Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) nemlehet


nemlehet
őstag

Az európai pergő rizs egy mutáció :D Ilyen a rizst hagyományosan használó konyhákban nem létezik, tehát ha tapadós lesz akkor csinálod jól. Persze a tapadós nem szétfőttet jelent.
Szóval valószínűleg a rizsfőző is erre van "kalibrálva".

Egyébként szerintem felejtősek ezek ennyi bögre meg amannyiszor több víz jellegű receptek. Kevergetni is lehet nyugodtan. A rízs az amylopectin nevű anyagtól ragad ami forró víz hatására lebomlik. Minél forróbb annál több és annál gyorsabban bomlik.

Ergo 3 kulcsa van a pergős rizsnek: Minél alacsonyabb hőmérsékleten főzni (tehát kis lángon, lehetőleg épp csak forrjon a víz), át kell mosni előtte alaposan (ezt írták korábban) és ugye a rizsfajta. 99 csillió féle rizs van, van amit a büdös életben nem főz az ember pergősre. Amúgy amit pl könnyű pergőre főzni az a jázmin rizs.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.