- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
pont most halt be a TP-Link 1043ND-m, eddig így használtam. Most visszatértem a UPC-től kapott modem-routerre, igazából teljesen jó, kivéve azt, hogy tiltva van az USB portja

De ha veszek egy új routert, akkor megint 15-20k körül vagyok. És akkor megint jön a kérdés, hogy olcsó NAS, USB-s router, vagy Pi...
-
|AP|
veterán
Köszönöm, ez nagyon hasznos írásnak tűnik!

Viszont lehet tényleg jobban járnék egy egyszerűbb NAS-sal. Csak ugye már megvan a külső vinyó, ami jelenleg csak a helyet fogja, és innen jött az ötlet, hogy hálózati meghajtóként kéne használni.
Így jutottam el a Pi-hez, de igazából a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldást keresem. -
|AP|
veterán
házibarkács NAS-t szeretnék kreálni egy 1TB-os USB vinyóból.
A NAS nagyképűen is hangzik, mert igazából semmi extra funkcióra nincs szükségem, csak egy hálózati meghajtó kellene, amit lát az asztali windowsos PC és az okostévé a nappaliban.Ez elméletileg egyszerűen hangzik, de a Linux tudásom nullával egyenlő. Viszont talán mégis egy Raspberry Pi lenne erre a legegyszerűbb megoldás.
Egy Raspberry Pi 2 Quad Core kittel (amiben van SD kártyára telepített oprendszer is) el tud indulni egy magamfajta win-es környezetben mozgó ember is? Van erre valahol bolondbiztos leírás?
Leegyszerűsítve csak annyit szeretnék, hogy a Pi-re dugott vinyót meg tudjam osztani az otthoni hálózatomban. -
|AP|
veterán
Lehet ajánlani a Rpi-t egy olyan embernek (nekem), akinek halvány lövése sincs a Linuxhoz és mindössze csak annyit szeretne, hogy legyen egy olyan hálózati meghajtója (ez egy RPi-re kötött külső HDD lenne), amire tud másolni a PC-ről, aztán pedig PC nélkül elérni azt okostévével és lejátszani a rajta lévő tartalmakat?
Jelenleg egy TL-WR1043ND routerre (gyári fw) van kötve a külső HDD, így az okostévé nem látja, mint külső meghajtót, ha media servernek állítom be, akkor meg nem játssza le a filmeket.
Érdemes Rpi-ben gondolkodnom erre a problémára, vagy inkább a router fw buhera felé kellene elmozdulnom (amihez szintén nem értek
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Asus BTF White Gaming PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 850w Gold!
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 2060 12GB / 16GB DDR4 / 500 GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann