Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1507) -XadAnuX+ válasza fireproof (#1506) üzenetére


-XadAnuX+
őstag

Szerintem is jól döntöttél, nekem már egy éve rajta van, igaz eléggé kezd lötyögni :P

(#1512) fireproof válasza -XadAnuX+ (#1511) üzenetére


fireproof
őstag

:DDD Mondjuk nekem csak az a problémám vele h kicsit hangosak a gombjai de valamit valamiért :DDD

(#1528) Racecam


Racecam
MODERÁTOR

fireproof, -XadAnuX+!

Ez egy szakmai topic, nem chat szoba. Ezeket privátban is megbeszélhettétek volna!

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#1529) fireproof válasza Racecam (#1528) üzenetére


fireproof
őstag

Úgyis halott topic kb... :) tök mind 1 :D

[ Szerkesztve ]

(#1530) 84Noname válasza fireproof (#1529) üzenetére


84Noname
csendes tag

Sziasztok...nekem talán egy fél éve lehet DA-m. Amikor vettem azért elég rendesen körbejártam a piacot. Kicsit Razermániás voltam, annyira nem voltak nekem a kétkezesek fogásra jók, de a DA az annyira kezes volt, hogy a világért se vettem volna mást. Akkoriban hallottam, hogy panaszkodnak a teflontalp vastagságára. Én most jutottam oda, hogy annyira lekopott a teflontalp, hogy felül az alja asztalon. Textilpadon (nem gamer, csak valami reklámpad) meg annyira nem csúszik könnyen ami zavar. Gondolom ehhez a gyors fogyáshoz hozzájárult az is, hogy nem alátéten használtam általában. (A másik próblámám, hogy néha izzad a kezem, és az oldalsó tükrös műanyagon ilyenkor csúszik a kezem, ha nem törlöm időnként.... Ezzel együtt is szerelmes vagyok bele)

Pár kérdést szeretnék feltenni a probléma orvoslására:

1. A csúszófelület helyreállítása:
A razer féle DA hyperglide a legjobb megoldás?
Gondolom ezek ilyen öntapadós kis elemek. Ezeket a korábban elkopott talpakra célszerű ragasztani, vagy valamilyen módon le kell a régieket feszíteni, vagy valami oldószer van hozzá? És ha le kell feszíteni, akkor mi ennek a szakszerű módja?... nem szeretném felsérteni az egér talpát. Valamint tényleg vastagabbak a hyperglidek, mint a gyári talp?

2. Az egér kímélése a jövőben:
Azt hiszem hiba volt gamer alátét nélkül nyúzni az egeret, szóval elhatároztam, hogy veszek egyet. DA-hoz milyen alátétet javasolnátok? Alapvetően low senzes vagyok, emelem az egeret sokszor, csuklóm lent van kicsit csúszik, kb egy 10 cm x 10 cm -es területen mozgatom a patkányt. Elsősorban a nagyon kis súrlódású könnyen sikló érzést szeretném elérni, de azért nem szeretnék 2 havonta alátétet venni. Ti milyen padot javasolnátok? Vagy ez annyira egyénfüggő, hogy ki kéne próbálni pixelben? A QCK az ilyen univerzális padnak számít? Amin azért jól is siklik , meg nem is használódik el túl gyorsan?

Előre is köszönöm a válaszokat !

[ Szerkesztve ]

(#1531) lvnt válasza 84Noname (#1530) üzenetére


lvnt
őstag

1. Hyperglide-ot használok én is az egeremhez. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Adnak hozzá oldószert is, de én például csak ráragasztottam a régire. Kettő szettet csomagolnak mellé, de az egyik eltűnt, így két éve egyet használok, nincs semmi baja és az egér alján sincs egy darab karc sem (rögtön, vásárláskor ráraktam, csak ezzel használtam). Igen, vastagabb, mint az eredeti talp, nyugodtan vedd meg.

2. Együtt vettem a DA-mat egy közepes QCK egéralátéttel (szóval az is két éves) és egyáltalán nem "használódott" még el, bátran merem ajánlani azt is. Nem utolsósorban pedig az ára is elégge kedvező a többi egéralátéthez képest.

(#1532) 84Noname válasza lvnt (#1531) üzenetére


84Noname
csendes tag

Nos...nagyon szépen köszönöm a segítséget Levil. Sokat segítettél. Ha esetleg másnak is van észrevétele ez ügyben, akkor szívesen fogadom azokat is...

(#1533) Madn!ght válasza 84Noname (#1530) üzenetére


Madn!ght
addikt

1: én hyperglide nélkül használom az egérkét kb 2 éve problémamentesen. Igaz szövetpadon használom, szóval nincs olyan nagy kopásnak kitéve. Ha nem szánsz annyi pénzt hyperglide-ra, akkor ajánlom a PH!-n olcsón kapható teflonszalagokat. 2 db 10 cm-es csikot vettem 500ftért. igy nézne ki :)

2: qCK-t használtam kb 1 évig, de elkopott, ill felvált a szövetréteg rajta. Azóta egy razer mantis speed padon használom. Nagyon jó egérpad, viszont óriási méretű. :) Én is low sensen játszom, tökéletes az ellenállása a padnak, ugyanakkor megfelelően siklik.

3: razer izzadásgátló Speed(R) módra: link :)

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#1534) fireproof válasza 84Noname (#1532) üzenetére


fireproof
őstag

1. Igen a teflontalpak kopásáról én is hallottam és hogy az infra körül könnyen kopik egy idő után úgyhogy hogy nekem egy olyan bonyolult ötletem támad hogy az a vékony tapadó fóliát rajtahagytam az alján :) Tefloncsíkokról nem nagyon tudok nyilatkozni

2. Padként nagyon tudom ajánlani a Steelseries sorozatát tudsz 3 méret közül is választani.Nekem QCK típusú van és kiválóan működik rajta szóval nagyon jó pad és a többi 3 fajta is ugyan ilyen csak a méreteik mások. :) Ja és a kettő eggyüt valami hihetetlenül jól csúszik :D

[ Szerkesztve ]

(#1535) Forezke


Forezke
csendes tag

hey all!most venném meg az első pro gamer egerem és igazábol nem nagyon tudok választani...mindenképpen 20k alatt legyen az egér mert most annyi zsebpénzem van :D
Razer DeathAdder
Razer DiamondBack 3G
Roccat Kone
ezek lennének a jelöltjeim melyiket kéne választani? :S

(#1536) Zoli83


Zoli83
tag

Sziasztok!
Jó pad a QCK, de nekem személy szerint lassú. Steelseries SP-re váltva az SP sokkal jobban csúszik már amíg nincs elkopva.nekem jó ha 4 hónapot kibírt az SP. Szeretnék valami új egérpadot, de nem műanyagot, mert nem akarok 4 havonta padot venni. Korábban biztos kérdeztem, Steelseries SX-el nem tapasztalt valaki pontatlanságot a DA-rel nagy sebességnél (játék közben, nagy rántásnál kiakad a kurzor és az eget vagy a földet nézi a karakter)? Igazság szerint a fém egérpadok állnak hozzám közelebb, mert kicsit tartok a szövet padok "lomhaságától" a QCK után. Valamint lenne mégegy kérdésem, sry, ha nem ide illik, de végülis Deathadderről van szó. Szerintetel a DA-nek mindegy, hogy milyen egérpad van alatta, úgy értem Razer vagy Steelseries? Eszembe jutott mégegy kérdés :DDD, nem tudja valaki, hogy Magyarországon mikor várható az új Deathadder, ami 3500 DPI-s?

Zoli

[ Szerkesztve ]

(#1537) tv123 válasza Forezke (#1535) üzenetére


tv123
csendes tag

Deathadder teszt összehasonlítva más egerekkel:
[link]

Többek között ezért is rendeltem most egyet.

(#1538) -XadAnuX+ válasza tv123 (#1537) üzenetére


-XadAnuX+
őstag

Köszi, jo kis link.
Lehet meg fogom majd venni az új verzióját:[link]

(#1539) CséZé válasza -XadAnuX+ (#1538) üzenetére


CséZé
őstag

minek abból újabb verzió? szerintem teljesen felesleges az a 3500DPI...

(#1540) -XadAnuX+ válasza CséZé (#1539) üzenetére


-XadAnuX+
őstag

Kicsit odébb lesz még, de mivel másik gépet is össze fogok rakni, jól fog jönni ez az egérke.
Ennyi röviden.

(#1541) csimav válasza tv123 (#1537) üzenetére


csimav
senior tag

:R

Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.

(#1542) strife válasza -XadAnuX+ (#1540) üzenetére


strife
tag

Nekem régi DA-m van. Haverom valahonnan szerzett egy ilyen újat. Nem igazán érezhető a különbség, legalábbis nekem. Akinek még nincs DA-ja az vegyen ilyen újat, de a régit szerintem nem érdemes erre cserélni ha annak semmi baja, akkora változást nem hoz.

Jah és DA rulZ :D

(#1543) -XadAnuX+ válasza strife (#1542) üzenetére


-XadAnuX+
őstag

Nem cserélem le...
A régi mellé veszek egy ilyen új modellt :K
Bár, ha ennyire nincs különbség a kettő között, lehet a régebbi modell mellett döntök.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#1545) strife válasza -XadAnuX+ (#1543) üzenetére


strife
tag

Ez persze a te döntésed, én nem akarlak lebeszélni róla. Ez csak az én saját véleményem. Meg nekem valahogy a réginek jobb a fogása, de lehet csak azért mert azt már megszoktam. Az új mintha kicsit másabb lenne. Ha venni akarsz szerintem előtte mindenféleképp tapicskolj meg egyet, mert azért nem olyan olcsó, de megéri az árát biztos :)

(#1546) whYz


whYz
addikt

sziasztok
nekem kezd behalni a bal egérgomb, duplán kattint, néha meg nem érzékel stb...
ki lehet cserélni a mikrokapcsolót? csinált már ilyet valaki? csavarok a teflon alatt vannak?

(#1547) -XadAnuX+ válasza strife (#1545) üzenetére


-XadAnuX+
őstag

Mindenképpen ki fogom élőbe próbálni, zsákba macskát nem veszek! :)
Üdv!

(#1548) strife válasza whYz (#1546) üzenetére


strife
tag

Erről a hibáról már olvastam külföldi fórumon is. Ez lehet szoftver és hardver baj is. Én megpróbálkoznék egy frissítéssel, ha nem segít akkor meg egy kis kontakt spré lehet segít a bajon. Ha nem akkor meg lehet próbálni a cserét, de én olyanra bíznám aki ért ehhez valamennyire.

(#1549) whYz válasza strife (#1548) üzenetére


whYz
addikt

Biztos, hogy nem szoftveres. Razer egerek max 1-2 évet bírnak, legalábbis nálam még csak a logik bírták tovább, de oldalsó gombjuk azoknak is behalt... :)

(#1550) Madn!ght válasza whYz (#1549) üzenetére


Madn!ght
addikt

Nekem akkor csinált ilyet, mikor 1000hz--re tettem. 500-on viszont kifogástalanul nyúzom immáron 2 éve.

Ami a szétszedést illeti: Itt megtalálod.

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.