Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
A Python-t mennyire sűrű használják OOP szerűen?
Anno mi procedurális nyelvként használtuk tanulás közben és most épp átírok egy C# appot Pythonra és azzal szembesülök, hogy ha lehet is OOP szerűen használni, egész más mint egy klasszikus OOP nyelv. Dobálom ki a metódusokból a visszatérési értéket, az argumentum tipusokat, nincs abstract osztály...legalábbis ne úgy, nincs többszörös konstruktor. Muszáj vagyok commentbe tenni a listák, dictionaryk esetén, hogy milyen tipusra terveztem azokat. Szóval elég fura. Azt már elvileg megtaláltam, hogy hogy tudok expliciten tipust kapcsolni a változókhoz. Dobálom ki egyenlőre a sok láthatósági módosítót, meg olvasgatom, hogy milyen a Python namespace, scope, hogy aztán visszarakjam a láthatóságot a minimumra.
Szóval elég fura. Mintha az OOP bevezetése még épp csak most kezdődne a Python esetén. Persze amúgy csípem a Python egyszerűségét, csak fura átállni egy erősen típusos, szigorúan kötött láthatóságú nyelv után használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tárhely szolgáltató választás
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- eGPU tapasztalatok
- Éjszakai műszak
- Mini-ITX
- Projektor topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest