- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xelo
addikt
Üdvözlet mindenkinek!
A témát azért nyitottam hogy a címben megnevezett programozási nyelvet kitárgyaljuk, illetve segítséget nyújtsunk azoknak akik kérnek (első vagyok e sorban
).A Python egy magas szintű objektum-orientált programozási nyelv, ami némileg hasonlít egyes szkriptnyelvekhez (Perlhez, Scheme-hez, TCL--hez), illetve más nyelvekhez is (Java, C). Fő előnye hogy "könnyen" (khm
) tanulható, komoly alkalmazások fejlesztésére is alkalmazható, sőt rendkívül hatékony.Főbb előnyei:
hordozható, integrálható, viszonylag egyszerű, nagyteljesítményű, dinamikus, s nyílt a forráskódja.Python-ról magyarul:
[Wikipédia]
[Python.hu]
[Python oktatás]
-
[Python 2.5.2 Windows operációs rendszerre]Hogyan kezdjünk hozzá a tanulásához?
Nehéz lenne okosat mondanom, ugyanis én se vagyok a programozás nagyöregje, DE úgy látom jó úton haladok. Gérard Swinnen : Tanuljunk meg programozni Python nyelven c. könyvét nagyon ajánlom, ami ingyenesen letölthető a python.free-h.net oldalról. E mellé pedig érdemes beszerezni Brad Dayley: Python zsebköny c. csodáját, ami sok hasznos Python programrészletet foglal magában.[ Módosította: Viktor0610 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H310M i5 8500 8GB DDR4 480GB SSD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- MinisForum HM80 mini PC - Ryzen 7 4800 / 16GB / 512 GB SSD / Win 11
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
) tanulható, komoly alkalmazások fejlesztésére is alkalmazható, sőt rendkívül hatékony.