- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nekem is van hdmi-vga átalakítóm. Olyan is, ami csak a hdmi-ről nyerte a tápját gyárilag, de a jobbaknak külön táp bemenete is van.
Nekem a régebbi pi-kkel van tapasztalatom. Azoknál meg lehet sütni a hdmi kimenetet, ha nincs külön tápja, cefetül melegszik az egyik alkatrész és másoknál le is égett, ezért megmoddoltam hogy legyen tápja az első átalakítónak is. Persze ezzel nem érdemes barkácsolni, amikor olcsó a gyárilag jófajta is kínából. Az egyik usb kimenetére is lehet kötni, a lényeg, hogy ne a hdmi-t terhelje. Nem tudom a B+ esetén megerősítették-e a szabványon (50mA) felüli terhelés elviselésére a hdmi portot.
Egy voltmérő sem hátrány a pi mellé. Nekem is lerántotta táp nélkül használva az átalakító a feszültséget instabil szintre, amikor gyengébb tápot kötöttem a pire. Az átalakító állítülag 200-300mA körül fogyaszt.
Ja és amikor a pi-ben leesett a feszültség 4.4V körülire, akkor a hdmi átalakító képe is ki-ki kapcsolódott, mert túl alacsony volt neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest