Új hozzászólás Aktív témák

• UNQL.Charlie

tag

válasz UNQL.Charlie #23 üzenetére

Hi.
    Meg nincs vege a folyamatnak, de ugy tunik muxik a dolog.
    A wint mar felinstalalta es a nvidia szoftvere, most osztja szet a vinyokon az adatokat.
    Alaplap Asus K8N-E Delux.Es ket tok egyforma vinyo.
    Egy IDE kabelre kell dugni oket, Prim maste, Prim slaver.
    Biosban Advanced>Chipset>Oneboard Device
    silicon image mode : raid mode
    raid option rom : enabled
    Primary master as raid es primary slave as raid : enabled.
    Ha itt van a ket vinyo.

Az asus cd-n van egy olyan pont, hogy make raid flopy.
    Na ezt mindenki felejtse el, mert ez nem IDE radhez valo es nem is fog vele menni.
    Sajnos en is erre futottam ra, mert a neten is az asus oldalon csak ez van fent semmi mas.Gondoltam, akkor ez a jo driver.
    A cd-n korulnezve talaltam egy IDE drivert, de semmi nem volt irva, hogy radhez koze lenne.
    Gondoltam megnezem, mielott kivetem magam az ablakon.
    Make flopy es mikor nezem, mit masolt fel, akkor latom a file nevet, hogy ez nvraid.
    Legszivesebben, azonnal kuldtem volna egy level bombat az asusnak!!!!

Szal elkezdtem a win installt.
    F6 vad nyomkodasa es idovel elojott, hogy rakjam be a raid install kislemezt.
    Mikor beraktam, ket valasztasi lehetoseg volt
    Nvidia raid valami es storage driver valami.
    kivalasztottam az elsot es utana mikor kerdezte, hogy van e meg driver, a biztonsag kedveert a masikat is kivalasztottam.
    Valojaban nem tudom, hogy kell e mind ketto, de artani nem art.
    Es loon vilagossag, utana mar vegre 1 vinyot irt ki, igaz meg mindig csak 120gb nek irta, de folotte oda irta, hogy erzekeli, hogy raidban van es, hogy duppla ennyi.
    Elkezdtem telepiteni a wint, ez sikerult is.
    Mikor feltelepult, meg akkor is 120 nak irta, de irta, hogy nvidia raid 240.
    Felraktam az nvidia drivereit es elinditottam a rade manager programot.
    Na most ez dolgozik es irja, hogy a particiot bizergalja es most allitja at a vinyokat.
    Sajnos iszonyat lassan megy ez a muvelet, tippem szerint 2-3 ora lesz mire vegez.
    Ha minden igaz, akkor ezeket utan mar 1 nagy vinyot fogok latni, de azert akor meg visszajovok es leirom, hogy mi lett.
    Addig is, ha valaki ilyen lappal rendelkezik es elakad, bongessza at a topokot itt a megoldas, vagy ha nem megy irj, segitek:D
    Udv
    Charlie

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák