Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz szpeti40 #3538 üzenetére

"A többit nem nagyon szokták menteni szerintem, 1-2 IP-t beállítani 2p" - sztem ennél azért sokkal többről van szó (vagy inkább lehet, kérdés mennyire összetett a környezet), bár ha mondjuk van egy firewall VM-ed, akkor már a csatolók konfigja is eléggé végiggondolós, nem csak maga a címkiosztás... ha pl már arra nem emléxel, melyik hogy volt elnevezve és fordítva adod oda a két bridget a fw-nek, tuti nem az elvárt módon fog működni ... és lehet, h nem is csak egy lan van meg egy wan, hanem pl van 2-3 vlanod egy éles környezetben az office-nak meg a gyártósornak, meg a távoli telephelyeknek ... :)
    Mountok szintén ha mondjuk van több storage, a vm-ek diszkjeivel ... persze, mindent vissza lehet állítani fejből vagy jegyzetekből, de én azért egy esetleges crash után való visszaállásnál sokkal nyugodtabb lennék, ha 3 klikkeléssel vissza lehetne állni pontosan arra ami előtte volt. Nyilván most egy produktív környezetre gondolok elsősorban, nem egy otthoni minigépre amin fut egy Debian meg egy Truenas :)

Köszi a többieknek is, linkelt videjót, most nézem ;)

Új hozzászólás Aktív témák