Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- 
			  LOGOUT Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről: 
 A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Zirowe nagyúr válasz  wassermann

üzenetére wassermann

üzenetére  
- 

Zirowe nagyúr Közben tegnap felraktam egy "stretch" lite raspbian-t, mint amivel régen használtam, és azzal megint tökéletes. 
 Java is felment, ha-bridge is, minden tök jó.Viszont újabb kérdés: külön táp helyett rákötöttem az asus AC-65P router usb 3.0-ás portjára. 
 Működésével eddig nincs gond, ténylegesen nem csinál mást, csak a ha-bridget futtatja, elég lesz neki hosszútávon ez a táp ellátás?
- 

Zirowe nagyúr Sziasztok, adott egy régi pi zero w. 
 Régebben ezen egy domoticz és ha-bridge futott minden különösebb gond nélkül.Aztán szereztem egy erősebb szervert és áttértem home assistantra és évek óta nem nyúltam a fiókban heverő pi zero w-hez. 
 Most viszont szükségem lenne a szerver 80-as portjára, ezért a ha-bridget átraknám a zero w-re, más nem is futna rajta.Leszedtem a legfrissebb raspberry pi imagert, jó állapotban lévő, korábban használttal megegyező sd kártyára felment a raspbian lite 32 bit, a pi pedig szépen be is bootolt. 
 Viszont ssh-n keresztül nagyon lassan reagál putty-ban.
 Korábban nem volt ilyen lassú, illetve a lassúság sem mindig adott, ha putty indítás után maradok a nyitott ablakban, akkor egy ideig jó, aztán egyre lassabban reagál arra, amit beírok/másolok.
 Maguk a folyamatok tökéletesen futnak, nem akadnak, nincs lassulás, a pi-n az alap rendszeren kívül nincsen semmi más telepítve.
 Mi lehet a baja?Ha esetleg ez a lite rendszer már túl sok neki, milyen light rendszert ajánlanátok? 
 Amire szükségem van, az a java 8 a ha-bridge futtatásához, ssh, wifi, más nem kell.
 Esetleg később pi-hole, de azzal legutóbb nem voltam megelégedve, egyelőre csak a ha-bridge-t akarom bepöccinteni rendesen. 
- 

Zirowe nagyúr Sziasztok, korábban kérdeztem már pi 4-el kapcsolatban, mostanra jött meg minden hozzá. Ami adott: pi 4b 4gb ram, rajta passzív hűtésű alu ház, samsung 830-as 64gb-s ssd usb 3.0-ás házban, 2tb-s 2,5" hdd usb 3.0-ás házban, usb 3.0 Y kábelek, usb c 5v 3A táp, orico usb 3.0 hub táppal (5v 2A-t ír a doboza), 5V 6A lapos táp usb c átalakítóval, zigbee usb stick, később ezekhez adódik még egy zigbee usb stick, bluetooth stick és egy usb uart ttl stick. Jól gondolom, hogy a pire hiába kötöm az 5V 6A tápot, ő max 3A-t fog felvenni? 
 Ugyanez igaz az usb hubra is?
 Hogy érdemes elosztanom a terhelést: ssd direktbe a pire kötve, minden más az usb hubról kapja a tápot vagy inkább a kis energiaigényű stickek a pire kötve és az ssd meg a hdd a hubra (elég ennek a kettőnek 5V 2A?)?
 A teljesen szűz pire Ubuntu 20.04.1 for Raspberry Pi-t szeretném telepíteni ssd-re, ez a leírás jó?
- 

Zirowe nagyúr Hubokkal nem igazán tökölnék a kis hely miatt. 
 5V 10A laptop töltő usb C átalakító al járható út?
 Van itt vmi aki így használja?
- 

Zirowe nagyúr Sziasztok, pi4-el kapcsolatban lenne pár kérdésem. Gondolkodom, hogy egy ilyen eszközre költöztetem át a dolgaimat, ami menne rajta: home assistant, transmission, samba, minidlna. 
 Lanon csatlakozna, a rendszer usb 3.0-ás házban lévő ssd-ről menne, a letöltések pedig usb 3.0-ás házban lévő 2,5"-ös hdd-re, illetve még egy cc2531-es és egy usb programozó lenne rácsatlakoztatva.Kérdés egyrészt, hogy mekkora tápra lenne ezek mellett szükséges? 
 Illetve, hogy ha a letöltés olyan 4-5MB/s-ben van maximalizálva, mellette problémamentesen menne a samba megosztás olyan max 20MB/s-el, vagy egyszerre csak egy folyamat?
- 

Zirowe nagyúr Sziasztok, jelenleg egy raspberry pi zero w-t használok raspberry pi os lite-al okosotthon szervernek domoticz-al. 
 Évek óta működik, az egyetlen probléma, hogy néha elszáll az sd kártya, amiről megy a rendszer a sok írási művelet miatt.Szeretném a rendszert sd kártya helyett inkább ssd-ről futtatni, de ahogy látom erre alkalmas frissítés csak 3as és 4es pi-hez van. Viszont ahogy nézem a berryboot-ot, gyakorlatilag meg tudná oldani ezt az egészet. 
 A letöltéseknél csak a sima pi zerot említi, de mivel a vezeték nélküli rész kivételével nem tér el w tőle, gondolom jó lesz, nem?
 És akkor gyakorlatilag így megoldható lenne, hogy a raspberry pi os lite az ssdre kerüljön és az egész rendszer onnan működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EA Sports WRC '23
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- HP280 MiniTower (i5-4590, 8GB RAM, 1GB VGA, 250GB NVMe, 750GB HDD, 22" FULL HD LED monitor, stb.)
- HP Elite 8000 SFF Q6600 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD4500
- HP Elite 8300 SFF i5-3470 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD2500
- HP Pro 6300 i5-3470 8GB DDR3 240GB SSD 500GB HDD
- 2017 CTO iMac 27" 5K - i7 4,2 GHz, 32 GB RAM, 512 GB SSD, Radeon Pro 580, Magic Mouse+ Numpad Keyb.
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- Lenovo ThinkBook 16 G6 Ryzen 7 7730U 16GB 256GB FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest