Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sky D.
tag
"intel és lsi konfignak nem kell kompatibilisnek lennie...
csak ugyanolyan logikával kell működnie."A logika mindegyiknél ugyan az, és a séma is ...
Viszont a vezérlők, a HDD-n is hagynak jelölést, hogy az milyen típusú RAID tömb és hanyadik tagja.
Ha a Intel vezérlőn lekreált tömböt áthelyez a LSI vezérlőre 99% hogy nem fog működni neked, új tömböt kell létrehoznood, arra új partíció(ka)t, és vagy a meglevő OS-t resore-olod, vagy újra telepíted a rendszert.Az én vezérlőm pl. tudja HBA-t, a Single lemezt is RAID tömbként kezelik egy lemezes RAID 0 ás tömbkén. Ha átteszem sima HBA vezérlöre, akkor viszont látszik a merevlemezen lévő adat..
DE ha meglevő lemezt teszel át a raid káttyára nem úszod meg a újra telepítést vagy vissza másolást.Ha a LSI ká®tyával má® kreáltaáø lemezt , amit késöbb letávolítottál, a lemez visszahelyezésekor észleli a RAIS konfikurációt , és kérdi mit tegyen, állítsa-e vissza a elöæö konfigurációt.
-
Sky D.
tag
Na meg 1x.... nekem lsi 9261-8i van fujitsu markka nevven futl..... megtalalod a kartyat a hirdetesek kozott.a raid beallitasok a hdd-ken is jegyezve vannak. Intel lsi tombok nem kompatibilisek...ha visszateszem egyelozzo konfigbolmegmaradt hdd-t jelzi hogy elozzo konfigot talaltt. Es kerdi mit csinaljon vele....
-
Sky D.
tag
válasz
HUfantom
üzenetére
semmi extra sincs a konfigomban,ahogy a tiedben sincs
Öreg vizes rókák vagyunk már
Tényleg Ide vág, vizezzem a RAID kontrollert vagy ne?
80-90 fokos az alapjárata a vezérlőnek
áttettem a RAM hőérzékelőt a RAID vezérlőre,a gázbovdent is járómotornál kell ellenőrizni felnéztem a monitorra, és úgy 82-84 fokot láttam
mire lenéztem a gép lekapcsolt .........
BIOS termo Treshold ot 75 fokra kalibráltam a ramnak
HEHE
újra indításnál a bios sípol, hogy a RAM-nak túl magas volt a hőfoka (he-he)... ha tudná hogy nem a ram volt meleg ... -
Sky D.
tag
válasz
andrasko
üzenetére
4 lemezes Raid-5 vagy Raid 6 a cél.
Kerethiány miatt, futnak csak Raid 0 -ban a 3TB -os lemezek.
De a WD green, már nyavalyog, (gyári hiba, pedig alig 1 éves) hogy gyeng szektorok vannak rajta, így belátható időn belül Seagate barakudára lesz lecserél, a WD-t gariztatom, és hotswapp lesz belőle.Szóval még 3 vínyót kellene vennem ami nem kis pénz..
(Migráció RAID 5-é vagy 6-á...) a többi már csak idő és pénz kérdése. -
Sky D.
tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Hát nekem az adataim merevlemezen 1994- töl megvannak (gyűjtögető életmód).
Viruális gépeken simán futnak még OS-eim listája Win 3,1-etöl felfele.. + driverek, és azokhoz a programok...Meg se merem számolni, mennyi pénzt dobtam ki már eddig DVD-re ....
a jelenlegi 6 Tb - adatot meg elég nehéz lenne backupolgatni .. és az adatok mennyisége napról napra csak nő
-
Sky D.
tag
lehet a WInfos managger is tudja a partíció kiterjesztését , miután törölted a 500GB -os partíciót ...
mert végül is a partíciókkal kell játszatni, nem Raid beállításokkal..miután létrehoztad a Raid tömböt, egy virtuális meghajtót kapsz... ami XY méretű, és tulajdonságú, RAID- típusától függően ... és ezen hozol létre partíciókat.
JA hogy te a RAID vezérlőben állítottad be a partíció méretét, (nagy hiba
)Így már nem tudsz vele semmit sem kezdeni .. így marad ahogy van, hacsak nem másolod át valamira az adatok, és kreálod újra a RAID tömböt, majd vissza másolod az adatokat...
-
Sky D.
tag
válasz
andrasko
üzenetére
Partition magic-kel , át leget mozgatni a partíziókat.... meg lehet oldani ..
úgy hogy a 500Gb-os particiót törlöd , átcsúsztatod a 1.5 Tb -os partiót a legelejére, és utána bővíted 500 GB-ala a partíciót .. És így nem fog elveszni az adatod a RAID 0-ás tömbről..Az O&O Partition managert nem teszteltem ilyen téren..
"Megoldható, vagy ha hozzányúlok a RIAD-hez, akkor ugrik a rajta lévő adat?"
Ha hozzányúlsz a RIAD-hez, akkor ugrik a rajta lévő adat!! -
Sky D.
tag
sajnos nem ha nem migráltad ...
A singel Drive és a Raid 1 között van 1 kis különbség, ha nem volt alapból RAID-1 ben a kötet, akkor nem fog menni . ugyanis van egy bejegyzés a merevlemezen, ami hiányzik a másik lemezről..... esetleg újra építéssel (rebuild-el) működhet a dolog, ha a BIOS tudja ezt a lehetőséget és engedi is. ekkor átmásolja az egyik lemez tartalmát a másikra...
ilyenkor újra telepítés, és a teleépítés folyamán ha kéri csak akkor kell a Drivert betölteni , ha nem látja a meghajtókat

-
Sky D.
tag
Lehetséges extra minimum +2 lemezzel, ha a vezérlő tudja a
"Online RAID LEVEL MIGRATION"-tA kártya migrálja a singel vagy dual lemezes raid 0-ás lemezt raid 5-é.
Ha a vezérlő nem tudja a RAID LEVEL MIGRATION-t, akkor nem lehetséges. csak adat másolással.
A windowsos verziót nem tudom hogy lehetséges-e migrálni RAID5 -é . -
Sky D.
tag
Sziasztok kérdés:
Mit kell beállítania RAID vezérlő kártyán a legjobb sebesség elérésehez 2 db SSD raid0-ánál?
a következőkre gondolok:
Read policy:
Write policy:
IO policy:
Disk chacr policy:Válaszokat előre si köszönőm..
-
Sky D.
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Esetleg úgy de van alternatív megoldás igen időigényes de megoldható.
de ahhoz már tényleg a 80e ft-s kárty kell, én ezt tettem1 lemezt beteszel Raid tömbe (igen 1 lemezes RAID 0 ), utána rá másolod a meglevő lemezről az adatokat, majd az üres lemezt hozzáfűzöd a Raid 0-ához, ezt hivják "Online Raid Level Miration" miután kész a 2 lemezes Raid-0-ás tömb, rámásolod a 3. lemezről az adatokat, és a kiürült lemezt hozzáfűzöd a meglevőhöz.. na itt már kiválaszthatod, hogy 3 lemezes RAID-0 vagy RAID 5-é migrálja a tömböt...
Értelem szerűen, Raid-5-böl Raid-6-á lehet migrálni + 1 lemez hozzáadásával ...radi8tor1
számold már ki, hogy a 8 GB-nyi adatot mennyi idő kiírni, mennyi az anyagköltsége(üres DVD/BlueRay), és nézd meg mennyibe kerül 2db 3TB -os lemez ...
-
Sky D.
tag
válasz
djculture
üzenetére
nekem még mindíg nForce alaplapom van

Asus Striker II Extreme , és egy Q9650 -es proci ,,,
Nem érzem úgy hogy elavultá vált volna a lapom...
Amíg nem jön ki a a IVY Breadge -es Extrem proci, nem áll szándékomban az Konfigot lecserélni ..
úgy érzem, a hogy az SSD-vel sikerült teljesen kiaknázni az alaplap tudását..

-
Sky D.
tag
-
Sky D.
tag
Nézd, nem biztos hogy sikerülne a 2 SSD-böl sata III as sebességet kicsikarnod raid 0-ában
A vezérlőtől függ mennyit tud. Elméletben működne, gyakorlatban, én is megszívtam annak idején ezt az alaplai vezérlőmmel , és SATA 2 -öt se tudtam belőle kicsikarni inkább inkább a 180-220MB/S -et , bár a 260MB/s- et nyögvenyelősen tudta, de akkor már instabil volt, lefagyott a vezérlő így a gép. 3 wincseszter Raid 0 -ában
Az SSD-böl se jött ki 200MB/s-nél több.
Most kártyás vezérlőm van, ami alapból védi az 2 RAID-0-ás SSD-t , ha nem tévedek.Majd kiderül 1 év múlva. használom 3 hete, 600 GB írt adat az egyiken, a másikon 400GB
De az SSD-kkel sikerült a 900MB/s-es sebességet elérni
a StarCraft2 nekem gyorsabban öltözködik, de a Legends.of.Pegasus SSD-n is Hát na ... BUG-os hogy szépen fogalmaztak.A bios beállításnál még annyit, hogy
ICH SATA CONTROL MODE:
-RAIDONBOARD SATA/IDE DEVICE:
-ENABLED
Nálam legalábbis még ezt kellet beállítani a bios-ban:
és átunna be kell állítani melyek azok a portok amiket RAIS tömbbe szeretnél tenni . -
Sky D.
tag
SZ.V.SZ.
Adaptec 6405E-s kártya felesleges, inkább használd az alaplapot(mondjuk a Raid migráció nem rossz, de a kártyával RAID1-böl nem sok lehetőség van másra migrálni.. talán RAID10 -re. )+ nem árt ha van szünetmentes a gépnek,vagy aksi a kártyának, az adatveszés elkerülése véget mert ez a kártya még sima DDR2 ram-mal van felszerelve.
Hacsak nem SSD-t szeretnél RAID -tömbe tenni, ahogy én is.
900MB/s olvasás és 360MB/s-es írást sikerült így a 2 db Samu-ból kihozni.
Részvétem, én is nemrég járta végig a RAID vezérlők útját..
A választék kicsi, a szolgáltatásokért sokat kérnek.Krix
Nekem egy 3Tb-os Seagate, és egy 3Tb-os WD van jelenleg Raid 0 ában.24 órába telt az egy lemezes tömbből 2 lemezes tömbé való migrálás, aksival lehet gyorsabb lett volna, de úton, hamarosan az is bekerül.
+ a tronic által kiszemelt kártya nem tudja a Raid 5-öt mert a butított, 4portos,PCI Express 2.0 x1 változat. DE 6Gb/s /csatorna a RAID 5405-hez képest.
Nem rossz az a RAID 5EE
bár valahol felesleges .. + a spare lemezt is folyamatosan használja a gép .. lehet nem számottevő az a 5-10 watt /óra de akkor is áramot fogyaszt.
míg sima spare -ként "idle" be helyezte volna vezérlő a merevlemezt ha nincs használva.A 5405 kártyát mikor szerezted be? Az aprón most láttam 85000 ért a 5405-káryát.
Nem éri meg kiadni annyit egy SataII-es kártyáért, akkor inkább az alaplapi de gondolom kaptad ,így érthető a lelkesedés.Lehet olcsón árulom a márkázott SLI 9261-8i kártyáim
djculture
Boot idő: 40 mp(az indító gomb lenyomásától lemez elleneörzés/indítás, VD-k indítása, Win bootolásáig. Ha nem tenne fel 2 kérdést, 10 MP -el rövidebb lenne a boot idö. Még nem ástam bele magam hogy lehet kikapcsolni), + belakott Oprendszer 10-15 mp.
-2db SSD Oprendszernek programoknak
-2db 3 TB -os lemez Adatnak + terevezem +2db beszerzését tárhely bővítésnek, és Raid 5-é migrálásnak.
Sebesség tesztek a vezérlő kártya hirdetésemben.
-1db 160 Gb -os lemez TEMP meghajtó, az SSD-t élettartamának növelése miatt.
pluss a szemetet ide csomagolom ki
a nagy tömböt így nem kell sűrűn defragozni .
-1db Optikai meghajtó jó kis vezérlő az enyém ezt is tudja
Az alaplapi vezérlöket pedig 1 az egyben letiltottam lassú megbízhatatlan.... és felesleges, Így az alaplap boot idő 2-3 másodperc.
-
Sky D.
tag
Lejárt a szerkesztési idő

ÓÓÓ kettőt is találtam
A red szeriás 3 TB os WD30EFRX vagyWD3009FYPX alias WDMX005RNN
NA ez nem semmi ha bruttó 50e FT-be kerülne ez lenen a nyertes.General
Buffer Size 64 MB
Capacity 3 TB
Depth 5.8 in
Device Type Hard drive - internal
Features : Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF), Time-Limited Error Recovery (TLER), IntelliSeek, StableTrac, Active Power Save, IntelliPower, NoTouch ramp load technology
Form Factor 3.5" x 1/3H
Height 4 in
Interface Serial ATA-600
Weight 25.7 oz
Width 1 in
Environmental Parameters
Max Operating Temperature 131 °F
Min Operating Temperature 41 °F
Shock Tolerance 65 g @ 2ms (operating) / 300 g @ 2ms (non-operating)
Sound Emission 24 dBA
Expansion & Connectivity
Compatible Bays 1 x internal - 3.5" x 1/3H
Interfaces 1 x Serial ATA-600
Miscellaneous
Localization North America
Package Type Retail
Performance
Drive Transfer Rate 600 MBps (external)
Power
Power Consumption (Active) 6.6 Watt
Power Consumption (Idle) 4.91 Watt
Reliability
MTBF 1,200,000 hour(s) -
Sky D.
tag
válasz
djculture
üzenetére
Én egy ilyen táblázatot találtam :
igen a RED drive még nincs ki listázva a vásárolható WD lemezek listályán
Én is kinéztem egyet .."WD3009FYPX" 3 TB -os DX4000-ba építhetö . HDD ..
Az ára is szép ... nettó 77063 HUF-töl kezdődik.radi8tor1
Defragmentálni kell.. O&O-t használok minden újra indításnál. Poénnak jó

-
Sky D.
tag
válasz
djculture
üzenetére
Sorrend:
adatbiztonság, energia(mert 24/7 működik a gépem ezért a cél lemezem 3TB -os nem pedig sok-sok 2 Tb -os lemez), 200Mb/s fölött legyen az olvasás, 140MB/s az írás ...Ennyi bőven elég ara amire nekem szükséges.
a 2db 64Bg-os SSD RAID0-ban pedig bőven elég az OS- alá hogy a TRIM szolgáltatás is működik RAID0 alatt.
Legalábbis a HDD Sentinel felismeri és nem sípol a TRIM miatt hogy inaktív a TRIM.. Nem úgy az NIDIA vezérlő alatt
-
Sky D.
tag
A következő RAID0-ás tömb működni fog ?
2db 3TB-os lemez RAID0-ban egy Seagate ST3000DM001 és egy WD wd30ezrx.És kellene mellé egy vagy két darab a fent említtettek közül Raid-5 tömbhöz. csak nem tudom melyik legyen.
Sok rossz tapasztalatot olvastam a fórumokon.
Melyiket meghajtót javasoljátok a fent említett két meghajtó közül Rad -5 tömbbe?
-
Sky D.
tag
válasz
djculture
üzenetére
Nekem Asus Striker II Extreme lapom van ..
Elméletileg az 3XSLI breadge-es, bár a középső fekete, azt hiszem csak sima 16X és tökéletesen működik..
Viszont nem szükséges oda PCIe-x16 slot, elég oda a 4x de inkább 8x is a kártyák többsége úgy sem fog tudni többet..... söt , PCIe2.0-1x-ek vannak többségben, utána a 8portos butított változatai, mik vagy 1x-es vagy x4-es csatlakozási sebességet igényelnek. Ja és általában ezek nem kezelik Raid 5-öt

Csak most kezdték el gyártani a x16 sebességre képes raid vezérlöket és az azokhoz való kártyákat, melyek ára még a csillagos eget veri..
-
Sky D.
tag
-
Sky D.
tag
Ha szerencséd van : This release provides support for Microsoft Windows 7.
De PCI PCI 64 / 66 MHz NE várj tőle hatalmas teljesítményt .maximális adat átvitel : 266 MB/s... de inkább számolj 200 MB/s-es adatátvitelre.... így elég lesz neked a 3 lemezes raid 5tömb is többet nem fogsz tudni belőle kihozni, az írási sebesség pedig.....
Lehet hogy a 4 lemezes új HDD-kel instabil lesz a kártya..JA nézz utána hogy a merevlemezek Sata 1 kompatibilisek e ....
hirtelen ennyit derítettem ki a kártyáról.
-
Sky D.
tag
akkor ott van az LSI 9260-4i
Vagy az adapternek vannak 4 portosai, igaz közel sem tudnak ennyit, és árban vetekszenek az enyémmel.
JA RAID 5 ... Hát én még nem találkoztam 4 portos RAID 5- vezérlővel..JA de!!! alkudj vele, 4 db SATA csatlakozás , és SAS lemezeket is kezel (elméletileg)..
DE hogy mi tud ... egy sima SW raid ...
JA és Maxwell vezérlős, ami utálja a SSD-t, így az meg se forduljon fejedben, hogy SSD-t köss rá..nekem épp hogy elég a 8 port...
2 SSD- raid 0-ban
3 500 Gb-os HDD raid 0 ban ideiglened adatmentésnek
most készítem elő a 3 db 3Tb-os lemezt raid-5 nek .. egyenlőre 2 van benne.
1 meg a DVD írónak...
az így 9 :
De a 500-asok hamarosan kikerülnek belőle, és lesz helyette 3TB -os
viszont nem mindig működik a 2 vezérlős dolog 1számítógépen belül ....
-
Sky D.
tag
Parancsolj Itt a RAID kártya amit keresel.
A Samu 380. nagyon jól üzemel alatta

-
Sky D.
tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
aki teheti 4GB -RAM vagy a fölötti konfigurációnál annak javasolt a swapp file kikapcsolása is, mert az elavultnak számító 800Mhz-es DDR2, 10x gyorabb a Sata 3 SSD sebességénél...
Így kérlek ne jöjj azzal hogy "Hú a swap file-om SSD!! " -van.az elavultnak számító 800Mhz-es DDR2 6,4GB/s-es sávszélességű, így nem nehéz így kiszámolni előnyeit és hátrányait..
..
A TEMP, és az "Temporary Internet Files" könyvtárak áthelyezését, nem szeretném ecsetelni miért és hogy kell.
Mellesleg elönyös ..
Én egy 5 gigás particiót TMP -nek tartok, ,kicsomagolni, és a a TEMP file-ok nem szemetelik tele a rendszer vinyóm, így kevésbé töredeznek a filek , ritkábban kell töredezettség mentesíteni ... -
Sky D.
tag
Azt el tudja nekem valaki magyarázni , hogy SEC.. adat másolásnál, miért töredezi a fájlokat a meghajtó..: és pár kilobyte-os darabokra tördeli, úgy , hogy 2 darab töredék között még helyet is kihagy ? és a írása emiatt iszonyú lassú 34MB/b
a Raid 0-ás tömbről.1 db 3 Tb- os partíciót készítettem, arra másolom fel az adatokat

Lemez vezérlő,NVIDIA nForce Serial ATA Controller (ATA)
Forrás 2 db 500GB-os WD5000AAKX
Cél lemez Segate baraquda:,ST3000DM001készítem elő 3db 500 gigás winyót a teszteléshez ...
-
-
Sky D.
tag
-
Sky D.
tag
válasz
djculture
üzenetére
Vagy add el a 2db 80 gigásat,és vegyél helyette SSD-t jobban jársz, sebesség szempontjából mindenképpen, a 500-ast meg megtartod adatnak illetve TEMP- Internet temporary könytárank, swap file tárolónak., hogy az SSD hosszabb élettartamú legyen.
5 db 80-as HDD raid 0-ában se érne fel az Sata2 SSD elérési idejével szemben,és a energia fogyasztásról ne is beszeljünk.
A másik dolog a alaplapi hardware raid, elég korlátozott tudással rendelkeznek, és hiába teszel bele 2-3 nál több wincsesztert Raid 0-ba, úgy sem fogsz tudni egy bizonyos sebességnél többet kicsikarni belőle
Fájón tapasztaltam a Nvidia-raid kontrollernél 
hiába tettem bele 3 db WD5000AAKX -et, 10% volt a 2 (160Mb/s) és 3(185MB/s) lemezes
Raid 0 közötti olvasásis sebesség. Mig az 1 db SSD (SAMU830 64 Gb)-t 216 MB/s -esen képes olvasni, és 21 mp volt a bootolási dö. a 2 HDD-s Raid-0 2-2,5 perce bootolási idejével szemben. Ez szívás
Szal most beszereztem egy faszántos kis Raid kontrollert, várom a kábelt(ma kellene megjönnie) a sebesség tesztek, és a RAID vezérlő tesztelését..
Teszt ek 1-2-3 lemezes Raid 0- Raid 5 sebességtesztek , és 1-2 db Sami 830 as SSD
single Rais 0 ás sebességtesztek OS -nek.. Azt hiszem a Raid-0 ás SSD-nél, már csak a processzor fogja majd vissza a bootolási sebességet ... -
Sky D.
tag
Sziasztok valaki rendelkezik LSI Mega Raid 9261-8i Raid kontrollerrel?
kérem írjon rám egy PÜ-t. -
Sky D.
tag
válasz
Tepsifüles
üzenetére
A kérdés hogy mire szeretnéd használni?
File szervernek ? akkor inkább NAS-t javaslok , WEb szerver , file magosztás , akár AD/ DHCP. és egyéb lehetőségekkel ...
A NAS-nak kevesebb a fogyasztása is ..
-
Sky D.
tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Ez az Nvida RAid conroler instabil emiatt lefagy a gépem időről időre, ha file-okat mozgatok....
Szoftveres raid nem Opció.... 30 MB/s os másolási sebességgel , nem állok neki 1 terrát másolni ....
Itt vannak a 1-2 -3 hdd-s Rais 0 -ás vinyók és a 3 hdd-s rais 5 sebesség tesztje3 hetet levelzgetek az Asus suportal a megoldást keresve ...
Az integrált raid kontrollerem nem tud többet 160 MB/s es adat átviteli sebességnél ,és azt sem tudja stabilan ... mert lefagy tőle a gép ..csak filmet nézek most per pillant és be-be szaggat a film..
(Csak azt ne mond , hogy lassú a 2 Satat III as HDD raid 0 ban ..). -
Sky D.
tag
válasz
Jester01
üzenetére
az APC nél dolgoztam ...
a szünetmentes tápegység ott kezdődik hogy, 120E ft ...
A szoftveres raid , szart se ér .
az SSD , meg nem lenne kihasználva a sata II -es portban, pláne hogy szar a sata portom, mint azt előzőleg is írtam Nvidia csipset , sucks...
120 Gb , os SATA III SSD 25 00 röl kezdődik, 2db Satat III-as HDD meg 22 .......Más ötleted van ?
-
Sky D.
tag
Sziasztok
A gépemben gyárilag hibás Nvidia Raid kontroller van ..Így. Windows 7 OS hez milyen Satat III as raid vezérlőt ajánlotok?
a merev lemezek: 3 db WD5000AAKX Satat3 -as csatozással."HighPoint RocketRAID 2720SGL" Bruttó: 52.800.- Ft. ,
cash mentes, Sw -es raid controler 2 miniSAS csatlakozással. nincs kábel a csomagbanvagy
"Adaptec 6405" Bruttó: 52 807 Ft között .
512 Cash , HW -es raid.. 1 mini sas csatlakozással + miniSAS-> 4x Satat III kábel a csomagban.A tárhely mérete is számított, ezért eset a választás 3 HDD-re , és nem 2 SSD-re.
lett volna még 1 , HP Smart Array P410 256MB PCI-e x8 SAS/SATA Raid de se aksi , se kabel se leírás se semmi , csak kártya, és nincs gyári WIn7 driver

az alaplapom ASUS Striker II Extreme
A 3hdd Raid0 -ban, vagy Raid5 -ben lesznek téve ..
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Öreg vizes rókák vagyunk már
Tényleg Ide vág, vizezzem a RAID kontrollert vagy ne?
áttettem a RAM hőérzékelőt a RAID vezérlőre,a gázbovdent is járómotornál kell ellenőrizni felnéztem a monitorra, és úgy 82-84 fokot láttam
HEHE
)