Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Donki Hóte #238 üzenetére
Igen, szerkesztés alatt áll... Cirka 5 hónapja. Most lemennek a vizsgák és lesz időm foglalkozni vele. A vázlat megvan már egy bő 3 hónapja, csak értelmes szövegkörnyezet kellene mellé.
-
Folytatódik valahol a tesztsorozat?
-
Tibusz00
tag
Az itt olvasottak hatására rendeltem a Xiaomi Hybrid mellé egy BlitzWolf® Graphene Earphone BW-ES1.
A csomagolás, a hozzá adott kis tartó szuper. Még a cipzár húzókájának is van egy kis gumigyűrű, hogy ne akadjon bele semmibe.Nagyon korrekt.
Aztán bedugtam a fülembe és basssszus..........nincs basszus
,és kényelmetlen is.
Átraktam rá a Hybrid illesztékét és úgy jó lett.. Aztán a saját illesztéke is jó lett, csak fel kellett dugni a vetőcsőre amíg csak engedi. Hangzásban nagy különbséget nem tapasztaltam, de nem vagyok egy vájtfülű felhasználó. Rockot és metalt hallgatok. A BlitzWolfnak mintha több, és tisztább lenne a magasa, de teljes hangerőn néha itt-ott picit torznak érzem . Honor8 és Poweramp kombóval használom, flat EQ beállítással. Ha úgy nézzük, hogy fele annyiba került mint a Hybrid, akkor kimondottan jó cucc.
-
Fall-N
veterán
Tetszik a cikk, mert az ilyenek mindig hiánypótlók. Esetleg megpróbálhatod az Awei ES-Q3 és az ES-Q5-öt is. Hangzás ügyileg mindkettő jobb a Q9-nél. Nekem a Q3 van és jól szól. A Q5 meg ugyanúgy fa házas (Q9) és az jobb hangzású. Sokan a Q5-öt tartják a legjobbnak a trióból. Áruk sem vészes. Itthon is kapni őket nem drágák.
-
FoLey-v
addikt
válasz
norbert1998 #234 üzenetére
Csak kettőt rendeltem na.
Azért Urbanfunra kíváncsi leszek.
-
norbert1998
nagyúr
Ezért késik mindenem, mert ilyen sokan rendeltek ti is
-
TeeBee73
veterán
válasz
Jeanne d'Arc #3 üzenetére
+1
-
FoLey-v
addikt
Hát én szerintem egyelőre hanyagolom a füles vételén.
Van nálam Xiaomi Hybrid(rock zircon sem lehet jobb ennél) meg Bosshifi B3 és kész kifújt. Ha van olyan 10k alatti füles amit ezt a kettőt hangzás élményben übereli jöhetnek a javaslatok.
Sajnos én mindenevő vagyok rock,metal,techno,klasszikus amit a munkahelyemnél hallgatni szoktam. -
Krill77
őstag
válasz
gabikiraly2 #219 üzenetére
Ezzel semmi baj. De ne mocskolj.
-
gabikiraly2
aktív tag
Ez az utolsó, hogy írok bármit is ezzel kapcsolatban.
Mindenkinek szíve joga eldönteni kitől fogad el tanácsot és kitől nem. Kivel ért egyet és kivel nem. Na, én pont veled nem értek egyet és nem hiszek a szakmai hozzáértésedben sem. Hogy miért az az én dolgom. Nem tartozom magyarázattal ezért. -
Krill77
őstag
válasz
gabikiraly2 #217 üzenetére
"Általában ott is megkérdőjelezik amit írsz. "
Hol vannak ezek? Tényeket. Ne lozungokat. Sorold kérlek. De figyelj. A topicokban info csere zajlik. Soha nem mondtam, hogy én vagyok az egyetemes igazság.
" Kapásból elutasítasz olyan terméket, amit nem is hallottál, de még látni sem láttál soha." Sorolj az par ilyet kérlek.
(Ha a vsonicrol beszélsz- hallottam. )"Olyan tesztekre támaszkodsz és olyan oldalakra amiket a füles topicban csak fenntartásokkal ajánlanak mások...."
Errol kerhetnék pár bizonyitékot?Döbbenetes, h sértődöttsegbol kapálozol es képes vagy visszalapozni míg ovis módjára nem tudsz bele kötni az emberbe.
A legszomorubbak ezek az ostoba altalanosítások. Csak mert te igy gondolod.. Igy kell mocskolni embereket.
(- hagyd, hülye, mashova is hülyeségeket ir" - ezzel le is van tudva..) -
gabikiraly2
aktív tag
Általában ott is megkérdőjelezik amit írsz. Kapásból elutasítasz olyan terméket, amit nem is hallottál, de még látni sem láttál soha. Olyan tesztekre támaszkodsz és olyan oldalakra amiket a füles topicban csak fenntartásokkal ajánlanak mások....
Itt kizárólag te sértődsz meg, én biztos nem. Annak kimondottan örülök, hogy tudod mennyire vagyok tájékozott a témában attól, hogy nem szólok bele mindenbe, még követem az eseményeket és rengeteg Ph-s fórumot olvasok. De veled szemben csak akkor szólok bele, ha személyes tapasztalatom van az adott termékkel kapcsolatban. Szerencsére nem vagyok önjelölt szakértő.
Itt zárom is ezt a témát. -
Krill77
őstag
válasz
gabikiraly2 #215 üzenetére
Nyilván azért állsz be mellé - ellenem - mert már a kezdetben szembe mentél azzal amit írtam. De ha mar igy mocskolsz, idezz kérlek mi fájt annyira a füles topicbol "egy-két" oldalon belül? Annyira óvodás ez a álljunk össze ellene dolog.. Több felvetésre sem kaptam választ csak fikázást. Itt is vissza olvashatsz par kommentet. "szerintem" es hasonlók.
(soha nem bírtam az ilyen "kívülről bele szállok a masikba csak mert megsértodtem" stilust. En érvekkel leírtam, h miért "átlagos" a bw fules. Ennyi volt s bűnöm, meg h nem ajánlom. Szörnyű..) tiszta dedo komolyan mondom.. -
Krill77
őstag
Ne menjünk bele, ki mit sugallt es mi alapján, meg, h te ebből mit szűrsz le. Az összes többi szavad magadra vonatkozik csak nem veszed észre. Miért volna baj, h szembe megyek egy ajánlással es meg us tudom magyarázni..? A próbálj felnőni es ertsd meg, h nem az életedet akarja az aki nem ert veled egyet.
-
PAtr0n
addikt
Úgy néz ki, nem vergődünk zöld ágra. Tudod, az a nyers " Ha rám hallgat meg sürgősen elfelejti" mondatod épp azt suggalta, hogy ne vegye senki. Szerinted átlagos, és ezért már nem is ajánlott? Te se vagy magaddal tisztában.
Épp te kezded a sértődős ovist játszani, mert valaki szembemegy veled, de ne én vegyem már észre. Nem kell a mondataimat kiforgatni, amit írtam én sem azért írtam, hogy kiforgassalak.
Miért nem vagyok obejktív? Amiket én hallgattam azok közül a Blitz a legjobb, és ez alapján simán ajánlható, nem pedig sürgősen felejthető, nem kell hozzá semmilyen szubejktív kamutesztet olvasni.Cívódhatunk még itt egymás szövegelésén, de nem látom értelmét. Voltam olyan kedves (inkább kíváncsi), és megrendeltem 2 olyan fülest amit te ajánlottál. Meghallgatom őket, és formálok véleményt, ár/hangzás alapján. Mint írtam, ha úgy érzem igazad volt, és van a Bliztől olcsóbban vagy hasonló áron jobb hangzás, akkor meg fogom köszönni, hogy felnyitottad a szeme... izé fülem.
-
Krill77
őstag
"nevezetesen a BlitzWolf BW-ES1-et csipőből berúgnál a pöcegödörbe"
Ilyen hazugság után nem tudom mit írhatnék. Nem hallottam kis millió fulest, de kínai szintén a bw csak átlagos. (Tudtam volna meg ajánlani par cuccot ami jobb a bwnál. Swing ie800 lehet könnyebben emészthető hang a bw után mint a seafh.)
"abban az árkategóriában messze a legjobb"
Mi alapján mondod ezt ha mar felemlegetted az "objektivitást"? Komolyan kérdem. Csak, h legyen hitele a szavadnak. -
PAtr0n
addikt
Az a baj, hogy nem fogtad fel mi a bajom. Nem hiszti az alapja, ahogyan te gondolod. Olvass vissza az első hozzászólásodig amit felém intéztél.
De kultúráltam leírom mi is a baj. Nem azzal van probléma, hogy tőlem tapasztaltabb vagy, és millió meg 1 fülesen már túl vagy, ez kifejezetten jó, mert legalább van (remélem) objektív rálátásod a cuccokra amikről itt beszélgetünk. A baj azzal van, hogy sokak által (nem alaptalanul dícsért) fülest, nevezetesen a BlitzWolf BW-ES1-et csipőből berúgnál a pöcegödörbe, pedig sok felsorolt cucc közül (és még egyszer kiemelem: nem csak szerintem), abban az árkategóriában messze a legjobb. De tekintsünk el attól is mit ad még a füles mellé a Blitz.
Téged idézve: "A blitzwolf jol csinálta. Adott egy szép dobozt, tokot egy átlagos fülesre, rátett egy átlag alatti gombsort, majd ráirta, h audiophile."
A helyzet az, hogy az áraktegóriában amiben vesenyez, már nagyon nem átlagos. És itt térjünk vissza a cikkre amiből ez a szép beszélgetés indult. 10 dollár. A Blitz, szükösen ugyan, de belefér. A baj, az hogy itt már a következő szintre, ha nem az utánira mászott el az ajánlgatás. Senki nem mondta, hogy az ES1 a legjobb, meg hogy audiophil több tízezres cuccokat ver el. A ligában amiben játszik, szerintem nem sok kihívója akad. Rákérdeztem tudsz e ajánlani hasonló árú, kínai cuccot, ami szerinted jobb. Adtál 2 tippet, be is rendeltem őket, kíváncsian várom.
Hogy értsd, de szerintem érted már: kicsit túlkaptál, ezzel a "nem ajánlom a BlitzWolf-ot" dologgal. Nagyon szeretném, ha legalább az egyik általad ajánlott fülesre azt tudnám majd mondani, na igen, nem tudom mire vertem magamat a Blitz-el.És hidd el, meg fogom írni, ha igazad volt.
(#184) norbert1998:
Ne várd, szerintem meg az a borzalom.Fémes hang, tere lenne neki, de nekem barmoira dobozból szól, dinamikátlan elfojtott mélyek jellemzik. Nem tudtam illesztékkel se behangolni rendesen. Nem lettünk barátok.
-
Degeczi
nagyúr
Az egy dolog, h Kínából persze csak olyat rendel az ember ami ráér, de akciós vásárlás után érdemes ügyelni rá, nehogy valóban törölje már az Ali a rendelést azért, mert az eladó lassan dolgozik
Amúgy egy ideje már táblázatban követem a kínai rendeléseimet, és a vásárlástól számítva nekem pl. 25 nap az átlagos megérkezés (ahol az Ali még a rosszabbak közé tartozik, míg pl. a Banggood gyorsabb)
-
hEngi
tag
En rendeltem mar ket dolgot ugy, hogy az egyiket kinabol a masikat torokorszagbol kuldtek(mindketto Ali), de kinabol hamarabb ideert
-
Frawly
veterán
Á, emiatt kár idegeskedni. Ez ilyen, ha Kínából rendelsz, akkor már a feladási idő is hosszú lehet, a szállítás meg simán több hét, akár egy hónapnál is lehet hosszabb. Sőt, van, amikor meg sem jön, mert hiába ilyen 10 dolláros kis szar, ami nem áfa/vámköteles, akkor is fennakad a vámon, lehet azért, mert kicikinai efelejteni kitö-teni vámnila-kocat. Ez mindig benne van a pakliban.
-
hajbel
addikt
válasz
Viktor77 #200 üzenetére
Nem feltétlenül. Van, ahol megvan egy minimális mennyiség, ami felett időközönként küldeni kell, cégtől és szolgáltatástól is függ, hogy hogyan oldják meg. Egybként több terméket is reneltem aliról és azok ugyanúgy másfél hét alatt megjöttek, más kínai webshopokkal ellentétben.
-
Viktor77
titán
Ez úgy működik, hogy csak teli repülővel/hajóval indulnak útnak a termékek. Ha a te rendelt cuccod még egy üres hajóba kerül, akkor addig ott vár amíg meg nem telik, ergó te is sokat vársz. Ha a terméked az utolsók között kerül a hajóba és már indulhat, akkor kevesebbet vársz.
-
Degeczi
nagyúr
Nem azt sérelmezi, h még nem jött meg, hanem hogy a rendelés státusza szerint még föl sem adták!
Nekem is ez a helyzet egyébként a 30-án rendelt példánnyal, noha 5 nap feldolgozási időt írtak a rendelésre - ami tegnap lejárt. Ha pedig még 3 napon belül nincs státuszváltozás, és nem nyomok rá a hosszabbításra, az Aliexpress törli majd a rendelést.
Szóval holnap tényleg érdemes lesz rákérdezni az eladóra, h most akkor mi van.
(valszeg föltorlódott a rengeteg rendelés a hóvégi akcióban) -
metaa
tag
sziasztok
miután a cikk kikerült jómagam is rendeltem aliexpressről a Rock store-jából 4 darab Zircont, ennek már 1 hete kb. de még nem shippelték őket, üzenetre nem válszolnak
más is járt így esetleg?
köszi
-
hEngi
tag
Esetleg valami wireless fulesen nem gondolkoztal? Allandoan megtorom a fulhallgato kabelet es az istennek nem talalok forrast a kabel nelkuli tipusokrol
-
válasz
norbert1998 #189 üzenetére
+1
A ZS3 - mat ugyan nem ismerem, de nekem is a KZ márka jutott először eszembe. -
tpeter77
addikt
válasz
norbert1998 #180 üzenetére
szia,
Tudsz ajánlani rádió hallgatásra olyan headsetet, ami nem dübörög a basszustól, de nem is harsog?
a kábele állandóan mozgásban van, a Piston 2-t be is tettem a fiókba mert megbolondultam tőle, ahogy hozzáért valami a kábeléhez, szétrázta a fejem, kopog csörög...
Egy ingyé kapott Samsung vagy Sony mellé csomagolt headsetet használok, az ha tekeredik sem csinál gondot, a fülemig nem jut el semmilyen zaj.
A lényeg a tiszta közép és magas, a mély lehet ettől függetlenül picit meleg hangú, amiből árad a zene, mert a rádióban zene is van, nem csak szöveg, nem a Kossuth rádió hallgatom, hanem Balázsékat. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
norbert1998 #185 üzenetére
"Headroom MS16"
Na erre kíváncsi leszek nagyon, hónapok óta keresek olyan fülest ami kényelmes lehet nekem is a fura fülemnek. Agybadugós nálam nem játszik, az összestől fáj a fejem.
-
norbert1998
nagyúr
Nem engedett már szerkeszteni, de ezeket rendeltem egyelőre:
KZ ATE, HD9, Borasmenan KR49 és nem agybadugós Headroom MS16Szóval, ha szerencsénk van, akkor 2 hónapon belül ezekről tudok írni, ha szeretnétek, hogy 5 fülesről is legyen külön cikk.
-
norbert1998
nagyúr
Azt tudom, hogy a Plextone X41M úton van, bár már több, mint egy hónapja.
-
hajbel
addikt
válasz
norbert1998 #182 üzenetére
-
hajbel
addikt
válasz
norbert1998 #180 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
válasz
tpeter77 #179 üzenetére
Egyelőre még nem tudom. Nincs megrendelve, csak egy füles, amely a következő cikkben szerepelhet, de azért szeretnék bele egy 7-8 darabot, mielőtt kiadom az új cikket. Tehát egy hónap a szállítás, egy hónap míg megírom és kiadják. Ehhez meg hozzá jön az, amíg megrendelem mindet, ki választom és oda jutok időben és felesleges pénzben is. Ehhez nagyban hozzá tett mondjuk, hogy a két legjobb KZ-t, amit eddig teszteltem, tegnap megvettek, így az erre szánt büdzsé már nincs minuszban.
Szóval egyelőre nem tudom, mikor érkezik új cikk. 3 hónap környékén érdemes gondolkodni benne. -
tpeter77
addikt
válasz
norbert1998 #8 üzenetére
Szia,
Tetszett a cikk, mikorra várható a folytatása? -
-
pengwin
addikt
válasz
SirRasor #155 üzenetére
Persze, ez jogos, nagyban függ izléstől, forrástól, a hallgatottt zenék fajtájától, csillagok állásától, stb..
Én csak pár márkát/típust ajánlanék a figyelmedbe, amik már valamennyire bizonyítottak, és nem szabadna elvetni őket kapásból.
Ilyen pl. a KZ (pl. a ZS5, a ZS6 és a ZSR modelljeik) a Tinaudio T2, és a BGVP SGZ DN1, esetleg a DZAT DF-10.
Mondanám a FiiO-t és a Vsonic-ot is, de ezek inkább a magasabb árkategóriákban versenyeznek komolyan.Itthoni árakról nem tudok nyilatkozni, mert én külföldön (főleg aliexpress-en) nézem ezeket, ugyanis ott töredék áron megkaphatóak, idehaza meg lehet 20-30 ezer forintot kérnének el egyikért-másikért.
Aláírom, hogy jó az E10, de úgy gondolom nem lehet egyedüli ajánlás mert úgysem lehet jó minden izlésvilághoz.
-
Fryskitt
addikt
Itthon a Zircon 10e forint, eredetileg meg 9 dollár, , de a hónap végi akcióban csak 7 dollár volt. Elmennek a p.ba itthon azért. De komolyan. Rabló banda.
-
SirRasor
addikt
Na megtaláltam a lényeget: Beyerdynamic Byron
Átnéztem a fülhallgató topicba, de ez nem ajánlottPedig ami a What Hi-Fi? ajánlottnak megjelöl, az nem piskóta. 2013-ban a SoundMagic E10-nek is adtak plecsnit.
Nyomogató viszont kell rá, tehát sajnos nem fogom 10k-ból megúszni.
SoundMagic E10C - 14k - edigital
Beyerdynamic Byron - 16k - mediamarkt
Na ezt megkérdem ott is. -
Krill77
őstag
válasz
SirRasor #165 üzenetére
Tudom, h az másik típus. A hangsúly a rossz ár/érték arányon van. Nem is olyan régen volt szó a füles topic ban a senn cuccairol. Ott részletesen leírta valaki mi a gond.
Ha sokat olvasol meglatod majd, h nem a senn a tobbi fules mellé rakott hasonlító füles. Vannak olyan tesztek ahol egész jónak ítélik őket. De att a minőséget fel áron is el lehet érni. Ez a baj. Aproear / sennheiser momentum. Es tényleg, kérdezd csak meg a dolgot a füles topic ban. Nem te vagy az első ezzel kapcsolatban.
(alapvetően szet kell szedni a piacot. Nyugati es kínai cuccok. Budget szinten kina jobb hangot ad. Ez tény. Sokan csak akg-t meg marleyt meg beats et hallott. Ekkor jon egy 5 erzes kínai es aláz) -
SirRasor
addikt
A sima CX 300 nem szól szépen.
Erről nyilatkoztam: Sennheiser CX 300-II PrecisionAz utánalévőre meg pont ezzel kezdtem:
"Ennek a csoport embernek higgyek, vagy annak?" Gondold végig:Teljesen igazad van abban, hogy ilyenben nincs tapasztalatom és pont ezért nézek teszteket. Nem csak egy fórumban, hanem sokban. Amit írtál, az 1db - ott ajánlott, máshol meg pont nem.
-
NyxNyxNyx
addikt
Ez egy nagyon szépen kiszedett mondat volt. Korrekt idézésben:
"A neve utal is rá: Zircon, azaz Cirkónium, ugyanis ahol nem fém, ott kerámia. Igen, a Xiaomi Mi Mix hátulján is megtalálható, fényes, sötétszürke kerámia. Bitang jól néz ki, és szerintem ennek is köszönhető a jó hangja"
Amúgy egy hülye kérdés, ha már szerinted a BW is gyenge. Mennyiért lenne ajánlott a cx 300, ha monduk a Zircon 2k-ért az.
-
gabikiraly2
aktív tag
Hangzásban szerintem megéri az árát. De mozgás közben alig használható számomra a kemény kábel miatt. Direkt munkába vettem és ott használni kínszenvedés. Így én kapásból 10 rugót vágtam ki az ablakon. Pedig ajánlott volt és az a mai napig is. Igaz több helyen írták, ezt a problémát, de amíg nem vettem használtba, nem szembesültem ezzel. Ülve otthon, vagy buszon, vonaton teljesen jó.
Ez az én véleményem, úgy, hogy több éve nálam van a fent említett füles. Ami azt bizonyítja, hogy tartós és megbízható, hiszen egy hátizsákba van beledobva, tok és mindenféle védelem nélkül. -
Krill77
őstag
válasz
SirRasor #160 üzenetére
Sajnos tájékozatlan vagy. Ezért ketkedsz. Ajánlom a füles topic összefoglaló ját. Vagy kérdezz ott bárkit. Vagy elmondom en neked.m, h amikor 250ft volt az euro akkor vettem CX 300 at es katasztrófa volt( 10e). Ezeket az idézeteket meg.. Sok olyan ir tesztet akinek nem kéne. Pl ebbol a cikkből egy érdekesség : "Bitang jól néz ki, és szerintemennek is köszönhető a jó hangja,"
-
SirRasor
addikt
Ennek a csoport embernek higgyek, vagy annak? Na erről beszélek...
Amúgy az nem az. Van sima, van black meg van Precision. Máshogy szólnak. Ja átlag 15k, de most is van 10-ért és sokszor akciózzák 10k alatt. Mondjuk annak az értékelése is érdekes bizonyos szemszögből:"Redkívül gyenge minőségű hang. Nincs hangereje, nincs basszus. Szokol rádió életérzés."
Miután volt nálam pár napig, nyugodtan kijelenthetem, hogy a fenti kijelentés egyszerűen nem igaz. Vagy selejteset fogott ki.
Naszóval térjünk vissza az Einsear T2-re, mert mindegyikről írnak rosszakat és jókat is, de erről csak jókat, vagy nagyon jókat
Ráadásul az a 10$ nem tétel, még ha nem is hozza az elvárt minőséget.
-
SirRasor
addikt
Mindkettő ugyanannyiba kerül és több teszt alapján is a senn szebben szól. Akkor nem értem miről beszélünk.
Mind1, berendelek egy EINSEAR T2-t és lezárom a keresgélést. Aztán majd rotálom a meglévőeket biciklizés/futás/mosogatás(mert mikor máskor hallgassak zenét..) között, aztán meglátjuk melyik jön be a legjobban.
-
SirRasor
addikt
Mindegyik jó és mindegyik rossz. Most például olyat találtam, hogy a soundmagic E10-nél sokkal jobb a Sennheiser CX 300-II Precision.
Egyiket se tudom meghallgatni, amiket kinéztem.
Van egy régi koss-om, egy 2-3k-s szintén régi sonym (ezek nem szólnak valami jól), van 2 gyári fülesem telefonhoz, amik trágyák (LG G2, Samu S7), Egy Xiaomi in-ear Pro HD ami bitangjól szól a többihez képest, illetve munkatársamnak a fent említett Sennheiser, ami szerintem nem szól szebben a xiaominál. Talán picit a térérzet jobb.
Szóval ezen a ponton elég lutri, de szeretnék olyat, ami BIZTOSAN jobban szól a fentieknél...és amit találtam, az alapján a SoundMagic E10 nem jobb. Valakinek igen, valakinek nem
Tényleg meg kéne hallgatni vagy 10 félét és az alapján dönteni.
-
SirRasor
addikt
Akkor marad a SoundMagic E10 és a KZ ZS3. NYilván nem kétséges melyik a jobb, csak az a kérdés, hogy mennyivel. Talán laikusnak fel se tűnik
Ami azért jó, mert a KZ ZS3 nem drága, tehát az előbbit megveszem amúgy is magamnak, a másik meg jó lesz ajándékozni
Kíváncsi vagyok mekkora a különbség a kettő között. -
norbert1998
nagyúr
válasz
SirRasor #147 üzenetére
A teszteltek közül a zs3 a legjobb erre. Gyönyörűen kijön az összes cintányér, dob, apró zörej, a tér érzet miatt pedig még jobb az élmény.
Ugye mint írtam, a zs3 az első fulesem, aminek van valamire való tér érzete, és lehengerlő. Amúgy ebben jobb, int a zircon.
Az ed9 ugyanazt tudja, mint a zs3, csak kényelmes, de nincs tér érzete. -
SirRasor
addikt
-
FoLey-v
addikt
norbert1998 Köszönöm a választ!
Nah van 3 kiszemeltem. Én zenei terén mindenevő vagyok. Jelenleg Xiaomi Hybrid (első) és Bosshifi B3-am van. Egy Xiaomi Redmi 5 Plus mobil az alanyom. Ne kérdezzetek miért kell nekem 3. füles.
BlitzWolf BW-ES1
Rock Zircon
SoundMagic E10 (tudom drágább mindkettőnél,de amennyivel drágább annál jobb?) -
PAtr0n
addikt
Ha kicsit is visszaolvasnál, láthatnád nem ülök fel semminek, és volt a fülemben az utóbbi időben jópár cucc. Ezek közül messze a BW a legjobb, de ha nézzük az árat is, akkor meg a Rock Y1 a best. Ezen kívül volt már a fülemben SH CX300 is, na attól a legolcsóbb kínai is jobb.
De hiszek neked, a legutóbb linkelt 2 fülest be is rendeltem, kb 1 hónap múlva kifejtem róluk a véleményem. Baromi kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak, természetesen a BW lesz a referencia. Tesztelni, telón (Huawei P9), gépen Asus Xonar DX-el, és laptopon is fogom, az ALC288-as chipnek elég bivaly erősítője van, ezt az előbbi 2 eszköz nem tudja.
-
PAtr0n
addikt
Hmmm.... szeretnék hallani olyan kínai (vagy nem kínai) cuccot, ami ebben az árkategóriában jobb mint a Blitzwolf ES1.
Az a baj, hogy a hozzászólásaidból süt a megrögzött "ami olcsó az csak szar lehet" beidegződés, de az igazadat eddig nemigen tudtad alátámasztani. Hajrá.
-
PAtr0n
addikt
válasz
SirRasor #124 üzenetére
Ha rám hallgatsz, nem hagyod ki az ES1-et sem, ha szerencséd van plafon 4 rongy körül beszerzel egyet, hidd el, nem fogsz csalódni.
Az ES2,-re amúgy én is kíváncsi lennék, bár most sajnálok rá 6k- körüli összeget, majd valaki ír róla, akinek volt ES1 is, az lenne a jó referencia.
Sennheiser CX 300-II Precision-től nem vagyok elájulva több teszt olvasása után, és rohadtul nem olcsó. Persze azt is, meg kellene hallgatni, akkor lehetne objektív véleményt mondani róla. -
NyxNyxNyx
addikt
Hybrid, Hybrid HD
A gombok az árulkodóak. Ami érdekes, hogy 4.91 vs 4.88 az értékelés.Amit írtam véleményt a HD-ről, azt akár törölni is lehetne, semmit nem jelent, hogy én mit tapasztaltam a nagy zaj közepette. Csak megjegyzésként írtam. Valszeg egy jobban a fülembe illő illesztékkel más lett volna a helyzet.
-
NyxNyxNyx
addikt
Gondolom ez miattam jött ez a hsz. Nézd, nekem a BW nagyon megfelel hangzásügyileg. Volt Shure SE215-öm, azzal sem voltam jobban megelégedve, igaz, sokkal tovább bírta és utána amit vettem AKG fülest vészhelyzetként, borzalomnak tűnt. Aztán használtam pár hetet és megszoktam. Aztán jött a BW, ami nagy ugrás volt az AKG-hez képest. De nem a csomagolás és a tok fogott meg (a shure-ét használom minden fülesemhez, a doboz meg a kukában), hanem a hangzásvilág. Ebből is látszik, hogy én egy átlag felhasználó vagyok, más célközönség, mint mondjuk te. Minek vegyek drága fülest, ha nekem felesleges? Nem feltétlen kell nekem 3 füles, 2 elég: 1 mindennapi használatra és 1 sporthoz, ami egyben a tartalék is. Na most nekem ehhez hozzájött mégegy tartalék, nem vág földhöz. (BW, AKG és Zircon fülesem volt, és egyszerre ment tönkre az AKG és a BW, tehát jól tud jönni a 2 tartalék is) Ha drágább fülest vennék, akkor is kéne tartalék, tehát ez az érved annyira nem állja meg a helyét.
Amit elismerek, hogy hülyeség volt, az a Xiaomi hybridet megrendelnem. Még akkor rendeltem, amikor még nem írtam a banggood ügyfélszolgálatának a BW füles miatt, és csábításba estem Xiaomi szeretőként. Rossz döntés volt.
-
Krill77
őstag
válasz
gabikiraly2 #125 üzenetére
"Csak azért furcsa számomra, mert egy olyan cikkhez születnek ilyen és ehhez hasonló hozzászólások, ami épp erről szól."
Ezt nem értem. -
gabikiraly2
aktív tag
-
SirRasor
addikt
Nekem Mi In-ear Pro HD-m van és ennél jobbat még nem hallgattam. Igaz Viper4Android+Dolbi Atmos-sal felvértezve. Van tér, basszus, közép és magas is. Az én fülem szerint kb. Sennheiser CX 300-II Precision szint.
De most a cikk hatására rendelni fogok valamilyet...és szerintem egy BlitzWolf BW-ES2 lesz, nem pedig az 1. Még nézek teszteket
-
Krill77
őstag
válasz
gabikiraly2 #118 üzenetére
"Mindenki tisztában van azzal, hogy drágábban lehet jobbat venni."
En nem errol beszélek. Hanem van olyan aki sorba rendeli a 2-3 ezres kategóriát pedig abból az pénzből tényleg komolyat lehet előre lépni. -
norbert1998
nagyúr
válasz
gabikiraly2 #118 üzenetére
Ez így van, továbbá a cikk legtöbb szereplője mind kiváló termék az ő hangzásvilágában. Pl kiegyensúlyozott hang mellé szerintem kiváló az ED9, ha egy kis térérzet is kell, és kompromisszumot is tudunk kötni, akkor pedig a ZS3. Basshead-nek is sok megfelel a cikk darabjai közül, hiszen arra a célra nagyon jók,hogy "basshead-kedjünk" velünk, pl a JBMMJ a driver flex ellenére a legjobb basshead-es szerintem, a csapatban, de az sokakat zavarhat, hogy zörög a membrán, és még többeknek túl sok lesz a mélye.
De az az egy biztos, hogy a megvásárolt fülesek mind tesztek és vélemények alapján lettek kiválasztva, mint esélyesek arra, hogy megfelelőek legyenek számomra, illetve nagyon jó értékeléseik voltak.
KengelRoland
Így van, a víz alatti érzés valóban a rossz minőségű vagy kialakítású fülesek nyomásproblémájára utal. -
Krill77
őstag
válasz
KengelRoland #120 üzenetére
Gagyi fuleseknel van az, h kis levegőt beszorit a fulbe. Ez szokott nyomas erzetet adni. Amúgy enyhe izzadás lehet a használattól. Máskülönben nem érzek semmi viz alattit.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Viktor77 #119 üzenetére
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Nem az a színes zsír lesz rajta ha ilyen fülest használok, hanem a színtelen. Ez lehet a fülviasz amit írsz.
De amúgy olyan érzésem van mikor ilyen fülest használok, mintha víz alatt lennék és ez borzasztó. Így az ilyen füleseket amiket telefonhoz kapok, bontatlanul szoktam tovább adni vagy a szelektívbe dobni ha nem tudom eladni. Titeket hogy nem zavar ez a "víz alatti" érzés?
-
Viktor77
titán
válasz
KengelRoland #115 üzenetére
Van valami tévhit, hogy a fülzsírt állandóan ki kell mosni. Persze, ha túlzott mennyiségben van, az ok, de mindig lennie kell a fülben. Minél többet mosod, annál jobban kiszárad a füled, ez egészségtelen és a fül zsírral fog felelni rá.
"A hallójárat nem koszos. Nem igényel tisztogatást, mosást. Öntisztuló mechanizmusa miatt a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet
Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/ful-orr-gegeszet/4220/fulzsir-es-fultisztitas"
-
Frawly
veterán
válasz
KengelRoland #115 üzenetére
Lehet hiába mosod sokszor, nem alapos, kihagysz részeket. Ha annyira zsírosodik, az fülprobléma is lehet, nézesd meg egy fül-orr-gégésszel. Évek óta csakis agybadugós fülest használok, adott ár mellett ez nyújtja a legjobb hangzást, ez adja a legrészletesebb hangképet, ez zárja ki legjobban a zajokat.
A cikkhez szólva: eddig nekem kínai fülesekből a Vsonic VSD1S a kedvencem. Nagyon tisztán, kiegyensúlyozottan szól, szép lágy a hangja, részletes a hangképe, semmi túlzó kiemelés vagy buherálást nem tartalmaz, amit szokni kellene. Már bejáratás nélkül is azonnal szépen szólt. Igaz nem $10, hanem $20 környéke, de megéri. Nem szabad mereven a 10 dolláros limithez ragaszkodni, mert kicsivel felette vannak nagyon jó alternatívák. Én úgy próbálgatom ezeket, hogy alulról haladok felfelé, egyre dárábbat veszek, de 50 dollár fölé nem megyek, nem azért, mert nem tudnám megfizetni, de nem akarok túl sok pénzt kiadni egy olyan fülesét, ami elnyíródik, eltépődik, elhagyom, stb..
-
KengelRoland
aktív tag
Úgy irigylem azokat, akik tudják használni ezeket az agybadugós füleseket. Én meg tudok őrülni ha egy ilyen van a fülemben. Ráadásul mosakszom rendesen, mégis tiszta zsír lesz a füldugó. Nem túl esztétikus.
-
shift+ő
senior tag
Köszi a tesztet, én még leragadtam a xiaomi piston-nál. Ideje váltanom, ehhez nagy segítség ez azt írás.
-
Krill77
őstag
A blitzwolf jol csinálta. Adott egy szép dobozt, tokot egy átlagos fülesre, ratett egy átlag alatti gombsort, majd ráirta, h audiophile. Akik pedig s nyugati 3-4 ezres kategóriarol lépnek at, valóban azt érzik, h egy premium cucchoz jutottak .(akg, senn, markey es társai esetében pedig sokszorosan) Kár, h vannak kinai konkurensek amik siman jobbak hangban.
-
zoltanz
nagyúr
Kösz! Tetszett, hasznos cikk. Én is szeretem, utca kiruccanásokhoz ezeket. Egy iPhone fülés még viszonyításnak kól jött volna, mivel sokunknak az is van.
-
Gabbbb
senior tag
válasz
Seraph 16 #109 üzenetére
Szerintem nagy volt a fejlődés IEM fronton az elmúlt pár évben, de mint hifiben minden ez is erősen szubjektív és kedvelt zenei stílusoktól is függ. Persze amennyiben túlárazott 1 dinamikus hangszóróval szerelt nyugati, vagy japán IEM-ekről beszélünk, akkor igazad van.
-
Gabbbb
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #101 üzenetére
Ezt nehéz értelmezni. Van egyáltalán olyan fülhallgató, ami csak Pro, de nem HD. Alin ez az elnevezés elterjedt: Xiaomi Hybrid Pro Headset Mi Piston Pro Triple Driver | Mi In-ear Pro HD
Én eddig úgy tudtam, hogy a hybrid pro HD az ami jó és a régi sima Hybrid, ami hallgathatatlan, de javítsatok ki!
(véleménymondás előtt 100 óra bejáratás minimum) -
Gabbbb
senior tag
Forrás, mint DAP, vagy fejhallgató erősítő, telefon etc... BA-as eszközök, vagy alapból több-utas IEM-ek érzékenyek erre.
Agybadugós eszközzel is elérhető az abszolút csúcs, csak nem ebben az árkategóriában. Szerintem, ha valaki nem basshead, akkor 20-40 ezres márkás fejhallgatók szintjét 10 ezer alatti kínai IEM elérheti.
-
tvamos
nagyúr
válasz
norbert1998 #96 üzenetére
Koszi a tesztet! Sajnos nekem hamar megfajdul a fulem ezektol a hallojaratos cuccoktol. (Az olcso kinaitol a 15 ezres Sennheiserig mindenfelet kiprobaltam.)
Egy earbuds tesztnek igy en is orulnek. Esetleg, az androidhoz kinabol rendelheto earpods-ok is erdekelnek. -
Silεncε
őstag
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy egy jack-es Earpods-hoz képest milyen a Zircon?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
norbert1998 #96 üzenetére
Örök hála...
-
NyxNyxNyx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest