Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolikaE46
senior tag
válasz easy...rider #1900 üzenetére
Szerintem ha ezt sikerül össze hozznunk akkor ha javasolhatom linkeket is adjatok meg plz. mit kell letölteni hogy kell felhasználni stb. szájba rágósan. Shader feloldásokkal mindennel.
[ Szerkesztve ]
-
tka
tag
válasz easy...rider #1900 üzenetére
Ja azért ffodi szerintem az abszolut NO1,mi csak kelepelünk valamit.Na mit veszel ízzi Gtx vagy Ati?
a női hülyeség határtalan
-
kinghaxor
senior tag
Itt van még egyszer a shader feloldó script. Ennek az az előnye, hogy a saját kártyád bios -át moddolod vele. [link]
Ez feloldja a letiltott részeket, de érintetlenül hagyja a 6950 -es mag és mem. órajeleit valamint a ramok időzítését és a feszültség értékeket.
Használati utasítás: Tömörítsd ki a script -et egy mappába, majd mentsd le a kártyád bios-át és tedd abba a mappába, ahova a script-et kitömörítetted. Nevezd át a lementett bios-od nevét original.bin -re, majd indítsd el a run.bat -ot. Kövesd az ablakban megjelent utasításokat. Ezek után kapnod kellett egy modded.bin nevű file-t ami maga a moddolt bios. Ezt töltsd vissza a kártyába. Ezek után mehet egy restart, majd ellenőrizd le a gpu-z -vel, hogy sikerült e a feloldás.
Angolul: Unzip the script, save your bios file to the folder where you put the script as "original.bin". Run the script and you should get a "modded.bin" file, then just flash it as normal and reboot.
This unlocks the locked cores but keeps the 6950 clocks, the 6950 voltages, and most importantly the 6950 vram timings.[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
1.hsz. REV 1.0
A merőben új Cayman mag köré két VGA-t épített az AMD, a Radeon HD 6970-et és a Radeon HD 6950-et.
A kártyák mélylélektanáról bővebben a PH tesztben olvashatsz.Technikai Specifikáció:
Gyakori kérdések és válaszok.
MINDENKI SAJÁT FELEŐSSÉGÉRE CSELEKSZIK! HA VALAMI HIBA TÖRTÉNIK, SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!- Shader feloldás:
A jelenlegi referencianyákos modelleknél lehetőségünk van egy egyszerű BIOS cserével és egy kis szerencsével a HD 6950-es videókártyánkból egy teljes értékű HD 6970-es kártyát varázsolni.
A Modolás menete a következő:
Ellenőrizd hogy akártyádon a BIOS kapcsoló az 1-es pozícióban van.Letöltöd és telepíted / kicsomagolod a GPU-Z legfrissebb verzióját, és az ATI WinFlash programot, letöltesz egy tetszőleges HD 6970 BIOS-t, és a modolt HD6950 BIOS-t (Ebben a shaderek fel vannak oldva, de az órajelek maradtak az eredetiek).
GPU-Z-vel a BIOS Version sorban található egy ikon amivel le tudod menteni a kártyád eredeti BIOS-át. Ezt tedd meg, mentsd el valami biztos hejre, mert jól jöhet még.
ATI Winflash-t elindítod (mehet rendszergazdaként), a SAVE ikonnal csinálj még egy biztonsági mentést a gyári BIOS-ról.
A LOAD IMAGE gombbal töltsd be a korábban letöltött HD 6970 BIOS-t, majd kattints a PROGRAM gombra. VÁRJ amíg kiírja hogy kész a programozás (ez 1 perc max), ezután indítsd újra a gépet.
Miután ujraindult a gép, GPU-Z-vel nézd meg hogy feloldotta e a SHADER egységeket. Ha igen akkor adj még +10%-ot a Power Tune-al, aztán jöhet stabilitás teszt. 3D Mark, Furmark, játékok. Ha stabil akkor kész vagy.ESETLEGES PROBLÉMÁK:
Ha GPU-Z azt mondja hogy még mindig 1408 SHADER-ed van. Valamit elrontottál kezd újra.
Ha nem stabil, lefagy vagy szemetel a kép. Indítsd el újra az ATI Winflash-t, de most a MODOLT HD 6950 BIOS-t töltsd be, és ezt programozd, majd újraindít és újból stabilitás teszt.
Ha még mindig nem stabil, fagy, stb. A GPU nem bírja a feloldott shadereket. Adhatsz neki egy kis plusz feszültséget, akkor hátha stabil lesz, de jobban jársz ha visszatöltöd a legelején lementett gyári BIOST és órajeleket próbálsz emelni, mert többre jutsz.
Ha a gép nem indul el. Vagy elrontottál valamit, vagy a ram, vagy a shader a gond. Kapcsold ki a gépet, kapcsold a BIOS kapcsolót a 2-es állásba, indítsd el a gépet, windows alatt állítsd vissza a BIOS kapcsolót 1-es állásba, programozd rá a MODOLT BIOST.
Ha ezután sem jó, vagy be se indul. Csináld újra az előző lépés, de most programozd vissza a gyári BIOS-t, és felejtsd el a modot.- Power Tune beállítások:
Ha modolod a kártyát akkor nem frissülnek a Power Tune beállításai a kártyának, azért bizonyos esetekben nem kapsz plusz teljesítményt, mert a driver a fogyasztást miatt visszaveszi a teljesítményt.
Megoldás az hogy a Power Tune csúszkán adj +10%-ot neki. (+20% még nem tudom hasznos e)
Ha nem modolt a kártya, akkor is jól jöhet néha a +10%, mert izzasztós helyzetekben nem veszi vissza az órajeleket ha megnőne a fogyasztás. A minimum FPS-eken kicsit javíthat.
Viszont a +20% szinte biztosan felesleges ha nem modolt a kártya. (Ha modolt lehet akkor is, ez még nem derült ki)- Tuning, és Feszültség emelés:
Ebben a témakörben ffodi kolléga a járatos ha jól tudom akkor MSI afterburner-ben át kell írni pár sort, és szabadon pöckölhető az órajel és a feszültség.
Azért tulzásokba nem szabad esni, mert nagyon fog melegedni a kártya, meg a magas feszültségek nem tesznek jót.- Benchmark eredmények:
ide kerülhetnének 6950, 6950 OC, 6970, 6970 OC eredmények.
és pár külföldi oldal teszteredményei ahol már az új 11.1a Catalyst-ot használják- Driverek:
A jelenleg leggyorsabb driver a 11.1a Catalist driver.
ide kéne még pár link a Catalyst driverekhez.- Ha van további kategória ami még kéne írjátok meg, most ennyi jut az eszembe
ha elírtam valamit szóljatok, meg egészítsétek ki ahol tudjátok[ Szerkesztve ]
-
tka
tag
válasz easy...rider #1906 üzenetére
Hát easy ez egy diploma munkának is beillene.Átfogó átlátható munka .Dicsértessék.De milyen karit veszel?Gtx vagy Ati?
-
ZolikaE46
senior tag
válasz easy...rider #1906 üzenetére
Na basszus ez tök jó lett, köszönjünk szépen. Már csak egy topikba vagy valahova be kéne tenni, hogy ne keljen vissza keresni mindig. Mondjuk én ki is mentem. NAGY THX. még1szer.
-
subaruwrc
félisten
hi
megy valakinek 1100mhz gpu felett a 6970-ese vantagera ?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ffodi
veterán
válasz subaruwrc #1916 üzenetére
Szerintem ahhoz elég jó ki kell fognod a dolgot, mert 1100 felett léggel még nem nagyon láttam ilyet menni. Nálam 1050 körül megy a gpu 6950@6970....a ram viszont beteg....1250@1575.
easy...rider:
Alakul az az első hsz. A tuning/feszemeléses dolgot még át kellene dolgozni. Ha lesz időm, akkor délután megcsinálom.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
subaruwrc
félisten
akkor csak reménykedni tudok. vízzel esélyesebb lenne, de az nem valószínű hogy megoldható lesz, bár majd megnézzük a cpu blokkom rámegy e
ja, te mindig kifogsz ilyen beteg karikat ..
1100/1500-zal már jó is lennék na majd eldőlradi8tor1
40-45% ..
akkor van ott még tartalék 100-on meg repasztázva[ Szerkesztve ]
-
tka
tag
válasz subaruwrc #1916 üzenetére
Szerintem azt az 1130-at elfelejtheted.Ha vissza olvasol ffodi mester meghajtotta irdatlanul,de az eredményekre nem emlékszem.Érdemes vissza nézni komolyan.Mondjuk ezek 6950 ek nem 70 ek.Nekem ment 100C is stabilan.De amúgy ha nagyon meleg van akkor kb87C az átlag.Piacra kerül egy a jól emlékszem VTX 6970 nagyon meg van húzva.Arra kiváncsi lennék mit bír mennyi van még benne.
-
subaruwrc
félisten
gondolom valami alkatrész hőfoka fog korlátozni, maga a gpu 120 fokig is bírja elvileg bár gondolom széthajtva nem lesz éppen betonstabil ott. meglátjuk rámegy e a custom vízhűtés, aztán megküldjük pici fesszel, gazdája úgyis bennevan az ilyenekbe
visszaolvasok, ez egy barátságos topiknak tűnik.. mégiscsak ati -
ZolikaE46
senior tag
-
easy...rider
őstag
Egy kicsit finomítottam rajta, de a tuningolós rész akkor rád vár
Priviben elküldöm az új verziót. igazából csak formailag változott, meg kicsit kiegésztettem.
TÖBBIEK
gyűjtsetek linkeket külföldi tesztoldalakról olyanokat keressetek ahol fel van tüntetve hogy milyen drivereket használtak. az sem baj ha eredetileg nem HD 6900-ról szól a teszt, de ha frissek benne az eredmények akkor jó lesz. aztán kiválogatjuk a javát -
ZolikaE46
senior tag
Igen én arra gondoltam, hogy ez ott tök jó lenne, és nem kéne mindig vissza keresni és ha jönnek újak akkor csak belinkeljük azt kész is. Legalább is én erre gondoltam. Remélem ti is egyetértetek!? Elküldjem emailba vagy majd úgy is megoldod akkor ezeket a dolgokat?
Itt vannak még 3d_Mark11 teszt a driverekkel gyáriba. ha kell ezt is hozzá rakhatjátok.
-10.12a
-11.1b jan.13
-11.1a jan.26
-11.1Csak ezekkel annyi a baj hogy félek máshol más eredmények jöttek ki.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz easy...rider #1927 üzenetére
Rendben elolvasom, de a rev 1-es így első olvasásra, is tartalmaz szerintem 1-2 hibát. Na majd együtt összehozzuk.
ZolikaE46:
Jöhet e-mailbe, ha van valami + dolog.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
subaruwrc
félisten
válasz Cybertrone #1925 üzenetére
azt a csajt akit kinéztem
vantage 1gpu top -
Cybertrone
veterán
válasz subaruwrc #1930 üzenetére
Ohhh... na hát akkor fel kell kötni a gatyeszt... bár 980x-el meglehet csinálni, de akkor az is biztos hogy nem az ati miatt lessz meg az első hely!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
ImI87
őstag
Ezzal a 6950-nel van 2 észrevételem, ami kicsit zavar:
1.) Amikor bekapcsolom a gépet, a venti hirtelen hangosan felbőg, aztán rögtön visszamegy alapra. Ez másnál is így van? Az 5870-em nem csinált ilyet.
2.) V.mi folyton b@sztataja a vGA-t, mert simán netezés közben ugrál az órajel. Csak 1db IE ablak van nyitva, és pl görgetésnél felugrik 810/5000-re az órajel. Ezért is melegebb a kari, átlagosan 50 fok +/- 3f ok. Nem hinném, hogy 1-2 flash animáció miatt ugrálna. Ez v.mi driver-es hülyeség, vagy netán a feloldott shader-ek miatt csinálja? -
TTomax
félisten
Nem hinném, hogy 1-2 flash animáció miatt ugrálna.
Pedig de... nyiss rá a jutubra egy oldalt... meg csukd be...és figyeld a GPU-Z-t..[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
subaruwrc
félisten
válasz Cybertrone #1935 üzenetére
igen, az 580 asokat nem tudja megfogni a 6970 de lesz ott más is. majd minden kiderül időben. ha eredmények nem is, képek mindenképp lesznek az elégett cuccról
-
ImI87
őstag
válasz polonic #1939 üzenetére
Pontosabban 11.1a
Úgy néztem ez a hotfix driver való a 6900-as karikhoz.TTomax:
Ez most komoly? Az 5870 nem ingadozott, még örültünk is annó, hogy milyan faszán működik a powerplay azokban a karikban.ffodi:
De nem megy semmi olyan, ami igénybevenné a VGA-t. Alap driver-ek mennek, a hangkártxya progija, a nyomtató progija, meg MS Security Essentials, mint víruskereső. Ennyi.Ja és nálatok hány %-on megy idle-ben a venti? Mert itt 24 és 27 között ingadozik.
[ Szerkesztve ]
-
Duck001
tag
Nekem ezt irja a WinFlash "cannot erase ROM" Na ez miez valaki help miért nem lehet feltenni pedig a kapcsiló 1-es en van??
Ja és elvileg a modolható reszelt kártya[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Az összes VGA felvált Low3D-be a flash nem megy el 2D-s órajeleken.Az hogy mik a low3D-s órajelek és feszültségek azok kártyánként változnak,ehhez jobb nem is nyúlni ha nem akarsz anomáliákat a GTX580 kb 5 fokkal melegebb ha yutubozok...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ImI87
őstag
válasz polonic #1945 üzenetére
Hát remélem javítják majd......
TTomax:
YouTube alatt megértem, de sima netezés altt is ez van (pl PH). Nem folyamatosan 3d-ben megy, hanem ugrál. A GPU-Z sensors füle úgy néz ki, mint egy fűrészlap. És mint mondtam nem is low 3Dórajelekre ugrik, hanem full 3d-re.szerk.:
Közben nézem, egy sima kép megnyitásánál is felugrik. Így idleben is 50 fok körül van a GPU. Pedig mindenhonnan kapja a szelet. Jön a ház elejéből egy 12-es, és a ház oldalán egy 20-as tolja be pont a kártyára a fiss zug-ot.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Akkor nem megy rendesen a PP, a PH! oldalán is van flash,majd javítják... ezzel sokat nem tudsz kezdeni a vga nem fog tőle meghalni,ennél nagyobb problémád sosem legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest