Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Gépjármű ügyek
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
_kovi_ #10377 üzenetére
Nem tudom, te mit tapasztaltál eddig, de szerintem semmi nem lehet jó ötlet, ami AMD SATA/RAID driver-rel kezdődik. Nekem más gépem van, de az konkréten megakad állandóan, ha AMD driver-t használok, és nem az msahci-t. És nem én vagyok az egyetlen; ilyen lendülettel AMD driver-re én semmilyen RAID-et nem alapoznék, csak a baj lesz vele.
-
törölt tag
válasz
_kovi_ #10377 üzenetére
Az alaplapi RAID is szoftveres, csak hardver emulált. Ráadásul - az AMD-t nem ismerem, de - az Intel alaplapi megoldása RAID0-nál és RAID1-nél is lassabb, mint a Windows.
Továbbá ha az alaplapi RAID-del kötöd a HDD-ket össze, akkor ha a lap megpurcan, akkor oda a tömb is. Ha viszont a Windows-os belső RAID-del csinálod, akkor bármikor kiveszed a két lemezt, bármelyik gépbe beteszed, importálod a kötetet és megy.
Nem kell félni a Windowsos RAID-től, működik. Ha meg nem füllik mégsem hozzá a fogad, akkor VMWare ESXi
-
törölt tag
válasz
_kovi_ #10375 üzenetére
Két lehetőséged van:
1., Az AMD RAID drivereket integrálod a Hyper-V Server telepítőbe, és akkor fogja natívan látni a tömbödet. Hát vagy nem. Illetve a telepítésnél tudsz drivert betölteni. De ha UEFI-ből létrehoztad a tömböt, de az OS nem látja, viszont a független lemezeket igen, akkor nem valószínű, hogy ez be fog jönni.
2., Szoftveresen csinálod a tömböt Windows alatt. Még akár gyorsabb is lehet, és bármikor átrakható másik rendszerre. Én ezt csinálnám. Hyper-V Server alatt emlékeim szerint nincs grafikus felületed, úgyhogy diskpart.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest