- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
mrgreen #36345 üzenetére
Lehet akár alaplap probléma is, de első körben, mérned kellene!
GPIO-n mérj 5V tápot terhelve, terheletlenül. Furcsa lenne, ha ennyi töltővel egyik sem klappolna.Régebben már írtam itt, hogy én mindig GPIO-n adok tápot a lapoknak, kivéve a Zero-k. Ezen eszközök áramigénye erősen a felső határát súrolja a microUSB-nek, főleg, ha több kütyüt akasztasz rá USB-n. Pi 4-em egy állítható tápot kapott, 5,1V-ra lőve (amit 12V,2A-al etetek). Egy PI2 és egy Pi3 egy db 3A-es tápról üzemel egyszerre, szintén GPIO-n etetve és nincs gondom. Persze lehet, hogy mindez csak az én hülyeségem, mindenesetre stabilan működik.
-
csimpas
tag
válasz
mrgreen #7249 üzenetére
nekem openvpn , transmission, seafile, apache2, mysql ,és ftp fut raspbian alatt.
a fent említett dolgok nekem szépen mennek, bár ha a phpmyadmin-ba belépek, akkor érzek némi lassulást, esetleg ha mysql adatbázist használ egy weboldal, akkor ott is van némi lassulás, tehát lassabban töltődik be a weboldal, pl egy wordpress vagy seafile. próbálkoztam lighttpd-vel is, de nekem ott rend szerint összefosta magát a mysql.
transmission-re és openvpn-re nincs panaszom, ezek nagyon szépen futnak.
filmet, általában bd25 vagy 1080p mkv-ban nézek, de kizárólag openelec alatt, egy 2,5 colos vinyóval, ami a pi-re van kötve (tehát nem hálózaton) egyszer sem tapasztaltam akadást eddig.
vc1 kódeket megvettem, így a vc1 kódolású bluray is tökéletesen megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Redmi Note 13 4G
- Tőzsde és gazdaság
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Autós topik
- További aktív témák...
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest