- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Vision #20315 üzenetére
Amúgy én dolgozom együtt olyan fejlesztővel (BME-VIK), aki nem ismeri a HTML nyelvet. De tényleg, nulla. Nem is értem, mert amúgy középiskolás anyag.
BME VIK-re jártam, ne is kérdezd hány évig.Eredetileg távközlés, aztán sokadik nekifutásra C# fókuszú szakirányon voltam.
Tanítottak mindenfélét (Pascal, C, C++, Java? aztán C#, Java, webes valamik), végül DB, DWH oldalon kötöttem ki.
Arra emlékszem, hogy egyik évben még a .Net 2.0 webes frameworkjeit nézegettük szakirány laborokon, következőben a .Net 3.0-át (Razor?), szóval valamikor tizenéve nézegettem a HTML, CSS, JavaScript akármiket is, de azokhoz nagyon nem értek (ahogy a Java meg C#-hoz sem.)Ellenben nemrég melóhelyen hozzámvágtak egy 700 soros SQL queryt, amit az egyik vezető Java fejlesztőnk csinált 5+ éve, elvileg 15 táblából szedi össze az ilyen-olyan webshopok hiteligényléseinek az állapotát.
Csak túl sokáig fut, néha megfekszik tőle a DB szerver, aztán attól az egész alkalmazás.
Még nem sikerült átlátnom a teljes logikáját, de némelyik alquerytől agyrákot kaptam, annyira rossz a futási terve: számlaszámonként lekéri a dokumentumok állapotát, rendezi beérkezési dátumra, kiválasztja a legnagyobbat, majd veszi a következő számlaszámot, és arra megint rájoinol leválogat, rendez, szűr...
Ezeket kicseréltem olyanra, hogy először rendezem a táblát számlaszámra és beérkezési dátumra, abból válogatom le a számlaszámonkénti utolsó sorokat, így mindjárt nem többtízezer számlaszámra külön-külön fut a query, hanem egy menetben az egész.
Mindjárt lefeleződött a futási idő, és a szerver sem pusztul bele.
Elvileg az SQL is középiskolás anyag, de jól csinálni az megint más skillszetet, gondolkozásmódot igényel, mint mondjuk a Java programozás.
Nyilván ez a frontend cuccokra is igaz, nehéz az almát a körtével összehasonlítani. -
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest