Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz azbest #15968 üzenetére

Összesen 4db SXT-L5 van, amiknek páronként 4-4 kamerával kéne elbánniuk.
    Kb. ez áll rendelkezésre: kétirányba egyszerre 65/65 Mbps 4 TCP kapcsolattal, tehát kvázi van egy Duplex 100Mbps link-em a levegőben (nagyjából pont ezt tudom mérni így TCP-vel egy ethernet switch-en keresztül is <=10m CAT5e kábelekkel, UDP-vel 95+ oda-vissza, de azzal a WiFi valamivel 100 felett fut be...).

A kamerák maximum 8Mbps videót tolnak, de átlagban kevesebbet, inkább valahol 3-5 közt, tehát overhead-el együtt is bele kéne férnie 10Mbps-be.

Ha elindítom a rögzítést (ffmpeg "copy" codec-el és *.ts kimenet), akkor nagyjából annyi az adatforgalom az SXT-k közt, amit várok, ha pedig ráindítok mellette valami szintetikusan generált tesztforgalmat, akkor határozottan magasabbra ugrik, miközben az ffmpeg szerint nem esik le a rögzített bitráta.

De valamiért mégis hibásak a videók. Pedig kipróbáltam itthon a kamerákat, mielőtt felszereltem őket, illetve most is van itthon egy ugyan ilyen kamera, közvetlenül kábellel ugyan azon az 1000Mbps switch-en, amibe az SXT-k is bekötnek ezen az oldalon és azt vígan lehet rögzíteni hibák nélkül. A többi 8, ami távol van, az viszont mind szarakodik.

Akkor is szar a rögzített videó, ha semmi más nem csatlakozik egy adott kamerához, csak az ffmpeg. De a végig kábelen lógó kamerát nyugodtan lehet közben nézegetni mobiltelefonon is, nem kottyan meg neki (tesztképp már próbáltam egyszerre több ffmpeg folyamattal is rögzíteni a nagyfelbontású videót külön file-okba és 4 kapcsolatig jutottam, mielőtt megtagadta az ötödiket).

Valami olyasmit sejtek, hogy apró kis csomagokat szeret küldeni a kamera, amit nem szeret a WiFi (se a 802.11, se az NV2 mód - bár utóbbi nem is P2P bridge-hez lett kitalálva, és pl. a TCP-t külön nem szereti...; az nstreme módban pedig folyton disconect-el, így még nem is tudtam kitalálni, hogy az mire lehet jó vagy nem jó, ez gondlom már csak "legacy" támogatású)., valahogy épp eléggé lelassul a dolog ahhoz, hogy elkezdje valahol valami eldobálni a csomagokat és/vagy komplett timeout-ot okozni.
    De nem jöttem még rá, pedig 2 napja kínlódok a beállításokkal és a google-el. Elkeseredésemben jön ez a B terv, hogy "aktív okos eszközt" tegyek a távoli helyekre, fogják meg azok a strem-et és küldjék vissza komótosabban bufferelve, nagy csomagokban SMB-n.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés