- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
DarkByte #47943 üzenetére
Hát ja... Én is úgy emlékszem, hogy ez (Pi) eredetileg egy oktatókütyü lett volna, amin főleg a diákok programozni tanulhatnak úgy, hogy viszonylag egyszerű progikkal viszonylag látványos eredményt érjenek el (erre való a sok kiegészítő)
Mi még erre a célra ezt a csodát használtuk a 90-es évek elején :-)Ahhoz képest sokan egészen másra, sokkal többre akarták használni... Szerintem ennek nem kis részben az az oka, hogy Youtuberek elvetemültebbnél elvetemültebb dolgokkal álltak elő, hogy erre IS jó LEHET egy pl. Pi, vagy hasonló kis masina, de a céljuk elsősorban az volt, hogy minél nagyobb nézettséget produkáljon a csatornájuk.
Amikor pl. rack szerverként látom a Pi-t egy halom vinyóval, sikítani lenne kedvem... Szerintem teljesen alkalmatlan minden téren a feladatra, és amennyiből összebarkácsolják ezeket a valamiket, annak tényleg a töredékéből lehet levetett vér profi szervereket venni.
Na mindegy, mindenkinek van hobbija - nekem pl. a fórumokon okoskodás ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elfelejtettem a film címét
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged