- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toma3757
csendes tag
válasz
vzoltan #8828 üzenetére
Állapot alatt azt értem, hogy ki vagy be van kapcsolva éppen a tv.
Átírtam picit, így próbáld ki hátha jó(nem tudtam tesztelni, bocsi):
Annyi, hogy kellene még bele egy feltétel hogyha már megy akkor ne startolja mert fölösleges.#!/bin/bash
while :
do
cmd=$(echo tvservice -n)
if [[ "$cmd" == *"No device"* ]]
then
$(initctl stop xbmc)
fi
if [[ "$cmd" == *"GSM-LG_TV"* ]]
then
$(initctl start xbmc)
fi
echo $cmd
sleep 10
done -
Toma3757
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy a terminálból nem tudom lekérni a tv állapotát?
Raspbmct használok, frissen telepített.
Távirányítóval tudom vezérelni az xbmc-t szóval nyilak meg sok minden működik, pár gomb nem működik csak de az nem is fontos most annyira.Ezt kapom, mindegy milyen állapotban van a tv:
tvservice -s
state 0x12001a [HDMI CEA (16) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 60.00Hz, progressiveAmi érdekes, hogy a cec-client nem éri el, de a tvservice igen.
cec-client -l
DEBUG: [ 2] trying to autodetect all CEC adapters
Found devices: NONE
tvservice -n
device_name=GSM-LG_TVValakinek van ötlete? Azt szeretném megoldani, hogy az xbmc ne fusson amikor nem megy a tv, de az állapot lekérdezés nem megy.
-
Toma3757
csendes tag
Sziasztok!
Raspberry pi vásárlása előtt állok és felmerült bennem pár kérdés:
Hol a legolcsóbb beszerezni? Hol érdemes megvenni?
Mi a különbség a kínai és a UK verzió között?(mármint minőségileg)
Külső hdd esetén is kell sdkártya?Úgy szeretném megoldani hogy megveszem a következőket:
Táp
Sata->USB
USB hubEzzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy az usb hub portjai párhuzamosak? nincsen benne semmi 'extra' elektronika? Mert akkor a táp egyik portját rádugnám az usb hub egyik portjára és lenne egy táp ellátásos hubom. A hdd így kapna az átalakító miatt tápot is mivel 2csatis.(már ha lehet őket így hasnálni hogy egyik tápnak másik meg adatátvitelnek). Azért fontos mert nem szeretnék mindennek külön tápot mert akkor csomó mindent kellene még a konnektorba bedugdosni így meg elég 1.
Köszönöm!
Üdv, ToMa!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged