- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
válasz
Victoryus #13 üzenetére
Egy vízforraló gyorsabb mint a gázon szarakodni. A fritőz azért jó, mert szabályozható a hőmérséklet és tartja is azt amit beállítottál így tovább jó az olaj és kevésbé egészségtelen amit csinálsz.
A rizsfőző valóban kényelmi dolog, bár pl én voltam japánban és egy családnál éltem jópár hónapig. Ők minden reggel főztek vagy fél kiló rizst (beprogramozva, mire felkeltek frissen megvolt) és utána aznap azt ették (reggelihez pl tojásos rizs, vittek belőle ebédre mindenféle összeállításban, aztán a vacsorához is köretnek). Eleve fél kiló rizst egyszerre megfőzni már nem olyan egyszerű, plusz az a gép melegítette is amikor kellett és valahogy relatíve frissen tartotta egész nap. Este se mondtad volna meg, hogy az valamikor reggel 5 körül főtt ki... -
nemlehet
őstag
Az európai pergő rizs egy mutáció
Ilyen a rizst hagyományosan használó konyhákban nem létezik, tehát ha tapadós lesz akkor csinálod jól. Persze a tapadós nem szétfőttet jelent.
Szóval valószínűleg a rizsfőző is erre van "kalibrálva".Egyébként szerintem felejtősek ezek ennyi bögre meg amannyiszor több víz jellegű receptek. Kevergetni is lehet nyugodtan. A rízs az amylopectin nevű anyagtól ragad ami forró víz hatására lebomlik. Minél forróbb annál több és annál gyorsabban bomlik.
Ergo 3 kulcsa van a pergős rizsnek: Minél alacsonyabb hőmérsékleten főzni (tehát kis lángon, lehetőleg épp csak forrjon a víz), át kell mosni előtte alaposan (ezt írták korábban) és ugye a rizsfajta. 99 csillió féle rizs van, van amit a büdös életben nem főz az ember pergősre. Amúgy amit pl könnyű pergőre főzni az a jázmin rizs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sziasztok!Ezt az írást azért hoztam létre, hogy megosszuk egymással a rizsfőzővel való főzés során használatos...
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gumi és felni topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest