Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sontqq #23732 üzenetére

a h264-es videókkal jól boldogul alapból, ha valamiért mpeg2 vagy vc1-es videód is lenne (némelyik blu-ray film olyan kódolású), akkor kb 1500 forintért lehet a raspberrypi.com-on licenszet venni, amivel aktiválható az adott pi-re az a két codec gyorsítás is. Nem szoktam blu-ray lemezeket nézni vele, de elvileg viszi őket. A hd hand codec-et prociból kell megoldania és ha komoly hangrendszerre akarod passthrough áttanni, akkor is muszáj átkódolnia.

Ha kifejezetten filmezni akarsz, akkor s905/s905x boxok 22-50 dolcsi közt vannak és 4K h265-öt is tudnak és a hd hang passthrough is megy libreelec-kel. Hdmi 2.0 van azokon már. Az s905x vc9 codecet is tud, már egészen vállalható a libreelec is vele, az s905 régebb óta támogatott. Az új alfa libreelec-kel, youtube addonnal kodi 17 alól is megy a 4k youtube, bár vc9-est még lehet nem támogatja, de folyton dolgoznak rajta :) Androdios youtube app pedig alap hogy akár 4k vp9-et is viszi. Tehát, ha az android vagy a 4k videózás számít, akkor jobban járhatsz vele. Libreelec alatt pedig torrent is belőhető hasonlóan mint a pi-n.

Azért tettem offba a kommentjeim egy részét, mert van külön nem rapberry specifikus, hanem általános boardos topic, ahová az orange pi és odroid jobban illik. És van s905/s905x topic is. Ott lehet több infót találni azokról.

• havri1

félisten

válasz sontqq #23732 üzenetére

Én pi2-vel nézem a filmeket helyi hálón keresztül, még néha 1-1 bd ISO is becsúszik, lassan de betölti. Ha egyszer elindult, nincs gond, igaz, végig még nem néztem ilyen filmet. Sima mkv alatt meg sima ügy. Pedig ott is vannak néha erős bitrata-s filmek. Ha gondolod, holnap nézek konkrét adatokat is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés