- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaCS_70 #46126 üzenetére
Dedikált gép kell(ene) a HA-nak és akkor nincs ilyen problem:
The first step is to install Home Assistant. We recommend a dedicated system to run Home Assistant. If you are unsure of what to choose, follow the Raspberry Pi guide to install Home Assistant Operating System.
Home Assistant Operating System uses Docker as Container engine. It by default deploys the Home Assistant Supervisor as a container. Home Assistant Supervisor in turn uses the Docker container engine to control Home Assistant Core and Add-Ons in separate containers. Home Assistant Operating System is not based on a regular Linux distribution like Ubuntu. It is built using Buildroot and it is optimized to run Home Assistant. It targets single board compute (SBC) devices like the Raspberry Pi or ODROID but also supports x86-64 systems with UEFI.
Home Assistant Operating System
#Flowtation:
A két linken tudsz informálódni
Egyébként ha nem használod a wifi-t minek is állítanád be? Docker egy virtualizációs megoldás (konténer), rengeteg guide van róla: alapok. Azt se tudom mi az a obex szerverNem nagyon használok HA alatt bluetooth-t...
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
MaCS_70 #46126 üzenetére
Én egy Linuxban nagyon nem járatos és nem fejlesztő vagyok, ezért kéretik piciny írásomat a megfelelő módon kezelni:
Azt lehet mondani, hogy az állításban van igazság, de nem feltétlenül kell a Debian-alapú rendszert elvetni a Home Assistant használatától.
Valóban igaz, hogy a Debian általában a stabil verziókra szavaz és az újabb, frissebb verziókat lassabban fogadja be, mert alaposan teszteli azokat, mielőtt azokat hivatalosan is bevezeti. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Debian-alapú rendszeren nem lehet használni a Home Assistant-ot, vagy más szoftvert, aminek újabb Python verziókra van szüksége.
Ha valaki mindig az abszolút legfrissebb verziókat szeretné használni, akkor valószínűleg jobb választás a Manjaro, amely egy Arch Linux-alapú disztribúció, és folyamatosan frissül.
Azt is megemlíteném, ha egy stabil és megbízható rendszert keresünk, akkor a Debian-alapúak továbbra is jó választás lehetnek.Konkrétan nálam Rpi3 és RPi4 is hordoz/hordozott HA-t, méghozzá mindig a legfrissebb RPiOS alatt (most már a 64 bitessel megy és csak a Pi4-esen fut).
Emellett Ubuntu Server 20.04 LTS is futott a Pi4-es 64 bittel, de ott gondok akadtak a Raspberry konfigurációk beszűkülésével, így inkább visszaálltam az RpiOS-re.De ahogy az elején említettem, én egy megtestesült Linux-antitalentum vagyok, ezért amit mondok, mindig fenntartásokkal kell fogadni ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged