Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stranger28
addikt
-
Tirexi
addikt
válasz SSJmeszes #11999 üzenetére
Hmm ez érdekes...
Lehet hogy hülyeség de:
CCC-ben engedélyezd a tuningot hátha akkor jó lesz.Amúgy valami hibát ír ki vagy valami? Vagy csak szimplán szürke marad a csúszka?
MaximumGame:
Nem tom mit csodálkozol ilyeneken. Ha van egy rosszul optimalizált játék mint pl a GTA4 akkor lehet 3 VGA-d is akkor is rosszul fog menni a game. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
Szeva mindenképpen Jelenleg 4,5GHz-en megy a proci, a kártyám pedig 900\1400 fut és a 11.10 whql driver van fent. Na most az ilyen eredményt hozott:
Nézünk egy régebbi drivert mondjuk a 11.4et amit 920\1500 működtettem az-az jóval többön mint most, és 4,2GHz meg a procit. Ezért érdemes csak a Graphics scoret nézni!
Van olyan kép is ahol gyárin van minden:
A másik meg:
Azt hiszem így eléggé láthatók a különbségek mennyit javult az első driverek óta a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz stranger28 #12002 üzenetére
Hát én Single be 1 akadást se láttam és multiba meg sokkal több az fps em 1 karival csak úgy hasit
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
proci985
MODERÁTOR
megjött a HIS radeon 6950 iceq 2gb.
egyelőre első tesztek futnak (furmark), előd egy MSI 3870OC volt, Thermalright HR03gtvel, passzívan hűtve.
méretre a 3870nél hosszabb, de elég kompakt, ATXről nem lóg le (állítólag rövidebb egy inchel a refdizájnnál). a hűtő tömör (vö: a hr03gt ventivel 5 slotot foglalt), de van benne anyag, ahogy nézem bordaméretben nem kell szégyenkeznie a HR03GTvel szemben. 4 darab 8milis nikkelezett hőcsöve van, pont annyi, mint mondjuk egy Thermalright Silver Arrownak. ami még jó, hogy a vrmeket átrakták a gpu elé, ami középen lévő ventinél jobb megoldás, mint a ref elhelyezés (az inkább a ref blowerrel megfelelő).
először is: üresben eléggé halk, legalábbis az alatta lévő FSP 500gln 60 (lefordított ventivel, olyan 1200-1400körül mozog) elnyomja teljesen a hangját. venti 30-33%ot pörög, hőfokok 50 körül vannak, ez szerintem normális: a Cosmosban ugyan 6 házventim van, de 650-700körül pörög az összes (4db SFlex és 2db Antec 140 twocool). meg is kellett néznem, hogy megy e a ventije.
10 perc furmark után 84 fokon van, venti 56%on. ventivezérlés szép fokozatosan megy fel, váltásokat nem érezni. ez nagyon jó.
aztán jött a fullra állított szellőzés: az SFlexek 11Vn (ez 1720-1780rpm), az Antecek 1100rpmen, 3 SFlex be, 1Sflex + 2 Antec ki. a procihűtőn két 1150en mozgó Thermalright TY140 van.
idle 49 fok, load 77-78 fok, venti 53%is ment fel. tehát a gyakorlatban kell neki házszellőzés. külön megemlítendő, hogy alacsony fordulatú ventikkel dőlt a házból a meleg hátul, magason ez nem fordult elő. viszon az alaplap még így is 40 fok fölé ment, nemjó. utánna rájöttem, hogy van nekem a Cosmoshoz egy légterelőm is (HR03GTvel inkompatibilis volt), hozott még egy fokott load alatt.
ami viszont erős: load 330W konnektorból az eddigi kb 210-240 helyett. idle olyan 160-180 110-130 helyett. szóval az üresjáratban mennyit javult a fogyasztás kamu... aztán lehet az a baj, hogy 450/1250ig veszi csak vissza az órajelét a kártya, mert két monitort hajtok.
tuningot nem próbáltam (egyelőre nem is fogok, halkságot feláldozni nem fogom), csúszka viszont csak 840ig van meg... gondolom amiatt, hogy a turbo / turbo x verzióit is el tudják adni a kártyának.
összességében eddig nagyon elégedett vagyok. mindenesetre úgy tűnik megfelelő házszellőzés kell neki, de tud halkan működni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
zack
nagyúr
310ft környéke 1€!
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Bati0501
őstag
Respect a görögöknek!
-
zack
nagyúr
válasz keIdor #12009 üzenetére
Sajnos lesz. Állítólag így hogy átszakította a 300ft-ot, 330ft környékén lesz a köv. ellenállás, de a görög helyzet miatt ki tudja hol fog megállni.
(#12010) Bati0501
Nem feltétlen a görögöket kell okolnunk. Nem lehetünk annyira sebezhetőek, hogy egy ilyen probléma bedöntse a forintot. Sajnos ez csak egy plusz ráadás. Inkább a "bóvli" befektetésre nem ajánlott kategóriától való félelem húzza lefelé a forintot, amit jövő év elején meg is kaphatunk. Nos...Innentől már nem leszünk messze a görögöktől.
Én olyan infót kaptam privát véleményként, hogy legkésőbb 2012 Q3 államcsőd, és a bankok is ezt tartják a legvalószínűbbnek. De ez a vélemény nem fog a hírekben szerepelni.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Bati0501
őstag
Persze nem csak ők tehetnek róla,de azért egy jó nagy lapáttal rátesznek.+ még szavazást fognak tartani,h elfogadják-e a segítségeket.
És nem azért akarnak leminősíteni minket,mert előttünk Görögország is ilyen volt,és félnek,h mi is ide jutunk? Vagy ez nagyon nagy hülyeség,és ezt mi megcsináltuk magunknak?[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
haverom venne kártyát de még nem tudja h melyik lenne jó ezért kérem a tanácsotokat.
melyik a csendesebb és a hűvösebb? és melyiket lehet jól húzni?- Asus 6950 1GB DCII
- Sapphire 6950 Dirt 3
[link]http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Tirexi
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bálint85 #12013 üzenetére
sapphirenek elvileg jobb az OC szoftvere (900 fölé is enged), de azt a szoftvert többi gyártóval is elvileg lehet használni (neten legalábbis ezt olvastam).
a dirt3nak van az egyik legjobb hűtése az aftermarketek közül, itt a fórumon jött olyan info is, hogy a CF is halk vele. de elvileg az asus is halk (pnyre panaszkodtak kétventisek között). esetleg ha halk megoldás kell, még a giga SoC, de főleg az MSI Thunder lehet jó választás az utóbbi napok infovadászata alapján.
namost: haverodnak el kell döntenie, hogy mégis mit akar a kártyával. ha húzni akarja, vegyen egy sapphire flexet, azon elvileg van egy kapcsoló, amivel megkapja a 6970 shadereit és clockjait (mondjuk úgy néz ki ramtuninggal vigyázni kell, valszeg a késleltetések miatt könnyű kockásítani a kártyákat). ha meg csendet és jó hőfokokat akar, akkor meg ne egy alapból is 200Wos kártyát akarjon még feljebb húzni, mert nem fog menni.
ja igen, rendes házszellőzés nélkül garantáltan meleg és hangos lesz a kártya, tuning nélkül is, hűtőtől függetlenül (neweggen pl érdemes ránézni fórumhozzászólásokra, amikből kiderül, hogy a kártya egyszerre halk és nem megy 60 fok fölé, valamint hangos és 80 fölé megy).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bálint85 #12018 üzenetére
legalább három review szerint idleben hangos volt (xfx dettó). aztán persze az asus/msi/sapphire dirt3ra meg amiatt panaszkodtak pár helyen, hogy túl csendes és enyhe az alap ventivezérlés egy tuning kártyának.
egyébként mind hivatalos review, mind pl newegg user értékelések között hatalmas a szórás zaj tekintetében. amit tovább ront a tény, hogy egyes oldalak 5 centiről, 30centiről vagy 1 méterről mérnek. mondjuk ha szinte az összes kártya 40dbA fölött van, akkor gyanús, hogy 5 centiről ment, ha pedig mindenki 30 alatt, akkor méterről.
-
Tirexi
addikt
Egy újabb remekmű: Take On Helicopters
CF nélkül esélytelen max-on játszani vele még a menü is szaggat max-on.
Na majd a CAP5....[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
everestnek úgy néz ki túl új a kártyám. ti melyik programot használjátok hőfokok mérésére? esetleg pl vrm temp/feszek mérésére van valami progi?
overdrive kijelez hőfokot, de 3dben néha elfelejt frissíteni, hiába van kint a második monitoron
-
goethe88
csendes tag
Sziasztok!
nem tudom h jó helyre írok,nem találtam külön topic-ot grafikai hibáknak ezért gondoltam ide írok,mert ilyen kártyám van,és hátha ti is találkoztatok ezzel a problémával:egyes játékoknál (pl.:heroes 6/the cursed crusade) néhány eleme a textúrának átlátszik/villog.A Rage nevű játéknál is jelen van ez a rezgés,kék sávokkal kombinálva néhány textúra határán,de sokkal elviselhetőbb szinten.Megint más (és friss) játékoknál meg semmi probléma.
driver a legfrissebb, a rage-hez még külön catalyst fix-et is töltöttem le de semmi.
Ha tudtok segitsetek pls. -
Narancs81
tag
válasz proci985 #12023 üzenetére
Hi,
A GPU-Z egészen kiváló erre a célra. De én speciel a Trixx windóz gadget-jét használom.Amúgy az idle fogyasztást úgy tisztességes mérni, ha csak 1 monitort hajtasz meg. Mert 2 monitor esetén nem veszi vissza 250MHz-re a clock-ot, ergo többet is eszik. Persze ha neked korábban 2 monitot hajtva kevesebbet evett, az más tészta...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Narancs81 #12027 üzenetére
ötletért köszi!
előző kártyával is két monitor volt hajtva. hm, arról van valami tapasztalat, hogy három monitorral meddig veszi vissza az órajeleit?
Sanya1981: igen, valszeg régi az everest.
goethe88: heroes 6 lehet bugos. próbálj állítani textúraminőségen / AF beállításokon.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Srácok!
Megnéznétek mennyit ad a 6950 CF élményidexben? Valami nem kóser nálam. Most húztam fel a legújabb 11.10 Catalyst-et, új Win7-et, és 6,0 értéket kaptam, amikor ez 7,9 volt.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Tirexi #12031 üzenetére
Külön kellett telepítenem a DirectX-et. 2011. év végén balgaság volt tőlem azt feltételezni, hogy egy naprakész Win7 nem tartalmazza a kellő fájlokat. Félelmetes.
De legalább a Catalyst szólt volna, hogy "te hülye, amig nem telepíted a DX-et addig a Catalyst sem fog felmenni".
Minden feltelepült, mintha a legnagyobb rendben lenne a 3D teljesítmény. Ha nincs az élményindex, rá sem jövök.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Van valaki aki 400-as táppal hajt egy 6950-et X4 955 BE procival? Érdekelne hogy elbírná e, vagy merőben felesleges próbálkozni is...
mpierre: FSP 400-60 GHN tápom van.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz pepusos #12035 üzenetére
Tápja válogatja. Codegány kizárt, míg pl fsp aurum igen. A tuning azért kérdéses.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz pepusos #12042 üzenetére
Egy jobb fajta táp csak lekapcsol. Minek erőlködjön, ha nem bírja.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
zack
nagyúr
válasz Kartács #12033 üzenetére
Nem az volt a gondom, hogy kell a rendszernek, hanem semmi sem figyelmeztet a hiányára. Nem telepítek hetente, csoda, hogy eszembe jutott ez a megoldás.
Talán nyár elején volt az utsó telepítésem.Még semmilyen játék sincs fent, így nem tudom hogy fog futni a BF3.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz pepusos #12035 üzenetére
határeset, bár szerintem menne. az a táp 2x15At tud 12Vn, az olyan 360W. vidkari tényleg bezabálja a 200Wot (2gbs modellel furmark alatt 330Wot néztem konnektorból az FSP 500GLNel), erre jön még a proci, ami megintcsak 130Wos. külső powertuneval viszont mennie kéne, bár az meg a teljesítményen látszana meg. gyakorlatban ennyit azért nem szokott enni, viszont hosszú távon én vennék alá egy erősebbet.
fspk egyébként túlterhelhetőek, általában előbb főnek meg, mint kapcsolnak le.
[ Szerkesztve ]
-
kawageza
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy egy HD 6950 2 Gb-os kártyához
mekkora AMD procit illene beszerezni, hogy ki tudja hajtani?A.
-
Bati0501
őstag
válasz Tökmindegy #12049 üzenetére
LooL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- AliExpress tapasztalatok
- Robotporszívók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest