- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dabadab #19012 üzenetére
Na azóta sikerült haladni is a szakdolgozattal végre hála a nyárnak és az időnek, a végén még februárban kint leszek...
Kód gatyába rázva a teljesítményt amit akartam megnyertem végre értelmesen fut viszont még mindig szórakoztat az a "villódzás" és ötletem sincs már miért maradt meg még mindig ami csak azért ciki mert ilyenkor eltűnik a képről a körívem és értelemszerűen null problémákba futok.
Pusztán elméleti síkon ha ezek a függvények adottak:
serial_Read(); -> Gondolom egyértelmű.perspective_transform(); -> Transzformációs mátrix alapján előállít egy kb felülnézeti képet.
reverse_perspective_transform(); -> ^ eredetit adja vissza a fentebbiből.
preprocess_frame(); -> Egy konyhakész képeket ad vissza, az alap képen elvégzi az elmosást a szürke árnyalatokat az élkiemelést (ezek mind OpenCV beépítettek nem nagy téma), meghívja a transzformálást majd arra a vonal felismerést és visszatranszformálást zárásképp. A madártávlatival és a visszatranszformálttal térünk vissza.
draw_circle(); -> Serialról olvasott érték alapján rajzol egy kört. Ha nincs értelmes érték akkor 0 vagy előző értelmes érték alapján jön vissza a kör. (első futásra 0 utána mindig az előző valid érték alapján) A kör mindig úgy van a sugár alapján pozícionálva, hogy ha 0 fok jönne vissza akkor kb egy egyenes jelenjen meg középen körív által. Ehhez az előző elmozdulást alapul véve mindig balra vagy jobbra van kicsit eltolva.
A main loop pedig ebben a sorrendben hív mindent:
Serialt meghívja ezután ráhívja a preprocess_frame-et majd itt a visszajött madártávlatira ráhívja a draw_circle a kapott Serial értékkel. Ekkor megjelenítjük mind a visszatranszformált képet a felismert vonalakkal mind a madártávlatit amire csak a kört van kirajzolva. Ez mind jó és szép végre elértem, hogy ~27-30FPS-el futunk 560p-n.Na most az a gond, hogy rendszeresen jön vissza 0 mikor nem kéne ezért az amúgy szép folyamatosan kirajzolt kör vissza visszaáll középre vagy épp nem kerül kirajzolásra (kivétel nincs, nem fut hibára csak ha épp a körívet akarok szín alapján kikeresni a képen nem lesz ott... akkor már jön a kivétel.) Mintha a draw_circle(); nem kerülne meghívásra...
Még mindig az a hibája tippre, hogy lusta voltam párhuzamosítani vagy a logika lenne rossz a sorrendet tekintve, hogy mi miből mit hív?
Próbáltam szokni a Pythonos párhuzamosítást de ez valami kegyetlen .NET után. Inkább reszeltem egy hónapot a kódot, hogy nyerjek mindenhol még némi futási időt csak ne kelljen szálazzak de gondolom nem fogom megúszni...
Azért sántít, hogy valami hívási logika hiszti lesz a háttérben és nem szálkezelési mert sem a teljesítmény nem esik be sem a vonal felismerés. Egyszerűen tényleg mintha lennének esetek mikor nem kerül meghívásra a draw_circle()-öm.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dabadab #19012 üzenetére
Egyértelműen egy termelő egy fogyasztó köszi elindulok holnap ezen!
Erősen idegállapotba hoz a szakdoga projekt jól észleled
melóban csak .NET és webprojektek + mobildev téma megy de szakirány szerint meg beágyazott rendszereken lennék köszönhetően annak, hogy szoftverre ami .NET lenne felvettek mindenki aki rommá csalta az online félévet és mivel én 1 év csúszásban voltam hála a mateknak well én minden fizikailag bent és azokkal versenyeztem akik meg mindent online otthon progból...
Röviden: kamerával veszem az utat pozícionálás után fogom a képet Canny éldetektálás és vonal kiemelés majd transzformálom ortografikusba, itt jönne a kör téma ami valójában egy ív lenne mert a jármű sebessége és dőlésszöge (motor, és utóbbi adat jön soros portról -> kis UnoR3 és GY521) alapján berajzolnám a várható ívet. Ha megvan az ívem és tudom a sáv széli vonalakat akkor tudok biztonságos sebességre / dőlésszögre (amit épp változtatni kell) visszajelzést adni. Könnyebbnek hangzik mint amilyen lesz... csak épp ketten kezdtük projektnek de beletört a bicska viszont a saját szakdogámról kiderült nem valósítható meg hw-es limitek miatt így a félkész TDK munkánkat berántottam szakdogának. Most meg mint malac a jégen ismét... remélem így tisztább.
A teljesítmény difit egyértelműen a termelőre várakozás adta azt nem tudom (remélem) összekapcsolódik-e ezzel az, hogy a körív ha statikus/a fogyasztóban előállított értékkel van előállítva akkor rendesen kirenderelhető de ha a termelőből várt adattal tenném akkor ki kimaradnak frame-ek és teljesen hektikus az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- OLED TV topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Milyen TV-t vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- VMware
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged