Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz sonar #38212 üzenetére

Ha évek óta nem volt belőle gond, akkora kockázat nem lehet (plusz ki az aki "poénból" Btk-s bűncselekményt követ el?) A script kölykök meg a robotok megfelelő jelszó házirendel kezelhetők, kitilthatók. Meglepő de gyakran tényleg a 21-es portot használják, de semmi akadálya hogy a 32801-en legyen a szolgáltatás, azt pedig csak a legkitartóbb portscannerek találják csak meg.
    Tévedés ne essék soha nem mondtam azt, hogy nem jobb a titkosított, csak azt írtam (tapasztalatból!), hogy annyira nem vészes a helyzet. Olyat sem írtam sehol hogy a Windows-t bárki védelmi megoldás nélkül használjon. Ráadásul gyakran túldimenzionálják egy házi szerverre leselkedő veszélyeket. Sokakat beparáztatnak, és azzal csinál magának feleslegesen bajt, hogy elkezdi biztonságossá tenni. Pl. addig bűvészkedik a biztonság fokozásával, míg végül semmi nem működik, vagy 1-2 lépés átugorva másképpen konfigurál, hogy végre működjön. Aztán tárva nyitva hagyja az ajtót, több kárt okozva mint hasznot. Nem akarom bagatellizálni a veszélyt, de túldimenzionálni sem kell.
    A Cloud egy absztrakció, ami legtöbb esetben egy webszerveren keresztül megvalósított fájlkezelés. Nem kezeli a többszálú feltöltést, a megszakadt feltöltések folytatását, a GB-os méretű fájlok kezelése sem megoldott.Sőt! Maga a böngésző sem képes többre.
    Oké, lehet én vagyok a megfelelő tudás hiányban, de amíg egy 85 milliárdból gazdálkodó cégnek megfelel... Pedig nekik aztán tényleg nem okozna gondot kifizetni a számtalan jobb alternatívát. Szóval akár privátban - mert itt már eléggé szétoffoltuk - mutass pár olcsóbb(ingyenes!), jobb megoldást.

BalanceR
    Persze nincs is ezzel baj, de ha már wannacry, akkor nem szabad elfeledkezni a heartbleed-ről ami a titkosítást kompromittálta :).
    Fecogame
    Azthiszem ezt alaposan körbejártuk, köszi a linket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés