- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Van egy felesleges PI-m privatban lehet erdeklodni..
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
PistiSan #1807 üzenetére
+1 a fenti E52-es nokia tápnak, nekem is azzal megy külső USB webkamerával gond nélkül. Hivatalosan Nokia AC-10E a neve.
Milyen torrent klienssel próbáltad? Transmissionnal? Akkor esetleg nézd meg rtorrent-el is, illetve fordítva.
A másik:
Én félek ettől a GPU gyorsítós dologtól. Ha jól tudom Broadcom chipes. Namost. A Broadcom is egy olyan idióta banda, hogy kiadja a bináris driverét egy adott kernelhez, és kész, befejezte a támogatást. Ne legyen igazam.. Anno az Asus RT-N16-os routerhez is csak azért 2.6.22-es kernel van, mert ehhez van bináris boradcom driver, és ehhez a kernelhez portolnak vissza amit csak lehet... idióta egy banda ez a broadcom... Androidnál szintén ez van sajnos
(
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Drótszamár #1657 üzenetére
Hat ami nekem van az nem tudom milyen, de pocre ment kerdes nelkul:
Bus 001 Device 004: ID 046d:0809 Logitech, Inc. Webcam Pro 9000
A kernelt a leiras szerint feltettem, semmi gond nem volt, es ez a kamera pocre megy vele. a masik ami szinten Logitech, az nem megy se ezzel se elozoekkel, pedig latszik a /dev/video0, olvasni is lehet, de az mjpg_streamer meg a motion se szereti...
Ez van, mjpg_streamer jelenleg ha nem nezem 0.9, ha nezem 1.8-2.5% -on porgeti szet a cpu-t 5 fps-sel es valami 960x720-as felbontasban..
Szerintem nagyon sokat gyorsult az egesz kutyu az uj kernellel meg ezzel a debiannal parositva...
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #1656 üzenetére
Na es tenyleg:
root@raspberrypi:/boot# ls -la kernel_emergency.img
-rwxr-xr-x 1 root root 16344532 Jun 10 17:49 kernel_emergency.imgroot@raspberrypi:/boot# time cp kernel_emergency.img /dev/null
real 0m1.795s
user 0m0.000s
sys 0m0.260sTehat 16M-t 1.8 masodperc alatt olvas fel, az teljesen jo megvan a 8-10Mbyte/sec olvasas...
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Hatha erdekel valakit...
A fenti ujabb debian image-el, a fentebb belinkelt R3-as kernellel, az ebay-rol rendelt adata C10-es 8G-s kartyaval:
root@raspberrypi:/home/pi# hdparm -t /dev/mmcblk0
/dev/mmcblk0:
Timing buffered disk reads: 28 MB in 3.16 seconds = 8.86 MB/secvalos file masolast nem probaltam meg ki, azt hamarosan megteszem
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Ez volt mar? Uj debian TESZT image
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
En Nokia AC-10E tapot vettem hozza, kb 2500 ft, 1200mA-es, nekem ezzel gond nelkul mukodik.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
1: a raspbmc-nel az eger mozgasa nallatok is kb 2 fps-es?
eleg gany.. ellenben nem tudom tudtatok-e, van android-ra egy remote xmbc-s program,amivel mitn egy taviranyito lehet tekergetni a raspi-s bmc-t
nagyon klanya
2: feltettem a bordakat en is. Homersekletek 26.7 fokos szobaban:
CPU idle: 44.5 fok, load: 52.4
ETH chip idle: 49.5, load: 51.3Bordakkal:
CPU idle: 39 fok, load: 45
ETH chip idle: 42 load: 44Ne vegyetek tul tudomanyosnak am ereseket, egy eleg kis gagyi merovel csinaltam, de latszik, hogy melegek a bordak, tehat a hot atveszik, tehat mukodik az eljaras
az idle adatok azok valojaban kb 70%-os cpu terhelesen vannak merve, BNC alatt ugyanis ennyin porog a felulet szerint a cpu, amikor semmi sem tortenik a feluleten
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Úgy néz ki, hogy amikor bebootol a kártyáról először, és megpróbál letölteni a raspbmc szerveréről egy 100 megás file-t, akkor megakad olyan 80% körül, és itt romlik el valami.
Szenvedek még vele, azt írja egy srác, hogy neki harmadikra sikerült letölteni és úgy működik is rendesen....
Esetleg ha valakinek sikerül telepítenie, egy image-t csinálhatna az SD kártyáról
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #1582 üzenetére
Skacok.
Feltettem azt a Raspbmc RC2-ot az SD kártyára. Be is bootol róla, rebootol, és már a legelején elszáll.
Viszont most kaptam meg azt az Adata 8Gb C10-es hártyát, amit az ebay-ról linkeltetek be, nem tudom most az nem 100-as a bootnál, vagy az RC2 is hibás lenne?
Laca
ui: meg is válaszolom magamnak, az RC2 kommentjei szerint más is így járt, hogy reboot után kernel pálinka, és nem megy tovább... akkor ez is kuka...
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Drótszamár #1440 üzenetére
Nekem most ilyenem van, ezzel megy szepen, leszamitva, hogy nem tudom a ledjet kikapcsolni. Pedig a web feluleten a control resznel lehet ki-be kapcsolni, de parancssorbol mar nem engedi...
Bus 001 Device 004: ID 046d:0809 Logitech, Inc. Webcam Pro 9000
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #1437 üzenetére
Kozben rajottem, a -r es -f -et az input resz utan kell irni meg az idezojelek koze..
960x720 / 10 fps -sel 5% cpu-t eszik!
Megtartom
Esetleg a motion-nal osszekombinalom mozgaserzekelosre...
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Drótszamár #1417 üzenetére
Szia
Feltettem ezt az mjpg-streamer-t, 2-3% cpu-val tolja a 640x480-as streamet, viszont nem engedi nagyobbra venni, mert a -r kapcsolora azt mondja, hogy nem erti. Ellenben a scriptben le van irva, hogy -r -rel lehet felbontast es -f -fel fps-ot allitani. De ezeket nem erti. En forditottam le az elobb. Neked hogy megy 960-al?
Koszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
teljesitmeny: 1 db usb-s HD webkamera 960*720 -as felbontasban 1 fps-sel "motion"nal webre kirakva 1 klienssel nezve 30-40% cpu-t eszik, de nincs mozgas detektalas, csak webre kirakas. Nem egy erogep az biztos..
Androidrol meg az ip cam lite-al pocre nezheto is a kamera kepeKivancsi lennek, hogy csak sima IP kameraval milyen lenne a terhelese...
Szerintem 2-3 kamerat eppen elbirhat, hazfelugyelonek jo lesz, az emulatoros projekthez meg majd rendelunk meg egyet
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Drótszamár #1400 üzenetére
Na mondom.
Kerneles boot konyvtarat a /boot-ba masolod, felulirsz mindent.
A modulest a /lib/modules -be, felulirsz mindent.
figyelj, hogy root:root legyen az owner.
Reboot es nekem mar megy a kamera
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Drótszamár #1403 üzenetére
Ja megvan.. neha olyan benak ezek a weboldalak.. koszi
Lejon, megnezzuk..
Illetve volt valami, hogy a debianos kernelben nincs benne valami.. lebegopontos szamolos akarmi vagy mitudomen.
Ebben benne lehet?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Drótszamár #1400 üzenetére
Szia
En is webkamerazni szeretnek debian alatt. Most latom, hogy nincs benne a tamogatasa.
Amit linkeltel megneznem en is, de en ott nem talalok tomoritett file-t. Tudnal egy linket adni hozza?
Koszi
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
No a webkameramat nem latja a debian, valami Microdia.. holnap szerzek normalis Logitechet aztan motion folyt kov.
Transmissiont probaltam, 3.15Mbit-es max sebesseggel szedte, szoval jo lesz az...
Nameg holnap jonnek az emulatorok, C64, mame, UAE..
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Ott a pont..
Az kavart meg, hogy a switchemen minden link zold, kiveve a PI ami sarga.
Aztan rajottem okosan, hogy
1: smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
2: minden linkem gigas, csak a Pi 100-as, azert sarga.A PI-s narancs led 10M felirattal csak hab a tortan
Eh.. bocs..
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Na billentyuzet furcsasag van, a nagygepes Labtec billentyuzetem nem hajlando mukodni a Pi-n. Radugom, led vilagit, NumLock-ra ledet ki-be kapcsol, de semmilyen billentyu leutest nem vesz be.
Masik billentyuzettel tokeletes...
Masik kerdes: ugy latom, hogy csak 10M-n linkel be az ethernete. Ez normalis?
Harmadik: itt lattam valaki altal belinkelve, hogy webkameraval meg a motion-nal hogy csinal percenkent egy kepet es tolti fel valahova? Vagy mashol lattam?
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Elsore megneztem ezt az openelecet, hat nem ajultam el elsore. Billentyuzetemet nem kezelte, csak egereszni lehetett, illetve baromi lassu volt a fomenu-almenuk kozotti valtasnal.
De Sambarol zokszo nelkul vitte a full HD Iron Maiden koncert filmet
Nem tudom milyen bitrataval van, de 2x giga....
Konzolra se tudtam kivaltani. Nezem a tobbi disztribuciot...
Lehet a vegen a debiannal kotok ki
Ja.. a cpu baromi meleg lett, szerintem adok neki egy ram huto bordat... megerdemli egyem a szivet
Valaki ajanlotta a Nokia E52-es toltojet, az 1.2A-t tud, azzal hasznalom, rakotott egerrel, billentyuvel is szalad (pontos tipus: Nokia AC-10E, 2800 ft volt.)
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Kernelnel van arra torekves, project akarmi, hogy gyorsabban bootoljon a doboz? Ez eleg ersoen hasonlit a regi jo 1 HW korszakra, ahol nem kell ugye timeout-okra varni, hogy van-e pl hdd a rendszerben vagy halokartya vagy akarmi, mert ami van az tudvalevoleg ott van ami nincs az meg nincs
Ezzel meg midnenfele egyedi idozitesekkel biztos gyorsabban is be lehetne bootoltatni a malnat. Vagy nem?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Na megjott a PI-m. Air Mail-lel jott, 25-en adtak fel, ma kaptam kezhez, tegnapi Bp-i belyegzővel.
Nade.
Rajta is van a boritékon, hogy Desc: Development Kit and T-Shirt.
Póló viszont nem volt benne (rendelésnél adták ajándékba). Mindjárt jól meg is reklamálom
Amúgy nagyon aranyos, és tök pici
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
levi.hungary #1314 üzenetére
Leveszed a torrent sebesseget amig filmet nezel. A HDD lehet szuk, ha eppen torrent is megy ami rangatja a hdd fejet, kozbe a filmnezes is ratesz egy kicsit, akkor a sok fejmozgas nagyon le tudja lassitani a hdd keresztmetszett, lehet ezzel a lassitassal mar elorebb is lennel.
Max hetvegen vagy este amikor jellemzoen filmeznel, akkor le tudod venni a sebesseget a transmissionnak, es akkor akar orom-boldogsag.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Na most jott meg a Farnelltol a level, hogy feladtak a csomagot, es UPS-sel jon. Jajj de izgi..
Hetvegen van UPS csomagkihordas?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
szabi__memo #1279 üzenetére
Hat kerdes hogy a CPU ebbol mennyit bir el. Szerintem egy fullHD film legyen 50Mbit/sec, az 4Mbyte/sec. HDD-rol kiszolgal 8-10Mbyte/sec-et, elvileg ha ebbol indulunk ki, akkor amit felolvas azt ki is tudja tolni... ha meg nem akkor majd kitalalunk valamit
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
En marcius 4-n rendeltem meg, akkor egy polo is jart hozza, kivancsi vagyok megkapom-e. Nekem ma hajnalban vontak le 12.636 ft-ot a HITELKARTYAMROL. Nem a sima bankkartyamrol. Emailt nem kaptam arrol, hogy Farnell szinten tortent volna barmi is a megrendelessel.
Egyebkent:
Marcius 4-n rendeltem Farnellnel, ajandek poloval
Marcius 5-n visszaigazoltak a megrendelest
Marcius 19-en visszaigazoltak, hogy majus vegen megkapom
Aprilis 27-n ertesitettek, hogy junius 4 -i heten kapom meg, es a kovetkezo vasarlasnal ha 1900 ft felett leszek kapok 15% kedvezmenytEn ket dologra hasznalnam.
1: torrentolni linuxos image-eket
2: 5 ghz-es wifit szolgaltatni a lakasban. Olcsobb lesz mint a minimum 25e-res dlink router, ami mar tudja ezt.Esetleg meg meg filmezni, de ahhoz jo lenne valamilyen taviranyito tamogatas is bele, mert anlekul nem fogja szeretni az asszony
Laca
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged