Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz emvy #18580 üzenetére

Szerintem a felsoroltakat egy kicsit eltúloztad.

Ha malware vagy bármi felcsúszik gépre, azért bármelyik felhőből pont ugyan úgy hajítják ki az ügyfelet, mint macskát sza*ni. Sőt, üzleti felelőssége van a károkozásért. Bizony a production security nem vicces. Letiltani a saját érdekében tiltják le, hogy legalább korlátos legyen az a számla. Image feltöltés / letöltés nyers szervereknél mindenütt van. Automatizálás és adatmentés gyanánt elég kell legyen, ha amúgy is van devops.

És nyilván nem gondoltam sirdogálni besenyő pistike nénike bt havi 1k huf-os vps-ét lecserélni, ami a havi aktív 1-2 ingyenes felhasználójukat szolgálja ki, mert arra nyilván az a célszerűbb eszköz. Az üzleti matek 100k havi aktív felhasználó alatt fel sem vetődik. Viszont azon túl már elkezd igény lenni valódi teljesíményre, és ha teljesítmény is kell, a felhő kényelme nagyon sokba kerül. Azon a pénzen gondolkodok, hogy a kényelmetlenségekkel együtt biztos nem érdemesebb-e inkább zsebre tenni, mint google-nek adni?

A felsoroltakban valódi bajt én semmit sem találtam. A felhő előtt is volt élet, és volt security check is, amin át tudtak menni. De ha valamit komolyan veszélynek látsz, kérnék rá egy külön említést.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés