- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
válasz
Peter Kiss #10499 üzenetére
Á, értem.
AiRLAC, ez jó ötlet, de meg lehet azt csinálni, hogy az SSD-re íráskor azonnal szinkronizálódik minden a HDD-re? Vagy állítsak be nagyon rövid ütemezést (1-10 perc), és akkor csak kevés adat maradna duplikátum nélkül egy rövid ideig?
-
Thusor
őstag
válasz
Peter Kiss #10464 üzenetére
Cloud nem játszik a munkahelyem politikája miatt. Nem túl biztonságosnak titulálták. Olyan dolgok játszanak csak ami közvetlenül külső hálózatra nincsenek kötve, jelszavazhatóak vagy biztonságos körülmények között elzárhatóak akár egy szekrényben.
-
TechRobot
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10460 üzenetére
betettem a másikat hddt is ami raidbe volt vele biosba szétválasztottam majd úgy diskpart.. sh!t
-
TechRobot
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10460 üzenetére
diskpart se látja
-
kelna91
senior tag
válasz
Peter Kiss #10429 üzenetére
Ugyanarról beszélünk, én is olvastam azokat a cikkeket, amik ezzel a problémával foglalkoznak. De annak a matematikai esélye, hogy egy tömb újraépítésekor egy második lemez is sérül (URE), az csak akkor elég nagy, ha a lemez specifikáció szerint 1 hibát produkál 10^14 olvasott bit után (ez volt a helyzet az ominózus cikk írásakor), és a lemez mérete 10 TB körül van. A jobb lemezekre 1/10^15-es hibarátát mondanak, ebben az esetben pedig már nem áll ez a dolog. Pontosabban tizedakkora az esélye*, hogy hibába futunk újraépítéskor. Mindenki eldönti a saját alkalmazása alapján, hogy ezzel megelégszik-e. Én inkább csinálok még egy távoli backupot, mint hogy tükrözzem a lemezeket.
*Ezt még kiegészíteném azzal, hogy - számomra legalábbis - nem ismert, hogy a gyártók állítása a hibaarányra pontosan mit jelent. Jelentheti azt is, hogy 10^15 olvasott bitig biztosan nem produkál hibát, és azt is, hogy átlagosan ennyi alatt jelenik meg egy hiba. A második verzió rosszabb, én erre alapozok. De ha az első a valós, akkor még jobb a helyzet mondjuk egy olyan felállásnál, amikor sok olvasás nem történik normál üzem alatt (mint az én esetem).
-
havri1
félisten
válasz
Peter Kiss #10409 üzenetére
Net az 1/1Gbit/s
Kliens qbit 4.2.1. Már egy ideje próbálkozunk a megfelelő beállításokkal a torrent topicban, de eddig nem túl sok sikerrel.
Átállok SSD-re, de maradna a 2 HDD mellette, viszont a klienst nem lehet erre is meg arra is optimalizálni. Úgyhogy ha sikerül SSD-re egy ideális beállítást találni, akkor a HDD-k egy másik gépbe mennek.
Viszont ameddig nem érkezik meg az SSD, ezzel kellene kihozni a legjobbat.
Minden segítséget köszönök! -
r4z
nagyúr
válasz
Peter Kiss #10394 üzenetére
Vegyesen fontos es kevesbe fontos adatok tarolasara, torrentre. A fontosakrol van backupom, a RAID6 teljesitmenyvesztesege nem kritikus, de nem orulnek neki, ha kompletten elszallna a tomb egy helyreallitas kozbeni bithiba miatt. A 6 lemezes RAID5-ot mar kicsit neccesnek erzem.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Peter Kiss #10265 üzenetére
köszi csak időközben valami baja lett így nem tudom használni, de van egy areca arc 1210. és elméletileg ez is felismeri a 2tb-s vinyokat csak hangos, nagy baj ha lehúzom rollá a ventit?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Peter Kiss #10212 üzenetére
Köszönöm
Azért használok raid0at mert így nagyobb a sebesség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó SanDisk Portable SSD 480 GB!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 Gen4 SSD (7,000 MB/s and 5,800 MB/s)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Szinte új (6 órás) Crucial 240GB SSD eladó
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest