- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisP
csendes tag
válasz
UNQL.Charlie #1 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Van nekem 1 sil cmd680-as raid vezérlőm, 2 maxtor 80-as vinyóval.
A problémám az, hogy a játékok nem szeretik, vagyishát nem indulnak el.
Plíz segítsetek, ha tudtok valami megoldást. THX. -
kocsonya
tag
válasz
UNQL.Charlie #24 üzenetére
En elobb olvasok es utana kerdezek!
Ha nem tudsz angolul, akkor hasznald a sztakit.
Szerintem az egesz dolog nyitja a leirasod szerint az volt, hogy fingod nem volt a dologrol, hogy mit kell a biosban beallitani! Majd amikor vegre rajottel utana probaltad raterelni az ASUSra a dolgot. Szerintem tok egyertelmu, hogy a biosban hiaba allogatod a satan a raidet, ha kozben ides vinyoid vannak.
Szamomra ez jott le, es csak a vegen irtad le, hogy rajottel, hogy nem a sata raidet kell aktivalnod, hanem a sima pata raidet.
Szerintem ennyi volt a hiba es te nagyon okosan rajottel, csak hat kicsit keson!
Okos ember a sajat hibajabol tanul, a hulye meg abbol sem! -
UNQL.Charlie
tag
válasz
UNQL.Charlie #23 üzenetére
Hi.
Meg nincs vege a folyamatnak, de ugy tunik muxik a dolog.
A wint mar felinstalalta es a nvidia szoftvere, most osztja szet a vinyokon az adatokat.
Alaplap Asus K8N-E Delux.Es ket tok egyforma vinyo.
Egy IDE kabelre kell dugni oket, Prim maste, Prim slaver.
Biosban Advanced>Chipset>Oneboard Device
silicon image mode : raid mode
raid option rom : enabled
Primary master as raid es primary slave as raid : enabled.
Ha itt van a ket vinyo.
Az asus cd-n van egy olyan pont, hogy make raid flopy.
Na ezt mindenki felejtse el, mert ez nem IDE radhez valo es nem is fog vele menni.
Sajnos en is erre futottam ra, mert a neten is az asus oldalon csak ez van fent semmi mas.Gondoltam, akkor ez a jo driver.
A cd-n korulnezve talaltam egy IDE drivert, de semmi nem volt irva, hogy radhez koze lenne.
Gondoltam megnezem, mielott kivetem magam az ablakon.
Make flopy es mikor nezem, mit masolt fel, akkor latom a file nevet, hogy ez nvraid.
Legszivesebben, azonnal kuldtem volna egy level bombat az asusnak!!!!
Szal elkezdtem a win installt.
F6 vad nyomkodasa es idovel elojott, hogy rakjam be a raid install kislemezt.
Mikor beraktam, ket valasztasi lehetoseg volt
Nvidia raid valami es storage driver valami.
kivalasztottam az elsot es utana mikor kerdezte, hogy van e meg driver, a biztonsag kedveert a masikat is kivalasztottam.
Valojaban nem tudom, hogy kell e mind ketto, de artani nem art.
Es loon vilagossag, utana mar vegre 1 vinyot irt ki, igaz meg mindig csak 120gb nek irta, de folotte oda irta, hogy erzekeli, hogy raidban van es, hogy duppla ennyi.
Elkezdtem telepiteni a wint, ez sikerult is.
Mikor feltelepult, meg akkor is 120 nak irta, de irta, hogy nvidia raid 240.
Felraktam az nvidia drivereit es elinditottam a rade manager programot.
Na most ez dolgozik es irja, hogy a particiot bizergalja es most allitja at a vinyokat.
Sajnos iszonyat lassan megy ez a muvelet, tippem szerint 2-3 ora lesz mire vegez.
Ha minden igaz, akkor ezeket utan mar 1 nagy vinyot fogok latni, de azert akor meg visszajovok es leirom, hogy mi lett.
Addig is, ha valaki ilyen lappal rendelkezik es elakad, bongessza at a topokot itt a megoldas, vagy ha nem megy irj, segitek
Udv
Charlie
[Szerkesztve] -
cikasz
őstag
válasz
UNQL.Charlie #20 üzenetére
Ha CSAK 2db IDE csati van az alaplapon akkor NEM RAID-es vazzeg....
-
UNQL.Charlie
tag
válasz
UNQL.Charlie #20 üzenetére
Hat uraim feladom.
Barmit csinalok, nem mukodik win xp alatt.
Biosban latja, hogy ez raid, es rendesen beazonositja, de a winnel hiaba rakom be neki a gyarto altal adott lemezt nem ismeri fel, ket kulon winyonak latja.
Holnap elviszem a gepet kekhalba es odatolom a csakonak, ha mar megvetette velem a vinyot es azt mondta, ezzel az alaplappal muxeni fog, akkor most mutassa meg hogy, hogy is kell ezt.
grrrrrrrr -
Rez
csendes tag
válasz
UNQL.Charlie #18 üzenetére
Most SATA-n nyomom, de előtte PATA-n nyomtam.
Az elején írtam.
[Szerkesztve] -
cikasz
őstag
válasz
UNQL.Charlie #15 üzenetére
Nem igazán....
De 1 raid csatornára CSAK 1 winyó!!!
szerk : Tehát 3-as ide csati 1 hdd prim.master, 4-es ide csati 1 hdd prim.master.
[Szerkesztve] -
Rez
csendes tag
válasz
UNQL.Charlie #15 üzenetére
Nálam így ment: Primary Master és Secondary Master.
-
Rez
csendes tag
válasz
UNQL.Charlie #9 üzenetére
Nekem kiírta a gép, hogy hány %-nál tart a formázás.
-
Rez
csendes tag
válasz
UNQL.Charlie #7 üzenetére
Hi!
Nekem Win installnál Raid O-nál egynek írja ki a 2 vinyót. Más RAID-et nem próbáltam.
Üdv. -
Rez
csendes tag
válasz
Hi!
Nekem Abit AN7-es alaplapom van 2db SATA-s vinyoval. Nekm így a legegyszerűbb. Úgy tudom, hogy az alaplapom csak SATA-s vinyókat tud RAID-elni, IDE-seket nem! Volt egy másik alaplapom is 2 db ATA-s vinyoval. Ott viszont külün-külön volt a 2 vinyo; 1-1 kábelen. Úgy használtam RAID O-ban.
A neten ezt találtam az alaplapodhoz az Asus honlapján:
Chipset:
‧2 x UltraDMA 133/100/66/33
‧2 x Serial ATA, support RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, JBOD
Silicon Image Sil 3114 SATA controller:
‧4 x Serial ATA
‧RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5, JBOD
Azt olvasom ki belőle (remélem jól!), hogy nálad is csak SATA-s vinyóval fog menni a RAID. Nem szeretnélek elkeseríteni, de ne legyen igazam.
Ui.:Mikor Raid-be kötöttem a vinyókat, a Raid menuben formáztam egyenként őket.
Üdv. -
Blade2
aktív tag
válasz
Minek akarod, hogy raidba legyenek?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest