- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5011 üzenetére
nálam a fekete alapon sárga feliratok, stb. nem jön be, így vim-ből biztos nem azt választanám
alapbol 17 db szinsemaval erkezik, es nyilvan tetszoleges atvarialhatoak, szoval van valasztek
sot, a gvim (egy grafikus ablakban futo vim, a fontosabb funkciok toolbargombokon/menukben vannak) defaultbol feher hatteru (broaf)
en pont a fekete hatteret szeretem, a VS-t is ugy hasznalom, nem szeretem ha egy hatalmas feher reflektor vilagit a pofamba, de ez nyilvan erosen izles dolgamert kezdetekben csakis Notepad++-t, Code:
locks-ot és társait használtam
ezt igen jol tetted, ezzel valoszinuleg massziv jovobeni szopastol kimelted meg magadValószínű, hogy ki fogom próbálni a vim-et, csak ahhoz, hogy kényelmesen berendezkedjek benne, nem árt, ha van egy kis időm.
ezzel nem ertek egyet. rengeteg ido kellpersze ez fugg attol hogy mennyire gyorsan tanulsz, mennyire illik hozzad a vim gondolkodasmodja, de a legalapvetobb parancsok megtanulasa es foleg megszokasa eltart egy darabig, ahhoz pedig hogy tenyleg kihasznalhasd a vim kepessegeit, sok ido kell. es az elso par nap az bizony szentsegeles es verizzadas dogivel
de megeri
ha eljutsz odaig, hogy nem kell gondolkodni a parancsokon hanem anelkul pottyan a kezedbol a billentyuzetre hogy igazabol tudataban lennel, soha nem latott hatekonysaggal fogsz tudni szoveget szerkeszteni
es a vimet sosem lehet teljesen megtanulni, mindig talal az ember ujabb trukkoket benne
eleinte nekem az volt a sikerelmeny hogy az olyan 'magikus' parancsokat, mint pl. a dd (kitorli az aktualis sort) megtanultam, ma mar ugy irok be pl. egy cat-t (ket XML tag kozotti szoveget a tagekkel egyutt kitorli es insert modba tesz - nem kell tul gyakran, de olyankor baromi jol esik) vagy dib-t (az aktualis blokk (pl zarojelparon beluli resz) kitorli ) hogy nem kell rajta gondolkoznom,nem beszelve az olyan elkepesztoen hasznos parancsokrol mint a * (a kurzor alatti teljes szo kovetkezo elofordulasara ugrik, es ha a hlsearch valtozo be van allitva, akkor mindegyiket ki is emeli nalam pl. sarga hatterrel)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP Elitebook 840 G8, I5-1145G7, 16 GB RAM, 512 SSD
- Ryzen 7 5700X, Strix B550-F-Gaming, 32GB 3200Mhz RAM, 1 TB SSD, NZXT H6 Flow
- HP Pavilion Aero 13 - ÚJ - 13,3" ultrabook- Ryzen 5 - 0,99kg!
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- ASUS ROG Ally X RC72LA-NH007W. 1TB. SSD. AMD Ryzen Z1 Extreme. 24GB. LPDDR5X. RAM.,STB. CSERE IS.
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest