- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
baracsi #19552 üzenetére
hi all!
ovatosan az ilyen kijelentesekkel
en is ezt gondoltam, hogy milyen vidam, lekerdezek mindenkit szamla bekuldes elott adoszam ervenyesseg, stb.
egy ido utan ra is epitettem annyira, hogy akinek nem ervenyes az adoszama annak nem is engedek szamlazni.
erre 2 ev mukodes utan jott egy ipse akinek nem ervenyes az adoszama, a navonline szerint. de kozben meg az. es mukodik a muki. de persze jo nagy kavaras az egesz ami vele van.
egyeni volt aki kesobb szuneteltetett, majd adoszamos maganszemelyre valtott es az adoszama nem valtozott (az kulon jo hogy ez az adoszamos maganszemely is micsoda egy atgondolt baromsag).
nav ezerszer felhivva, o altala mi altalunk. mindenki tarogatta a kezit, nem annyira ertik ok se, minden esetre mukodik szamlazni tud, bevallani tud, navonline szerint nem letezik. csod az egesz... -
hiperFizikus
senior tag
válasz
baracsi #19533 üzenetére
... én szeretem a csajokat ♥
Régen úgy volt hogy nagyítóval kellet keresni a csajos képeket, ma már a reklámokban is előugrik a képük és csak utána kérdezik meg hogy elmúltál-e már 18 éves ♥Hanem az a bajom velük, hogy ha egy új csaj jelenik meg a NETen, akkor mindjárt több száz lájkot kap, az én kvantum fizikáról szóló tanulmányaim, meg jó ha hetente kap 5 db lájkot, és akkor már nagyon örülök neki !
Hogy régen voltam itt: ha nincs kérdés akkor nem tudok rá válaszolni !
Rengeteget programozok JavaScript nyelven: tulajdonképen egy ChatGPT-hez hasonló dolgot csinálok, és saját szerverre szeretném felrakni, biztosan egyikőtöknek sincs kedve helyettem leprogramozni ezt az egész szénakazalt ? -
VikMorroHun
őstag
válasz
baracsi #18828 üzenetére
Lazán kapcsolódó eset:
Én a NAV online számlázó rendszerében azt nem értettem, hogy miért jó, ha fizetési határidőnek meg lehet adni múltbeli időpontot is. (Megtörtént eset: számla kiállításának ideje 2023.03.02 (mondjuk), fizetési határidő: 2022.04.01.) Jelentettem a hibát, visszaírtak, hogy ez nem bug, hanem feature (lényegében). Persze az is lehet, hogy a NAV-nál feltalálták az időgépet, és ehhez igazították a rendszerüket, mert onnantól az idő már nem fix struktúra, és simán előfordulhat, hogy előbb megtörténik a fizetés, aztán (hónapokkal később) a számla kiállítása, majd megállapodnak a felek, hogy milyen gazdasági ügyletbe is fognak (fogtak?) egymással kezdeni... -
lm83
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
baracsi #13103 üzenetére
Ma éppen az Indexen volt egy cikk ami kipukasztotta nem is kicsit a rózsaszín lufit: [link]
Sajnos felnőttként ha pályamódosításban gondolkodsz, erősen limitáltak a választási lehetőségeid. A főiskolák, egyetemek alapból kiesnek, mert túl sokáig tartanak, ráadásul rengeteg a felesleges tantárgy, elavult tanterv, nem beszélve az oktatókról, akik szakmailag gyakran nincsenek a csúcson, és csak a tanulók szívatásának élnek. Még csak nem is olcsóak. Az OKJ-s képzések színvonala meg sehol sincs jellemzően. Azok inkább annak a rétegnek felelnek meg, akiknek a papír a lényeg nem a tudás.
Gyakorlatilag akinek viszonylag elfogadható időn belül kell friss tudás, ezek maradnak. Ha vidéki vagy, tovább szűkül mert több képzés, csak a fővárosban van. Másik lehetőség netes kódoló tanfolyamok szintén kétséges sikerrel, de jellemzően olcsóbban. A tempó ilyenkor lehet gyorsabb vagy lassabb is.
Szóval le lehet nézni azokat akik ilyen helyen szereznek tudást, de nincs más választásuk.
-
törölt tag
válasz
baracsi #13103 üzenetére
2, de lassan inkább 3 éve az akkori cégem megvett két osztályt az akkor futó háromból. Előre. Voltam is cég részéről ilyen bemutatón, mert az egyik osztály teljes egészében a mi projectünkre jött volna. Mire végeztek már nem dolgoztam ott, de ex-kollégáktól hallom, hogy kevesen váltak be közülük. Szóval eleinte bőven igaz volt a 90%+, mert még a cégek is lelkesek voltak, csak nem épp olyanok a tapasztalatok, mint várták. És gondolom azóta azért az emberanyag minősége is csökken, mert akinek volt affinitása, már korábban meglépte.
Az indexen azért vannak vicces hozzászólások a fejvadászok által "reklámozott" fizetések valóságtartalmáról, szerintem kevés próbálkozásból megtippelném, hogy hol dolgoznak,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- OLED monitor topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- 3D nyomtatás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest