Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• K1nG HuNp

őstag

válasz martonx #18337 üzenetére

Igen de most a kis side projektnek kifejezett célja, hogy on-demand és pay-per-request legyen, igazából csak kiváncsi voltam, hogy bele lehet-e ezt is tuszkolni lambdákba.

És a válasz igen, kész van a PoC és működik :DD

Egyetlen egy downside van eddig, aminek próbáltam utántanézni de egyelőre nem sok sikerrel. Tehát EFS-ben van tárolva 1 darab lyra.json fájl ami az általam válaszott full-text search librarynak a szerializált állapota/adatbázia. Van egy serializeToFile meg egy restoreFromFile funkció.

Két lambda van, egy query és egy indexer

Query lambda: cold startok esetén restoreFromFile-val beolvassa memóriába a dolgokat és válaszol a beérkező text searchre.

Index lambda: Az fő adatbázis változásai esetén (DynamoDB Stream) hívódik meg és feladata, hogy az EFS-ben szerializált fájlt frissítse, hogy a Query lambdák a legfrissebb adaatokból dolgozzanak. Ehhez tol egy restroreFromFile + módosítások + serializeToFile kört.

A query lambdából egyidőben végtelen sok lehet, az Index lambda concurrencyjét pedig 1ben maximalzáltam, így tehát egy időben maximum 1 írás lehet folyamatban, szóval nem fognak összekadani, nem kell lockolni a fájlt.

Egyedül az alábbi eshetőségre nem kaptam egyelőre definiált választ:
    Mi történik linuxon/EFS-en, hogy ha egyszerre olvas és ír két különböző folyamat egy darab fájlt?

Új hozzászólás Aktív témák