- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PistiSan
addikt
Az olvastam hogy paypalnál ha hozzá adod a kártyádat egy accountodhoz, akkor más már nem tudja hozzá adni azt. De igyekszem vigyázni a kártyára ^^ főleg most hogy szóltatok.
K&H-nál vajon lehet ilyen netes kártyát igényelni?Vladi: Bocsi
de részben off csak, mert hozzá tartozik a vásárláshoz.
-
PistiSan
addikt
Eddig sima maestro kártyám volt, de mondom nekem már olyanokat mondtak ott hogy más kártya kell 5x akkor havidíj
de lebeszéltem róla őket, szóval marad a visa electron kártya majd.
Lelopják róla a pénzt? Azt hogy csinálják? Gondolom nem működne ez a paypal ennyi éve ha ilyen egyszerű lenne a dolog.
Erős jelszót állítottam be rajta, szóval ha nem lesz keyloggerük nem sok esélyt látok rá!
A másik kérdésem, fordítva töltöttem ki a nevem, ebből lehet gond? Sajnos nem válaszolt rá senki. -
PistiSan
addikt
válasz
pacman789 #178 üzenetére
Nem igazán voltam ezzel tisztában hogy is megy, de az a durva hogy a bankban sem tudták hogy mi is kell nekem pontosan! Minden áron visa classicra akartak rábeszélni sokkal drágább számlával....stb. Végül után néztem és mondtam nekem a Visa Electron is elég
szóval ez már el lett indítva, ezen már nem változtatok. Valamit viszont kérdeznék, regeltem a paypal-ra, automatán a nevem úgy töltöttem ki mint magyarban kell! First name-hez a család nevet írtam.
Nem tudom módosítani, a többi adat jól van kitöltve, szerinted ebből lehet gond?
Arra is gondoltam hogy törlöm az accot és újra regelek, még semmilyen bankkártya adatot nem adtam meg rajta.
köszi. -
PistiSan
addikt
-
-
PistiSan
addikt
Annyi köze van csak hozzá, hogy arra is ilyen linux megy majd (nyilván nem x86-os), és ez a grafikus felület szerintem, mármint ha a tesztelői gépen ez volt gondolom majd ezeken is ez lesz. Legalábbis én ezzel fogom majd használni elsőre, aztán majd meglátjuk hát ha találnak ki jobbat, sok lehetőséget látok ebben a cuccban.
Nem akarok én vitázni erről, majd ha kézhez kapok egyet akkor felveszem neked szívesen a telepítést -
PistiSan
addikt
Elvileg ez itt egy raspberry pi amin hd filmet játszanak le, majd a videó végén látni a grafikus felületet is egy pár mp-re
valami videót tényleg dobhatnának fel erről a grafikus felületről hogy milyen sebességgel fut. A grafikus felületről megnyitva egy videót vajon ugyan úgy lejátszaná a hd filmet?
Ritkán nézek HD-t de néha össze akadok egy két 720p filmmel, ha azt viszi grafikus felület mellett akkor én már boldog vagyok.
[link] -
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
tupacamaru #70 üzenetére
Nem tudom mennyiért postáznak külföldről vagy hogy is van ez, de ha drágán akkor azt is megcsinálhatnánk hogy többen összedobjuk a vételárat és akkor a posta is osztódna.
Csak ki az akire ilyet rá merünk bízni? -
PistiSan
addikt
Szerintetek kapunk mi az első 10000 darabból januárban? Nekem úgy tűnik van rá érdeklődés rendesen.
-
PistiSan
addikt
válasz
tupacamaru #62 üzenetére
Ezt most ki árulja végül is? Szétosztottak 100db-ot ha jól emlékszem és azokat tesztelték, most hogy vége a teszteknek meg eladják?
Ha én kapok egyet csak úgy az utolsó gondolatom lenne eladni. -
PistiSan
addikt
válasz
tupacamaru #60 üzenetére
Jól látom hogy ott egy tizedes vessző van?
-
PistiSan
addikt
Ha mondjuk egy samba szervert futtat a kütyün mert a tv-je vagy a lejátszója tudja használni, akkor a hálózati másolási sebesség lesz a mérvadó. Na most 100Mbites kártya van rajta ami 8mb-al másol majd elvileg, ez elég kell hogy legyen a filmek túlnyomó részénél. Nem lesz itt gond vele, csak már lehetne rendelni belőle mert nagyon hiányolom
Igazából a processzorra leszek kíváncsi mit tud, kibírnék még pár mhz-et pluszban egy kis hűtőbordával. -
PistiSan
addikt
Remélem január február környékén már lehet venni ilyet cuccot.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, örülök ennek a topicnak, én is nagy rajongója vagyok a cuccnak
nem láttam még ilyen ügyes kis hardvert ilyen árban, nagyon várom hogy itthon is lehessen kapni.
Páran azt mondják hogy a 100mb-es hálókártya nagyon kevés, viszont ennyi pénzért szerintem belefér némi kompromisszum.
Én tuti karakteres felületen fogom használni, elsősorban fájlszerver, samba, torrent. Ennyi rammal és ekkora processzorral biztosan bírni fog mindent amire kell
A fogyasztása is tökéletes.
Az oprendszer usb vinyóra megy gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest