Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Proxmox VE

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-16 10:07:05

LOGOUT.hu

"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Véreshurka hozzászólásából

ESXi -> Proxmox migráció

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2198) Pista0001 válasza Balinov (#2195) üzenetére


Pista0001
addikt

Ha a tanulás is cél, akkor hajrá, könnyebb lesz komolyabb vason összerakni az igényeidnek megfelelő rendszert, ha már van tapasztalatod. Ha itt visszaolvastál pár napot, láthatod, hogy én a tiédnél is gyengébb gépen kezdtem ismerkedni a proxmox-szal. 2. gen Celeron, 2 mag, nincs HT sem, 1,1 GHz(!).

Ma sikerült megvalósítani, amit korábban célnak írtam, azaz 1-1 vm-ben omv és headless debianon qbittorrent. Az omv-n 2 könyvtár, egy letöltések és torrent, mindkettő megosztva nfs-sel és sambával is. Mindkét mappa nfs-sel felcsatolva a headless debianra, a qbit figyeli a torrent mappát, ha oda bekerül egy torrent fájl, automatikusan letölti a letöltésekbe.

Ha HT-s i3-ad van, akkor azért az elég sokat elbír, de ahogy te is megjegyezted, gombokért van bele i5 is, talán még az i7 se túlzás. Alapvetően a 16 giga ram se kevés, inkább az a baj, hogy olcsó 8 gigás ddr3-ról én még nem hallottam... :U Nálam a fent leírt 2 funkció momentán 2 terrenttel kb 40%-át viszi el a 8 giga ramnak.

A 3 sata se katasztrófa szerintem, az sff házba úgyse tudsz sok lemezt belepakolni. Ha sok tárhelyet akarsz, vagy mt-re kell válts, de abba is kell bővítőkártya plussz portoknak. A másik megoldás az usb-s külső vinyó.

Ha ilyen sok funkciót szeretnél egy gépre bízni, akkor a proxmox szerintem jó alap, kezdésnek minden funkciót külön vm-mel próbálnék megoldani, amit csak lehet, headless deviannal. A sajátommal így csinálom, mások is írták itt, hogy így csinálják. A docker nekem nem szimpatikus, az lxc-ben látok fantáziát, de a hsz-od kicsit elriasztott.

Ja, és én is tök kezdő vagyok virtualizálásban úgy általában, proxmoxban, és linuxban is messze vagyok a profitól. :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Proxmox VE
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.