- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imanoob
csendes tag
Azért vagyok itt hogy a kérdésemre választ kapjak. Nem mai darabok de eddig el voltam vele. Vitt mindent csak meg kelett várni hogy rendesen fel álljon a rendszer. Azt akarom most módosítani a következővel: csak munka!!!
Persze hogy nem tudom mit akarok , azt csak kb mit nem!nem lesz HD film vágás se 3D tervezés! Hogy mi lesz? Irodai programok, Adobe CS(3-6)
Sok sok kuncsaft info remelem, és a munkához kapcsolódó tervrajzok, anyag lista, néha plakát tervezés, weboldal , webshop mokolás,stb. Építőipari cég, boltal, kivitelezés. Persze ez is kicsiben max 4 ember. Nem olyan kemény dió ez hogy ne tudná el vinni ez a hardver. A driverek meg az adott cucchoz vissza időutazva. Az se baj ha xp lesz a gépen, mert igaz eddig jó volt a win7 de azt se bánom ha Linux lesz rajta csak ki be kapcsoláskor ne egyen a fene. Pl. Na szóval,kicsit bele olvasgattam. Van egy 450gigás scsi dell wincseszterem.poweredge 2950 hez. Nem próbáltam ősze a raid kártyával csak simán a sata portra. Lehet nekem nem ment de sata pöttöm nem láttam. Azt olvastam egy raid kártya látja. Mi lenne ha raid kártya és megfelelő scsi tarolokkal csinálnék egy raid 5-öt? Azt olvastam az nekem pl jó lenne. Nem tegnapra kell hanem tavaszra!
Igy oké?:-) -
imanoob
csendes tag
Annyit hozzáteszek hogy ünnepek alatt rendeztem a vinyok tartalmát és csak 50mb volt a sebesség max. Kb 4 terra filmet mozgattam meg kb 4 nap alatt. Na ebből is elegem van de nem tudom lecserélni sata3 ra pl. Azt pedig nem értem hogy mi miért van igy!! Én rontottam el vagy csak ennyit tudnak a vinyok vagy a gép. Fogalmam sincs!!
-
imanoob
csendes tag
Pendrive=hagyjuk.
Próbáltam nem tele szemetelni annak ellenére hogy mindenre használtuk . Ez fog változni . Ha végre beszélgetünk róla hogy merre induljak. Tudom hogy egy xeonos lap scsi 10.000-es winyo val gyorsabb lenne, de most nem kívánok kiadni 2-3000€ igy év elején kezdesnek!
A poweredge azért jött képbe mert megis szerver. 10.000.- forintért pedig elfér a rack szekrényben. Ha ehhez veszek szintúgy 30.000.- ért egy 220s+ kábelek akkor sincs sokkal többen mint egy nas. A nas nálam film tároló nem adat. Egy 5 vinyos nas pedig horror. Tehát adott a kérdés nem költők most 5000€ egy irodai gép parkra hanem az adott dolgokat kicsit felpörgetem. De merre induljak?
Azt tudom hogy az 500-as vinyo val szuper volt a Photoshop közben még vagy 5 szoftver futott de tudom hogy mint kezdő volt vagy 3 hónap mire beállítottam mindent!!! Ez nekem nem kis munka ezert gondoltam hogy mielőtt megint eltöltök fél évet azzal hogy kisérletezek megkérdezem a kollégákat most 2014-ben mi a trendi:-) tehát több a kérdés mint a válasz!
Mindjárt felvetődik egy olyan kérdés hogy egy tükör telepítés ha az egyik belassul,winyo ki be a másik és mehet tovabb a móka. De nem tudom merre induljak,nem vagyok annyira benne. Most az Asus egy raidon megy a raptorokkal. Két raptor, és a Windows teszt nem ad csak 5 pontot a winyora. Az 500 as 8 volt asszem. Most még fent sincs semmi program csak az alapok. Ha tovabb megyek és egy kalap kaka lesz na az elég idegesítő szokott lenni. Tehát biztonságos , és ág adott cuccokból csak munkára használom!! Használnám:-) a család a megmaradt alaplapból kap egy htpc-t és pofa be! -
imanoob
csendes tag
válasz
kraftxld #8850 üzenetére
Munkaállomás dolgozni és szerver biztonságban tudni.
A vétellel van a gondom.Nem akarok most semmi újat.Max egy ssd,és ram .De ha nem raid akkor off.Nassokat csekkolom egy ideje.Hang és fogyasztás nem érdekel.Csak ha dolgozok menne,és nem tudom egy nas mennyit tud.Az ezer éves poweredge még mehet ezer évig. kiegészítve egy powervault 220s el pedig olyan raid tömböt építek amilyet akarok.Szekrény van Dell-töl. Ki írhatnám pendrivere is az olcsóbb mint egy Nas.Gépnek pedig megfelelne a HP laptopom.Viszont két képernyővel szoktam és jól telepakolom többnyire az asztalokat. -
imanoob
csendes tag
B.U.É.K
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy munkához szeretnék építeni egy gyors gépet hozzá egy szervert,ahol tárolom az adatokat. Nem vagyok teljesen noob ,de sok a vakfolt. Olyan vagyok mint aki mindenhez ért ,és semmihez sem:-)
Nos szeretnék abból gazdálkodni amit az idők folyamán sikerült összegyűjteni.
Volna két alaplap Asus P5Q pro és MSI K9A2
4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) az MSI szintúgy ezen kategória.
WDC WD10EACS-00D6B0 (931 GB, IDE)
WDC WD10EADS-00L5B1 (931 GB, IDE)
SAMSUNG HD103UJ (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
WDC WD5000AAVS-00ZTB0 (465 GB, IDE)
AMD Radeon HD 5700 Series
AMD Radeon HD 6250 Series
Valamilyen NVIDIA szintén 1 giga
Az Asus lapot használtuk eddig mindenre. Microsoft Windows 7 Ultimatel.
A WDC WD5000AAVS-00ZTB0 (465 GB, IDE) vinyó volt az OP-nak,de jó két év használat után olyan lassú volt hogy az már elviselhetetlen. Nem volt teleszemetelve és mégis.Mivel mindent csináltunk vele volt rajta játék ,és film nézegető program is.Nos a kérdésem az hogy volna 3 WD raptorom .180gigás.
Ha ezt összerakom raidbe az mit tudna?Vagy inkább ssd?Tehát nem tudom merre induljak.Nem akarok még több szeméttel gazdagodni.Igaz hogy gyűjtögető vagyok de asszony nehezen tolerálja
A gép eddig megfelelt csak lassú volt a hosszú használat után.
Volna egy proweredge 2650 is most 5db 35gigás scsi hdd-vel.
A munkámat erre szeretném menteni. Ha bővíteni kell egy 220s már nem olyan drága.
Kép mokányolások,php,office,stb amire kell.Olyan webes cég építés.Nem sok adat és inkább kis mint nagy.
Mkw filmek egy más történet. Mivel tényleg sok cuccom van így megemlítek egy raid kártyát is amit még nem próbáltam ugyan be üzemelni de azt hiszem működik.Adaptec 5+1 portos.
a Lényeg hogy tényleg gyors legyen két monitor és le fel töltés ftp.De lehet ez nem is fontos:-)Mondom hogy nem vagyok szakértő de picit értek hozzá.Hangsúly a picin.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LSI 9211-8i Dell Perc H200 6Gbps, SAS2 SATA3, ZFS kompatibilis,garancia,kábellel is
- HP Proliant 3.5" merevlemez KERET - HDD Caddy - ProLiant DL ML G5 G6 G7
- HP Enterprise 4TB HDD hibátlan, tartós darab!
- Samsung 840 Pro 256GB Sata SSD
- AKCIÓ 500GB KÜLSŐ MOBIL WINCHESTER USB 3.0 AKCIÓ TÖBB DARAB! 6.990Ft
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!