Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jeti1
tag
Adatbázis szerver esetén milyen típusú RAID-et ajánlotok? Fontos az adatbiztonság, de a gyors írási és olvasási teljesítmény is.
HW RAID-ben gondolkodom, nem akarom, hogy SW RAID terhelje a processzort. -
Jeti1
tag
Ha mondjuk még nincs a gépen operációs rendszer, akkor a RAID vezérlő szoftverében is (szoftvertől függően) lehet módosítani a lemezek milyenségét? Hogy szokás csinálni? Feltepeítik az operációs rendszert, aztán beállítják a lemezeken használni kívánt rendszert, aztán a RAID típusát?
-
Jeti1
tag
Létrehoztam egy RAID 5-ös logikai tömböt 4 db 2 TB-os winchesterrel. A logikai meghajtóra feltettem a Windows Server 2008 R2 szoftvert. Jelenleg a merevlemezek nagy részét nem tudom használni, ez a kép fogad a lemezkezelőben: [link]
Mi lehet ennek az oka? Valamit rosszul csináltam? Látszódik a tárterület, aminek látszódnia kell, de egy nagy része nem használható, nem tudok vele mit csinálni. -
Jeti1
tag
RAID 5 esetén 4*2TB-ot használva mi lehet az ideális stripe size (8KB-512KB) és sector (32 vagy 63)? A RAID tömbön kisebb és nagyobb fájlok is lennének tárolva.
-
Jeti1
tag
RAID 5 beállításánál maximális boot partíció (maximum boot partition) mérete 4 GB vagy 8 GB lehet? Melyik a szerencsésebb választás? Windows Server 2008 R2 szoftvert akarok majd használni és egy HP szerverről van szó.
-
Jeti1
tag
A HP ProLiant szervereknél az Array Configuration Utility-vel kell beállítani a hardveres RAID-et még a szerver szoftver telepítése előtt? A youtubon található HP RAID Array Configuration videóban mutatottakat nyugodt szívvel követhetem?
-
Jeti1
tag
Láttam olyat, hogy van 6 merevlemez, abból 5-öt RAID 5 technikával összefűztek, a 6. merevlemezt pedig meghagyták úgy, ahogy van. Ezt miért csinálhatták? Van ennek a gyakorlatban valami értelme?
-
Jeti1
tag
Egy szervergép esetén, ami DC, DNS és DHCP kiszolgáló valamint még 1-2 kevésbé lényeges funkciót tölt be illetve feladatot lát el (RRAS, WSUS, WDS), mi lenne a legjobb megoldás? A gép tudja hardveres RAID vezérlést.
A RAID 5 megoldás van kiszemelve, de azért kíváncsi vagyok más véleményére. -
Jeti1
tag
Olyan létezik, hogy valaki hardveres raid megoldást használ és mellette szoftvereset is? Ennek egyáltalán van valami értelme vagy egy ordenárisan nagy baromság?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viccet félre téve, ha 500 GB-os merevlemezekkel számolok, akkor belefér az 50%-os tárterület kiesés az említett előnyök mellett.