- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
azimut #18931 üzenetére
Jól végig olvastad ennek a kábelnek a szolgáltatását?
Please note(very important):
· Not all of devices with HDMI or VGA interface is able to use this cable.
· If both input / output device do not support signal conversion, a signal conversion box is required. HDMI to VGA / RCA cable is designed to connect and transfer signals from HDMI port to VGA / RCA port. This cable functions as a signal transmitter, but NOT a signal converter. As HDMI carries digital signals while VGA / RCA carries analog signals. In order for these two formats of signal to communicate with each other, both input and output devices needs to support the signal conversion function (code and decode), please kindly check with your user manual. -
azbest
félisten
válasz
azimut #18931 üzenetére
"HDMI-VGA: szerintem az Alin található 3 dodós átalakító is meg fog felelni."
NEM nem nem. Ahogy a leírása is mondja, az csak olyan készülékekhez jó, ami a hdmi kimenetén képes analóg jelet kiadni, de ilyen gyakorlatilag nem létezik, a pi sem az.6-10 dolcsi között már vannak valódi aktív átalakítók, ott azt tudom javasolni, aminek van külön táp bemenete (pl usb-dc kábellel is etethető). A külön táp nélküli leégetheti a hdmi kimenetet, mivel túlterheli a fogyasztásával.
Itthoni boltokban is akad, bár régebbi fajta és drágább sokszor. Kínából nekem két fajtával van tapasztalatom. Egyikről logoutra is írtam: [link], de a kommentjeinél linkeltem jobb fajtát is, sőt ebben a topicban is, ami hangot is leválaszt és táp csatlakozója is van.
(#18933) denko
adatot lehet tárolni rajtasd kártya mindenképpen kell a boothoz. A boot partició azon kell legyen, de a cmdline.txt-ben megadható paraméter, hogy a rendszert már az usb merevlemezről töltse. Szóval így használható a rendszer tárolására is.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
azimut #18883 üzenetére
Hát először is tisztában kellene lenni azzal, hogy ez nem x86 kompatibilis CPU, hanem ARM. Azaz a jól megszokott oprendszereid nem igazán fognak úgy futni, ahogy megszoktad.
Mint például nincs. De hagyományos Win10 sincs (ami Win10-ként van reklámozva, az csak egy lebutított, windows alapokra épített IoT célokra kifejlesztett oprendszer. Ablakozórendszer sincs).
Android elméletileg lehetne, de még senkinek sem sikerült elfogadható sebességet elérni.
Ha linux-ot akarsz kipróbálni, akkor mindenképpen a Raspbian-t javaslom, kezdésnek jó lesz. Egyesek az Arch Linux-ban hisznek, de ott azért nagyobb linux ismeret szükséges.Az Openelec-et nem nevezném linux disztribúciónak. Arra épül, de teljesen le van csupaszítva, csak a (hálózati)média lejátszáshoz szükséges dolgok vannak benne. Ha a linux része érdekel, akkor inkább OSMC.
HDMI-VGA: Háát, Kinek akinek megéri 10e Ft-ért, annak biztosan jó dolog, de akkor már inkább eladnám a monitort, rádobnék 3-4 ezer forintot, és vennék DVI bemenetes monitort használtan. Egy HDMI-DVI kábel/átalakító már ezresért kapható, és ezerszer szebb képet kapsz így.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
azimut #18868 üzenetére
Én is hiányoltam először egy összefoglalót, de aztán rájöttem, hogy nehéz is lenne, mert annyira univerzális a kütyü...
De amiket írtál az elég. Nekem is ezek vannak és a teljes fórum végig olvasása után (addig olvastam, amíg a rendelt kütyüt vártam) sikerült beüzemelnem. Illetve olyat olvastam a málna oldalon, hogy vannak (voltak ?) olyan szoftok, amelyek néha lefagytak a 8G feletti egyes SD kártyáknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged