Sziasztok!
Hirdetés
Ezt az írást azért hoztam létre, hogy megosszuk egymással a rizsfőzővel való főzés során használatos praktikákat, amelyek tapasztalat alapján szedtünk össze.
Nekem most olyan problémám van, a jelenlegi rizsfőzőmmel (link), hogy bármilyen rizzsel is próbálom, mindig túlfőzöm, tapadós lesz.
Először próbáltam 1.5x-ös víz hozzáadásával, majd csökkentettem a víz mennyiségét 1-1 arányra, ott meg már nem főtt meg eléggé. Lehet, hogy rossz rizst használok, rossz víz aránnyal, esetleg máshol hibázok.
A rizsfőző edénybe X pohár rizshez, X*1.5 pohár vizet teszek, illetve egy kevés olajat, vegetát és sót teszek még. Eddig ALDI-s hosszú szemű rizzsel próbálkoztam, nem sok sikerrel.
Bárkitől, bármilyen segítséget szívesen fogadok hozzászólás formájában!