Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Secretive

aktív tag

válasz Batman #31 üzenetére

Szerintem értelemszerűen következik az, hogy ha az eredeti dvd-video mérethez képest nincs jelentős tömörítés, azaz transzkódolás pl. mint írtam max. 20-30%-os vagy még kevesebb, akkor szempártól és vizuális képességektől függően az ún. ''minőségromlás'' kevésbé látványos vagy nem jelentős, akár nem is észrevehető, mint a hasonló dvd-másoló programoknál,de a legjelentősebb hangsúly képmionőség szempontjából ennek is az mpeg2 encoderen van.
    Ebben az esetben mivel mpeg2 videóról van szó, a hasonlatoddal kicsit sántán élve inkább egy nagyon jó vagy kiváló képminőségű avira ''hasonlíthat'' majd.
    A hang meg vagy az eredeti marad vagy pl. 384-448kbit/s AC3 hang beállítástól függően le lesz konvertálva 192kbit/s virtual dolby digtal surroundra.

(Mondjuk egy 768-1536kbit/s adatrátájú DTS hangsávval rendelkező dvd-nél egyelőre nem tudom mit kezdene a program.)
    Viszont ha megmaradsz a DVD-5 formátumnál (az a bizonyos 4,36Gb írható médiában), akkor nem biztos, hogy érdemes ezt a programot használni, mert akkor számtalan bevált alternatíva létezik erre.

Mint írtam vannak hozzá DirectShow szűrők, amit akár a linuxra is feltelepítve már az mplayer is képes lejátszani meg sok DS-t használó lejátszó.

Új hozzászólás Aktív témák