen lett a fizikai kinézete az egésznek, mert akárhogy facsartuk, sosem jött ki egy értelmes form factor, mindig öszvér lett belőle. Azt nem mondom, hogy olyan ótvar mint a cikkben lévő fejlesztői légtakony, de számomra sosem lett elfogaható.
Szal, ha vki megelégszik a gyors SW-es sikerrel, a HW-hez meg nem akar nyulni, a fizikai végeredményt pedig a készülékház takarására bízza, annak ma nincs jobb, mint egy Arduino. De ha kicsit is rendszerben gondolkodik, akkor inkább csak egyfajta proof of concept-ként tekint rá (amiben szvsz verhetetlen).
Lehet hogy egyedül vagyok ezzel, de szeretek vmit kézzel összerakni és nem mindent készen megkapni. Talán mert gyerekkoromban sosem volt LEGO-m, pedig akár a szomszéd gyerek fél karjât is odaadtam volna egy komolyabb példányért. Nálam valszeg így jön ki a PTSD... :) -
Postas99
őstag
Gratula. Szép munka!
Nem akarok belekötni de miért nem BME280-as a hőmérséklet érzékelő? Modernebb többet is tud és ha már úgy is van kijelző akkor simán a további infók is megjeleníthetők vele. Értem hogy mindenki Arduniozik és ez mégis csak egy PIC. De ha figyelembe veszem, hogy nem mindenkinek van otthon PicKit-je amivel programozod- nekem van, akkor ez már nem easy-peasy, vagy csinálsz egy égetőt vagy veszel egyet. Akkor már árban ott vagy , hogy arduino alap és modulok. De nem akarok ebbe az irányba elmenni.
A másik, hogy ki is írhatad volna hogy PIC-es cucc szerintem ez manapság már kuriózum számban megy.
De minden elismerésem a tiétek. -
Károly85
junior tag
válasz
DrotosToth #2 üzenetére
Ez inkább professzionális, hobbi: plug & play arduino/esp próbanyákkal kiegészítve furatszerelt alkatrészekkel.
-
válasz
DrotosToth #2 üzenetére
-
Szép munka!
Esetleg egy bevezető oldal is lehetne, ahol le van írva, hogy mi ez, miért, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest