- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Rap, Hip-hop 90'
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi ezzel elvileg jó lenne tényleg, viszont mikor a root partícióból leválasztottam a szükséges méretű részt így létrejött az sda2, az sda1 boot és sda2 root mellé. Eddig látszólag jó, de amikor újraindítom a rendszert, akkor sajnos nem bootol be, legalább is ssh-n nem érem el. Van ötleted mi lehet a baj?
-
Tehát akkor valamelyikhez külső tápot kellene használnom mindenképpen ha jól értem, amihez kompatibilis ház kellene, sajnos most olyanom nincs.
Nem voltam konkrét bocsi. Tehát a partícionálást úgy értettem, mint pl egy windows esetén, lehet-e előre partícionálni és utána telepíteni a Rasberry OS-t? A Rasberry imager magától partícionál és telepít így ott nem tudom ezt megoldani. Utólag terminalon keresztül hogyan lehet partícionálni? Gparter-t találtam, de az a desktop gui verzióhoz használható csak ha jól láttam.
-
Sziasztok!
Az megoldható valahogyan, hogy Rasberry OS menjen fel egy HDD-re úgy, hogy működjön a rendszer de valahogy partícionálni is tudjam?
Vagy ez a partícionálás megoldás lehet-e OMV esetén? Jelenleg OMV-vel nem enged share folder-t hozzáadni, mert amire az OS-t tettem azt nem engedi kiválasztani mint meghajtó. Mindenképpen kell egy "share folder"-es meghajtó és külön egy OS meghajtót csatolnom? A Pi4 tápja meg tud táplálni vajon egy SSD+ 2.5" HDD kombót USB-n keresztül? -
Én a routeren manuálisan adtam pi_lan, pi_wifi nevet a hozzá tartozó IP-vel, illetve ugyan úgy MAC alapján statikus IP-t állítottam be, így szerintem nem tud keveredni. Ha jól értem te eddig csak az eth0-nak adtál egy nevet. Tedd meg a wifi-vel is és akkor jó kell legyen.
-
qbittorrent 35-50% közötti cpu terhelése normális ha 10MB/s-al tölt fel? Eléggé belassul az ssh és távoli asztal is ilyenkor, igaz HDD-n fut a rendszer.
-
Jött egy eeprom update pi4-re.
2020-05-15 Add pieeprom-2020-05-15 beta with USB boot
* USB mass storage boot will NOT work without the updated firmware start.elf binaries. These will probably be released via rpi-update in a few days time. This release simply helps to validate if there are regressions in the current SD and Network boot modes.
* SELF_UPDATE and bootloader_update are now enabled by default.Ez már vajon az az USB boot lesz napokon belül amire várunk?
-
válasz
body007 #37493 üzenetére
checking whether we are cross compiling... configure: error: in `/home/pi/libtorrent':
configure: error: cannot run C compiled programs.
If you meant to cross compile, use `--host'.
See `config.log' for more details
Semmi olyat nem láttam a config.log-ban ami használható szerintem. Ami lefut telepítésnél az van benne, meg pár parancs, de hibára utaló részt nem láttam.
(#37495) cigam
Ha minden igaz sok dolgot javítottak azóta már. Tudom, ha én nem veszek észre gondot akkor ne foglalkozzak vele, de szeretem mindig a legfrissebb rendszert/programot használni. -
4.1.5-ös verziót tudtam feltelepíteni alapból. Valójában viszont van már kb 10 db újabb verzió, amit viszont nem lehet a "hagyományos" paranccsal telepíteni csak ha fordítok saját magamnak. Ez a leírás lépésenként leírja hogyan kell, de még is a "compile libtorrent" résznél a "
./configure............"
parancs hibád dob. -
-
Routeren ki van kapcsolva az ipv6, hogy lehet a samba-nál nem értem. Mac cím alapján adok a pi-nek IP-t, ez már az elejétől fogva így volt beállítva, hogy menjen a port forward is. Azt még nem próbáltam, hogy ip-vel adom a pi-t hozzá a windows-hoz, eddig a pi neve alapján adtam hozzá. Kipróbálom ip-vel is köszi.
Gyorsan ránézve a samba status-ra lehet ez az IP hozzáadás a megoldás. Most nem ír hülyeséget mint előtte, ipv4-el írja a windows gépet amire csatlakoztattam, előtte meg butaság volt ott, illetve a deny_all helyett deny_none van.
Tegyük fel ez volt a baj (1 nap múlva kiderül), mi a különbség ha IP címmel csatlakozok rá és nem \\raspberrypi\ előtaggal ahogy a tutorialok is írják?
-
HDD-n van a rendszer, emiatt nem tud elaludni. A verziót a "protocol" alatt kell keresni? Mert akkor erre semmit se találtam a konfig fájlban. Nem tudom ilyenkor mit használ.
smbstatus parancs ezt dobta: SMB3_11
Itt az utolsó sorban a deny_all nem tudom gond-e, mivel hogy hozzáférésem mindenre van amíg be nem lassul. Ez esetleg utal valamire a kérdéssel kapcsolatban? -
A belassulás alatt nem azt értem, hogy 100 MB/s helyett mondjuk 1 MB/s-al másol, hanem maga az elérés esetén látom a fájlt, de akármit akarok vele csinálni, rákattintok és csak tölt a windows "homokóra" fél perceket és vagy történik valami vagy semmi. Mint ha kifagyna de közben még se.
Megpróbálom amit te is használsz újraindításra. Köszi.
-
Hogyan lehet contab-ban megoldani a samba újraindítást? Próbáltam a következőekkel, de egyik se vezetett eredményre contab-ból futtatva. Ha a command line-ba manuálisan írom be bármelyik sudo... parancsot úgy működik, de pont a manuális dolgot szeretném kihagyni, automatizálva ahogy te is.
0 0 * * * sudo systemctl stop smbd
0 0 * * * sudo systemctl start smbd
0 0 * * * sudo service smbd restart
Egyébként semmi ezzel kapcsolatos dolgot nem találtam a log fájlokban amit korábban javasolt cigam. Ez a samba ennyire gáz tényleg, hogy nem tud folyamatosan 1 napig se menni és belassul inkább? -
Ez a lassulás nagyon idegesítő és mindig újra indítani
Ezek szerint fogadjam el, hogy bugos vagy nem is tudom mi ez? Egyébként az is random, hogy épp hány perc után, napokig nem is bírja, illve az is hogy hányszori ujraindítást igényel, mert ugye van hogy 1x nem is elég.
Van esetleg linked mi alapján csináltad a crontabos újraindítást?
-
Kipróbáltam LAN-on keresztül is, úgy néz ki nem a wifi miatt problémás a használata. Ha akarok samban keresztül pi-re vagy pi-ről másolni vagy csak jobb klikk tulajdonságot szeretnék nézni windows 10-en keresztül, akkor vagy nem tudom megtenni mert "gondolkodik csak" vagy elindul a másolás vagy tulajdonságok nézése de kell legalább 30 másodperc. Ha leállítom samba-t majd elindítom újra, akkor 2-3 ilyen után megint egyből reagál. Eltelik valmennyi idő, akkor megint "belassul". Nem jövök rá mi az oka. Már azon gondolkoztam újratelepítem az egész rasbiant.
-
Van aki wifi-n használja a samba-t?
-
Samba windows 10 alól jól működött eddig. Most kb 1 perc mire 1 mappát megnyit és ha másolni akarok a pi-ről windows 10 gépre akkor sok idő telik el mire bármit csinál a gép, majd kifagy a hálózati meghajtó. Tapasztalt ilyet valaki?
-
qbittorrent legfrissebb verzióját nem tudom feltenni csak egy korábbit repositoryból (remélem jól írom a nevét). Ahhoz, hogy legfrissebbet feltegyem, le kell fordítani a libtorrentet. Leszedtem, kicsomagoltam, majd egyik parancsnál a linkelt hibát dobja. Ez alapján csináltam: [link] és a libtorrent fordításnál jön a hiba erre a parancsra:
./configure --disable-debug --enable-encryption --with-boost-libdir=/usr/lib/arm-linux-gnueabihf --with-libiconv CXXFLAGS="-std=c++14"
-
Rasbianon ha program fordításnál hibát dob az vajon miért lehet hogyan deríthetem ki? A config.log-ban semmi sincs.
checking whether we are cross compiling... configure: error: in `/home/pi/libtorrent':
configure: error: cannot run C compiled programs.
If you meant to cross compile, use `--host'.
See `config.log' for more details -
Transmission-nél a következő hibát kapom tegnap óta:
"unable to save resume file too many open files"Ez mitől lehet és mivel lehetne megoldani?
-
DLNA megosztás esetén mitől lehet, hogy a lejátszott film TV-n úgy néz ki kicsit, mint amikor esti felvételeket készít valaki pl városról, ahol mennek az autók és a hosszú záridő miatt az autók fénye csíkot hagy. Tehát pl egy ember ahogy mozog a jelenetben "csíkot húz maga után", ami szép lassan majd eltűnik. A TV és a raspberry wifi-n csatlakozik, de nem akad és nem is nagy felbontású a film, hogy ne tudja átmenni a jel megfelelően.
-
Aki vettem alumínium passzív hűtést a pi4-hez, tapasztalt hasonlót, hogy a kitüremkedő CPU és a mellette lévő részekhez tartozó hűtő felület mérete nem akkora, mint maguk az alkatrészek a PCB-n? Arról nem is beszélve, hogy a hozzá adott hűtőpad kevesebb és kisebb is, mint amekkora kell.
Alsó képen látszik az alis, ami nem passzol rendesen a Pi4-re, a fenti lenne a jó. [link]
-
-
válasz
PistiSan #37098 üzenetére
Nekem is elsősorban az tetszett, hogy egyszerű, az hogy angolul van valami az nem zavarna, minden mást angol oldalak alapján csináltam. Remélem én is, hogy lassan már nem fog kelleni ez a mókolás.
Úgy emlékszek te is aluminium alis hűtőbordát használsz. Esetleg azt nézted, hogy a wifi jel mennyivel gyengébb, mennyit árnyékol a borda?
-
-
Ezekkel próbálkoztam:
sudo addgroup plex pi
sudo addgroup pi plex
A szerver el is indul csak nem lát semmit a mappában, ami persze nem üres. Visszaolvastam itt a topikban, ezt az egy parancsot találtam, ami másnál hozott eredményt, nekem sajnos nem.Másik helyen pedig ezt találtam:
find [YOURDRIVEPATH] -type d -exec chmod 755 {} \;
find [YOURDRIVEPATH] -type f -exec chmod 644 {} \;
Ezzel ha minden igaz a megadott mappának adok jogos írni/olvasni. -
Ha a plex-nek a transmission letöltési mappát adom meg mint média mappa, akkor elképzelhető, hogy emiatt nem lát semmit benne a plex, mert összeütközik valahogyan a két program?
-
válasz
lac14548 #37062 üzenetére
Köszi.
Azt viszont nem értem továbbra se, hogy miért 1024x780 felbontáson jelenik meg a TV-n a kép, miközben 1920x1080 van beállítva
(#37064) wassermann
Ez mondjuk jó ötlet, csak folyamatos adatgyűjtést tervezek így nem tudok váltani.(#37065) cigam
Keresgéltem és plex vagy minidlna lehet a megoldás, ha nem akarok egeret és billentyűzetet használni, ha akarok használni akkor meg mehet rasbian asztalról megnyitva.
Viszont azt nem tudom még, nem próbáltam TV Lan Pi Lan-al összekövet átmegy-e a film, vagy csak wifin keresztül. Mert alapból mind a kettő routerre csatlakozik, azon megy a DLNA, de ha esetlet Lan-on összekötöm, van-e olyan okos a rendszer, hogy azt használja. Ha wifin megy csak, akkor sajnos letöltés ütközhet a filmnézéssel (mind a kettő wifin megy).Rasbian desktop van egyébként.
-
válasz
wassermann #37056 üzenetére
Közben rájöttem, hogy lehet rá se kellene kössem a tv-re a Pi-t. Szeretnék róla filmet nézni, viszont rasbian alól, egér nélkül távirányítóval. A rasbian persze egy idő után nem küld a tv-re jelet, mert kikapcsol, egeret kellene megmozdítani, hogy legyen ismét kép.
Erre van valami jó megoldás? Mivel másra is kell nekem a pi, nem csak filmre, ezért rasbian alól kell megoldanom.
-
Csak tippelek, nem találtam meg hogy a Pi honnan kapja a 3v3-at, mert usb c-n az 5 V-ot kapja. Ha a HAT eszközök is 3v3-al mennek, akkor korlát lehet még DC-DC konverter ami a PCB-n van. Sokszor ezek se tudnak túl nagy teljesítményt leadni.
(#37053) wassermann
Ha erre gondolsz ezt már néztem. Az a fura, hogy néha jó a felbontás néha pedig nem. De akkor még próbálkozok. -
USB C-től független az, hogy milyen teljesítményt tud leadni GPIO portokon keresztül. Az csak egy csatlakozó.Az hogy a laptopod usb c-n keresztül kapja a tápot az csak annyit jelent, hogy usb c csatlakozó van rajta, nem pedig egyéb kerek, szögletes stb formájú.
GPIO a processzora csatlakozik, annak a portjai szabják meg mekkora teljesítményt lehet levenni róla. Amúgy ahogy olvasom 15-30 mA folyhat a gpio lábakon, illetve 3v3 feszültséget tudnak.(#37047) wassermann
Betettem ezt is, majd a gorup 2 és mode 82-vel is próbáltam. Nem volt jó, majd utána sokadig újraindítás után meg jó lett, de nem is értem mitől. Majd most ismét reboot után megint visszaállt 1024x768-ra. Mikor még nem kapcsolatam ki, hogy boot-nál bekapcsoljon a TV, akkor mindig a TV 1080p felbontására állt be, azóta meg erre a kisebbre. -
Most meg valahogy még is jó köszi. Viszont most 1024x768-ra állt be a TV felbontás. Akkor keresnem kell egy parancsot amivel belehet állítani, hogy 1080p legyen a felbontás és ezt is betenni a configba?
Mondjuk nem tudom van-e ilyen parancs, de a legjobb az lenne, ha a pi alapból felismerné a rákötött monitor/TV legnagyobb felbontását és arra állna be.
-
Azt olvastam, hogy a config.txt-be bele kell tenni a következőt:
hdmi_ignore_cec_init=1
Ezzel megoldott, hogy a raspberry újra indulásával ne kapcsoljon be a TV. Viszont ezzel nem kapok képet se a TV-n. Erre van megoldás? -
Sziasztok!
Raspberry Pi4 esetén a félig megoldott usb boot-ot milyen leírás alapján érdemes csinálni. Egyet próbáltam azzal nem jött össze.
-
válasz
MaCS_70 #36034 üzenetére
Szerintem itt a spórolás alatt azt is figyelembe kell venni, hogy 1 GB kb mindenre elég a jelenlegi tapasztalatok alapján, ami nem desktop használt. Tehát erre gondolhatott duffbeer, egyik oldalról elég az 1 GB másik oldalról meg kevés a 2, tehát kell a 4GB. Ezért a 2 GB-nak max megnyugtatásból lehet értelme. Persze ezt most csak az itt többek által megosztott tapasztalatok alapján írom, személyesen még várat magára.
-
válasz
Dißnäëß #35791 üzenetére
Én is rendeltem egyet, igaz még a pi vásárlása nem történt meg. Korábban volt szó róla, hogy amit adnak hozzá szilárd ragasztó paszta nem az igazi talán (lehet nem jól emlékszek)? Ezért kérdeztem, hogy te mit használsz, illetve vajon utána ha szétszeded nem ragad-e nagyon össze és viszi magával amihez hozzá ér.
-
válasz
PistiSan #35547 üzenetére
Arduino függvényekkel, arduino ide-ben programozható, olcsó és hatékony cucc, amit esetleg utána adat tárolás, megjelenítés miatt akár tovább küldhetsz PI-re, de önmagában hőmérőként ideális és sokan használják Mikrokontrollerek Arduino környezetben csoportban. Oké, ha tudok segítek, illetve a csoportban vannak nálam sokkal hozzáértőbbek is.
-
válasz
Fecogame #35043 üzenetére
Köszi, utána olvasok még egy kicsit, de az útra szerintem már ráléptem
(#35044) wassermann
Megpróbálhatod úgy is, hogy csak ESP32-t használsz. Van egy fő egység ami a Pi helyetti vezérlést oldja meg és van a többi "slave" aki a "master"-re kapcsolódik, ebből annyi ahány konvektort akarsz vezérelni. Wifin keresztül kommunikálnak egymással az egyégek. A Pi akkor jön jól, ha esetleg szeretnéd monitorozni is mi történik.(#35045) :AMF:
https://malnapc.hu/ oldalát nézegessem? -
Köszi, akkor a 4B+-tól se kell akkora újítást várnom, mint hittem. Szoktak lenni akciók vagy standard áron mennek a Pi-k?
A konvektort szerintem egyszerűbb lesz vezérelned. Padló és falfűtésnél figyelni kell, hogy hány fokos a víz, ha mondjuk 23 fokos benti hőmérsékletet szeretnél, akkor szerintem legalább 35 fokos víz szükséges. Konvektornál nem kell foglalkozni ilyennel, csak ki-be kapcsolni a levegő hőmérsékletéhez képest. Érdekes és jó projekt lesz. Gondolkoztál már rajta, hogy az adatokat hogyan fogod kezelni? SQL adatbázisról olvastam adatok tárolására.
-
Hajlok eléggé Pi 4 felé. Nem tudom lenne-e értelme várni a 4B+-ra (már ha ez lesz a neve a következő verziónak), vagy jövő év végéig biztosan nem jelenik meg és nem is hozna akkora újdonságot korábbi 3B, 3B+ tapasztalatok alapján?
Az a helyzet, hogy már kész a projekt, meg van a nyák hozzá és egy fa lapba (ez az óra) van beszerelve, így méretet se tudnék változtatni. Tehát ezen már nem szeretnék módosítani. Továbbá routeren kívüli hálózatról nem is tudom elérni sajnos, amit Pi-nél meg tudnék oldani egyszerűbben. Nem mint ha nagyon számítana, de ha esetleg több érzékelővel szeretném bővíteni, hogy lássam melyik szobában hány fok van, akkor Pi irányában lenne célszerű.
Munkatársam csinált fűtésvezérlést. Pytonban írt Pi-re szabályzást, ESP8266-al (szintén arduino környezetben) olvassa be a szobák hőmérsékletét és kapcsolgatja a szelepeket. A Pi veszi az ESP-k hőmérséklet adatait, aminek megfelelően a Pyton kóddal beavatkozik és küldi a vezérlő jeleket az ESP-nek. Radiátornál ez elég macerás kialakítani, fal vagy padló fűtésnél egyszerűbb.
Tehát mindenképpen ESP-t javaslok én is, mivel arduino-t kezded megismerni, nagyjából ugyan azt kell használni + wifi-vel kiegészítve, de jó minta kódok vannak neten hozzá. ESP32 vs ESP8266 között meg a fogyasztásban, CPU frekvenciában, pin-ek számában van többnyire különbség + Bluetooth van ESP-ben ha esetleg ez fontos, de szerintem a te projektezhez nem kell feltétlen. -
Érdekes mert egyik tesztben 3-4x gyorsabb a Pi4 wifije, másikban meg csak néhány százalékkal. Viszont ha már hosszabb távra veszem, akkor csak a 4 felé húzok. Dilemma hadak
Itt a fórumon még pár hónapja, mikor elkezdődött a "telibe hűtőbordázás", akkor írták az emberek, hogy a sima kicsi borda az nem ér szinte semmit, ezért kezdett elterjedni a nagyobb. Teszt alapján nem is alaptalan az elmélet. Ali tapasztalatokkal nem árt vigyázni. Legtöbb esetben, ahogy írják is csak a termék épségben megérkezését értékelik. Az, hogy működik-e megfelelően már sokszor ki se derül.
2db ESP32-vel oldottam meg (arduino környezetben programozva). Egyik erkélyen van, másik szobában. Jelenleg a szobai webszerverként is működik és az ESP memóriájában tárolom az adatokat, ami kb 1 napot tud tárolni. Ezen fut még egy google chart is. Ahogy néztem Pi-nél nodered vagy egy MQTT broker hatékonyabb lehet, illetve néha a google chart rész valami miatt nem jön be, talán a rapsberry-n stabilabban megoldható. És akkor még számtalan másra is lehetne használni, amikor van szabadidőm és esetleg szeretnék ilyennel foglalkozni.
-
Az a helyzet, hogy a router és a TV messze van egymástól. Így mindenképpen fontos a wifi sebessége. Ahogy teszteket néztem, 3-4x gyorsabb a Pi 4B wifije a Pi 3B+-hoz képest, árban meg kb ugyan ott van az 1 GB-os verzió, akkor meg már 4-es jobban megéri talán.
Néztem én is aprón, de a Pi4 borda az valószínű csak a Pi3-as kicsit bordája lehet, tehát az se egy nagy üzlet. Egyedül talán a 3B+-t lehetne olcsóbban kihozni ahogy te is írod.
Nekem is amire jó lenne, filmek lejátszása, ellehessen érni TV-ről és ne laptopról menjen mindig, lehetne adatok tárolására is használni, amit mondjuk el szeretnék érni bárhonnan, van egy mikrokontrolleres hőmérséklet érzékelőm, aminek az adatait lehetne logolni, grafikonon megjeleníteni és még gondolom számtalan más amire még nem gondolok. De ezek mind olyanok, hogy enélkül is lehet élni, tehát nem létszükséglet
-
válasz
Vigyorka #35016 üzenetére
Csak teszt miatt igaz, nem pedig azért mert Artic nem vált be? Kíváncsi vagyok mit fogsz tapasztalni, a kínai vajon gyengébb minőségű-e.
(#35017) :AMF:
Semmilyen Pi-m nincs még, tehát én úgy alapból a Pi vételén gondolkozok. Amúgy úgy értettem a B+-t, hogy 4B most vagy majd 4B+ ha megjelenik majd, vagy egyik se kell. Igazából hasznos lenne, de kihasználságot is figyelembe véve már más a helyzet. Pi 4 4GB, táp, hűtés, paszta, SD kártya, tehát minden együtt már 30 ezer Ft-ba kerül. Így meg már másként fest ha nincs kihasználva full time, mint sokan itt teszik a fórumon. Szóval egyelőre olvasgatok csak. -
válasz
zsolt_64 #35007 üzenetére
Akkor inkább a nagyobbat célszerű talán választani, ha szétnyomódik elfér úgy is. Artic-ból nem látok 2 mm-eset, max 1.5 mm van szerintem.
Ha meg nem jól sikerül, ahogy írod 5x5 cm-ből telik újra pasztázni, gondolom valami alkoholos lemosóval lejönne, mint a számítógépeknél is a paszták.
-
Köszi
-
válasz
wassermann #34722 üzenetére
Nem a teljesítmény a kérdés, hanem a túlzott melegedés, ami a Pi3-nál még nem volt annyira komoly mint a 4-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest