- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toma3757
csendes tag
válasz
vzoltan #8828 üzenetére
Állapot alatt azt értem, hogy ki vagy be van kapcsolva éppen a tv.
Átírtam picit, így próbáld ki hátha jó(nem tudtam tesztelni, bocsi):
Annyi, hogy kellene még bele egy feltétel hogyha már megy akkor ne startolja mert fölösleges.#!/bin/bash
while :
do
cmd=$(echo tvservice -n)
if [[ "$cmd" == *"No device"* ]]
then
$(initctl stop xbmc)
fi
if [[ "$cmd" == *"GSM-LG_TV"* ]]
then
$(initctl start xbmc)
fi
echo $cmd
sleep 10
done -
Toma3757
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy a terminálból nem tudom lekérni a tv állapotát?
Raspbmct használok, frissen telepített.
Távirányítóval tudom vezérelni az xbmc-t szóval nyilak meg sok minden működik, pár gomb nem működik csak de az nem is fontos most annyira.Ezt kapom, mindegy milyen állapotban van a tv:
tvservice -s
state 0x12001a [HDMI CEA (16) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 60.00Hz, progressiveAmi érdekes, hogy a cec-client nem éri el, de a tvservice igen.
cec-client -l
DEBUG: [ 2] trying to autodetect all CEC adapters
Found devices: NONE
tvservice -n
device_name=GSM-LG_TVValakinek van ötlete? Azt szeretném megoldani, hogy az xbmc ne fusson amikor nem megy a tv, de az állapot lekérdezés nem megy.
-
Toma3757
csendes tag
Sziasztok!
Raspberry pi vásárlása előtt állok és felmerült bennem pár kérdés:
Hol a legolcsóbb beszerezni? Hol érdemes megvenni?
Mi a különbség a kínai és a UK verzió között?(mármint minőségileg)
Külső hdd esetén is kell sdkártya?Úgy szeretném megoldani hogy megveszem a következőket:
Táp
Sata->USB
USB hubEzzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy az usb hub portjai párhuzamosak? nincsen benne semmi 'extra' elektronika? Mert akkor a táp egyik portját rádugnám az usb hub egyik portjára és lenne egy táp ellátásos hubom. A hdd így kapna az átalakító miatt tápot is mivel 2csatis.(már ha lehet őket így hasnálni hogy egyik tápnak másik meg adatátvitelnek). Azért fontos mert nem szeretnék mindennek külön tápot mert akkor csomó mindent kellene még a konnektorba bedugdosni így meg elég 1.
Köszönöm!
Üdv, ToMa!
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gamer PC - RTX 3080, i5 12400f, 32gb RAM
- Gamer PC - 3060Ti Founders, i5 12400f, 16gb DDR5
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest