Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madrac
üzenetére
Alapvetően egy otthoni kis hobbi szervert szeretnék, amire kitelepíthetek hobbi projekteket containerekben, amik LAN-on 24 órában elérhetőek lennének a fő gépemről. Kipróbálnám hogyan kell Kubernetes clustert telepíteni és konfigolni, egy csomó ötletem van. Viszont ezekre szeretnék egy olcsó dedikált gépet, amin bátran nyitogathatnék portokat meg szórakoznék a hálózati/tűzfal beállításokkal, meg ha olyanom van akár 2 naponta újrahúzhatom, mert erre van.
Memória tekintetében szerintem a 4GB mindenképp érdemes, az OS-nek hagynék azért legalább 1 gigát, míg pl. egy MySQL vagy .NET6 containernek legalább 256MB RAM kéne, és servicekből többet is szeretnék futtatni. Egyébként az kifejezetten érdekel, hogy ilyen szűkösebb memória és CPU keretek között hogy teljesítenének. Pl. ha az egyik .NET6-os projektemet megírom Go-ban, az többet bírna-e egy loadtest alatt pl.
De jobban végiggondolva, lehet jobban járok ha ezt a pénzt inkább elköltöm AWS-en vagy Google Cloudon egy Kubernetes clusterre vagy a legkisebb virtuális gépekre, szerintem 1 év alatt nem menne el költségekre a Pi 4 ára és amikor hetekig épp nincs kedvem dolgozni rajtuk, átmenetileg lelőhetem őket.
A pénz annyira nem éget, 50-60ból szeretném megúszni ezt, ebbe a Pi 4 még beleférne 1-2 kiegészítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR Refurbished Akció! 105.000ft/db!
- PlayStation 4 Slim 1TB
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann